بیرجند- ایرنا- معاون صنایع دستی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: بر اساس سهمیه ابلاغی امسال 42 نفر از هنرمندان فعال در عرصه صنایع دستی استان برای استفاده از مزایای بیمه به اداره كل تامین اجتماعی معرفی شدند.

حسین عباس زاده روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به تصویب قانون حمایت از صنعتگران و هنرمندان صنایع دستی در سال 96 كه یك قانون طلایی برای این حوزه است، امیدواریم دستگاه ها و ارگان های مرتبط، منابع مالی لازم را برای بیمه هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی در اختیار قرار دهند.
وی با اشاره به اجرایی شدن قانون بیمه قالیبافان و هنرمندان صنایع دستی شناسه دار از سال 89 افزود: این موضوع متاسفانه به دلیل نبود اعتبار در مهرماه 93 بصورت موقت، متوقف شد.
معاون صنایع دستی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی یادآور شد: در سال های 89 تا 93 بیش از 300 نفر هنرمند و فعال صنایع دستی استان از مزایای قانون مذكور بهره مند شدند.
وی با بیان اینكه بیمه یكی از اصلی ترین مطالبات صنعتگران و هنرمندان صنایع دستی است گفت: از زمانی كه به دلایل مختلف بیمه هنرمندان صنایع دستی با مشكلات زیادی مواجه و بعد متوقف شد، یكی از اصلی ترین نیازهای این قشر مساله بیمه بوده است.
عباس زاده ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی و معاونت صنایع دستی با توجه به اهمیت این موضوع و دغدغه ای كه هنرمندان دارند، از سال 97 مدل پیگیری بیمه را تغییر داد و با دستور كار جدید تلاش كرد تا این موضوع را به نتیجه برساند.
وی اضافه كرد: در مرحله اول تفاهم نامه ای با صندوق توسعه روستایی و عشایری برای بیمه هنرمندان و صنعتگران روستایی منعقد شد كه با امضای این تفاهم نامه تاكنون بسیاری از هنرمندان روستایی در كشور با مراجعه به مراكز بیمه توانستند از این امكان استفاده كنند.
معاون صنایع دستی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با اشاره به بهره مندی حدود 50 نفر از صنعتگران صنایع دستی از بیمه روستاییان و عشایر گفت: از طرفی پیگیری های متعدد برای تحت پوشش قرار گرفتن هنرمندان در بیمه تامین اجتماعی نیز امسال به نتیجه رسیده كه امیدواریم تداوم داشته باشد.
وی از وجود پنج هزار و 500 صنعتگر دارای مجوز در حوزه صنایع دستی استان خبر داد و افزود: در مرحله اول 320 نفر از صنعتگران بیمه تامین اجتماعی بودند اما به دلایلی از جمله توجه نكردن صنعتگر به اعتبار مجوزهای لازم و عدم مراجعه برای تمدید یا فراموش كردن پرداخت فیش بیمه این آمار ریزش داشته است.
عباس زاده یادآور شد: از میان حدود 300 رشته و زیر رشته كد دار و مصوب صنایع دستی كشور بیش از 80 رشته در استان خراسان جنوبی زمینه فعالیت داشته و یا دارند.
وی با اشاره به رشته های فعال استان گفت: هم اكنون بافت انواع قالیچه، گلیم بافی (ساده ، پیچ ، سفره آردی )، دست سازه های نمدی، جاجیم بافی، حوله بافی، كرباس بافی، چادر شب بافی و هنرهایی همچون قلمزنی مس، مشبك فلز، ساخت زیورآلات، معرق چوب، منبت چوب، حصیربافی، تركه بافی، معرق چرم، تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، نگارگری، تذهیب، طراحی سنتی، سفال و سرامیك ، انواع رودوزی های سنتی و ... در استان رواج دارد.
9893 * 6054