به گزارش اين روزنامه آمريكايي، عدم ارائه جزئيات و گفت و گوهاي مطرح شده در مذاكرات آمريكا و طالبان ميتواند اين پيامد را داشته باشد كه در صورت تحقق توافق صلح، عموم مردم افغانستان از اين صلح حمايت نكنند زيرا هيچ شراكتي در روند مذاكرات صلح نداشتهاند.
به دنبال تلاش ترامپ براي خروج نيروهاي نظامي از جنگ طولاني مدت افغانستان روزنامه واشنگتن تايمز مينويسد، سطح بياعتمادي ميان دولت كابل و واشنگتن نسبت به دوران سابق بسيار گستردهتر شده است.
به نوشته روزنامه آمريكايي، يكي از مهمترين دلايل اصلي تنش ميان كابل و واشنگتن به دليل سياست خارجي است كه دولت دونالد ترامپ از طريق مذاكرات صلح خواهان مشروعيت دادن به نيروهاي طالبان است.
در همين زمينه «رؤيا رحماني» سفير افغانستان در آمريكا در گفت و گو با واشنگتن تايمز ميگويد، سياست كنوني آمريكا در افغانستان تحريك طالبان در صحنههاي جنگ و تشديد فشار بر دولت اشرف غني رئيس جمهوري افغانستان است.
به گفته رحماني، دولت كابل چنين احساسي ندارد كه از جزئيات مذاكرات خليل زاد با طالبان آگاهي كافي دارد و اگر با چنين روند مذاكراتي صلحي در افغانستان محقق شود مردم افغان در اين توافق حضور نخواهند داشت.
سفير افغانستان در واشنگتن در ادامه افزوده، نمايندگان حضور يافته طالبان در مذاكرات صلح نماينده رسمي جمعيت 35 ميليون نفري افغانستان نيستند و آنان حتي هيچ مشروعيتي از طرف دولت كابل نيز ندارند.
رحماني با استقبال از برگزاري نشست مشورتي صلح (لويه جرگه) در افغانستان گفت، در حقيقت اين مردم افغان هستند كه بايد سرنوشت آتي خود را مشخص كنند نه نيروهاي شورشي و خارجي.
در پي خودداري طالبان براي مذاكره مستقيم با دولت كابل، ششمين دور از مذاكرات ميان زلمي خليل زاد نماينده ويژه امور خارجه آمريكا براي پيگيري مذاكرات صلح با طالبان در هفته گذشته در شهر دوحه قطر برگزار شد.
آساق**9473**1104**
تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۸
تهران - ايرنا - روزنامه واشنگتن تايمز مينويسد، مذاكرات صلح افغانستان ميان مامور دولت دونالد ترامپ و نمايندگان طالبان در حالي انجام ميگيرد كه جزئيات اين مذاكرات هرگز با دولت كابل مطرح نميشود و امور در خفا دنبال مي شود.