بندرعباس- ايرنا- نيمه ماه مبارك رمضان، ميلاد نخستين ثمره ازدواج حضرت علي(ع) و حضرت زهرا(س) به پايه‌ گذار كاخ احسان و كرم معروف شده است.

در نيمه شب ماه مبارك رمضان درسال سوم هجرت كه پرفضيلت ‌ترين و برترين ماه سال است وخداوند كرامت فراواني به اين ماه بخشيده است، از خانه بهترين انسان هاي آسماني بر روي زمين عطر تبسم نوزادي سبزپوش در طبيعت دنياي خاكيان پيچيد.
در اين شب از ماه پرفضيلت خدا از بهشتيان و ملائك تا شهر مدينه غرق در شور و شادي شدند و از آمدن نوزاد سبزپوشي از اهل كرامت و بشارت ميلاد نخستين ثمره ازدواج حضرت علي(ع) و حضرت زهرا(س) را به هم تبريك گفتند.
در اين ماه برتر خدا فرزندي از اين خانه به دنيا آمد كه نامش را 'حسن' نام نهادند و با آمدن اين نوزاد دخت رسول خدا(ص) آيين عقيقه و صدقه دادن به هم وزن موي سر نوزاد سنت شد وسالهاي بعد براي درماندگانان و نيازمندان ، كريم سبزپوشي بود كه مهمان‌ نوازي اش زبانزد خاص و عام شد.
او كه به يمن قدمش در شب نيمه هاي رمضان المبارك شادي را به خانه بهترين‌ هاي خلق ‌آورد، شادي و شوري كه نويد بخش انس والفت خاصي با رسول خدا(ص) داشت و با آمدنش رسول اكرم (ص) بلافاصله پس از ولادتش ، او را گرفت.
رسول خدا در گوش راستش نخستين نوه اش، اذان و در گوش چپش اقامه گفت سپس براي او گوسفندي قرباني كرد، سرش را تراشيد و هم وزن موي سرش، نقره به مستمندان داد.
از دست سبز احسان 'ابومحمّد'، نخستين نور ديده و ميوه پيوند فرخنده علي(س) و زهرا(س) سالها بعد آيه هاي انفاقش بي شمار بخشيده شد و كسي از درگاهش مايوس نشد و دست خالي از خانه اش بيرون نرفت چراكه او والله كريم اهل بيت(ع) نام دارد.
حسن(ع) زاده شد تا كاخ احسان و كرم را پايه‌ گذاري كند و كريم خانه مهمان‌ نوازها باشد؛ او كه هركس مهمانش گشت سعادتمند مي شد زيرا زير سايه اش جان دوباره مي گرفت.
بذل و بخشش و فريادرسي محرومان امام حسن مجتبي(ع) را به كريم اهل بيت (ع) معروف كرده است و آن حضرت نه تنها در ماه مبارك رمضان مي بخشيد و انفاق مي كرد كه در كل سالهاي عمر پربركتش آرام ‌بخش دل ‌هاي دردمند و پناهگاه تهيدستان و نقطه اميد درماندگان بود.
نور ديده و ميوه دل آل طاها، كه پيامبراكرم (ص) اين فرزندش را هديه پروردگار عالميان براي خود مي داند در كمالات انساني يادگار پدر و نمونه كامل جد بزرگوار خود بود.
كريم اهل بيت (ع) كه سفره‌ هاي افطاري مسلمانان و مومنان متاثر از كرامت امام حسن مجتبي (ع) است، ياد داد كه با دادن صدقه، روزه داري، سفره ‌داري و بخشش در اين ماه مبارك مي توان روح وجان خود را از سرچشمه فيض خداوند رزق دهنده سيراب و براي آخرت توشه ذخيره كرد.
سجاياي اخلاقي، سخاوت و بخشندگي كريم اهل بيت (ع) نه تنها در ماه مبارك رمضان كه در تمام سالهاي عمر پربركتش زبانزد خاص و عام است چراكه او در اين سالها براي چگونه لباس قناعت بر تن كردن سه مرتبه هم اموالش را به دو نيم تقسيم كرد، نيمي را براي خود و نيمي ديگر را به نيازمندان داد و از صفر شروع كرد.
سرور جوانان اهل بهشت كه به اعتراف دوست و دشمن، به دليل قرابت و نزديكي آن‌ حضرت به رسول الله(ص) و مكتب آموخته درس ولايت اميرالمومنين و حضرت زهرا(س) در كمالات و فضايل اخلاقي انساني كامل بود، زهد را در رغبت به تقوا و بي ‌رغبتي در دنيا، حلم را فرو بردن خشم و تسلّط بر نفس و سداد و درستي را در برطرف كردن زشتي به خوبي ها مي داند.
پانزدهم ماه مبارك رمضان سال سوّم هجرت سالروز ميلاد سبط اكبر پيامبر بزرگوار اسلام (ص) حضرت امام حسن مجتبي (ع) است و بر طبق روايات اسلامي، در زمان ولادت آن حضرت، خداوند متعال نام ايشان را ˈحسنˈ نام نهاد كه تا آن زمان اين اسم در بين جاهليت رواج نداشت.
كنيه آن حضرت، ابومحمد بوده و در خصوص القاب حضرت امام حسن مجتبي (ع)، القاب بسياري ذكر شده كه از جمله آنها مي توان به سبط، زكي، مجتبي، سيد، تقي، طيب، ولي و كريم آل محمد اشاره كرد.
امام حسن(ع) با شهادت پدرش حضرت علي(ع) در رمضان سال 40 هجري قمري به امامت رسيد و پس از 10 سال امامت، در سال 50 هجري با زهري كه به دست همسرش ˈجعدهˈ(جعده دختر اشعث كندي) به دستور معاويه به او خوراند، در 48 سالگي به شهادت رسيد به شهادت رسيدند و در قبرستان بقيع در كنار قبر مادربزرگش(فاطمه بنت اسد) به خاك سپرده شد.
*خبرنگار ايرنا هرمزگان