محمدجواد آذری جهرمی، امروز یكشنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی ارتباطات كه در سالن شهید قندی وزارت ارتباطات برگزار شد، با چند كلیك چهار پروژه مهم ارتباطی كشور را افتتاح كرد.
** اتصال بیش از 7200 روستا به پهن باند
پروژه دسترسی به خدمات پهن باند شبكه ملی اطلاعات در بیش از 7200 روستای كشور انجام شده است. این طرح با اعتبار چهار هزار میلیارد ریال و با اهداف تامین زیرساختهای مورد نیاز به منظور توسعه و ترویج آی سی تی، دسترسی بدون تبعیض آحاد مردم از خدمات پایه ای ارتباطات و فناوری اطلاعات و تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در حوزه ارتباطات روستایی به بهره برداری رسیده است. با اجرای این طرح دسترسی به خدمات چهارگانه الكترونیكی شامل خدمات بانكی، پزشك، آموزشی و كشاورزی روی گوشی های تلفن همراه در روستاهای بالاتر از 20 خانوار كشور فراهم می شود.
با توسعه این خدمات در نقاط روستایی كشور خدمات ارتباطی یكسان و بدون تبعیض برای روستاهای كشور فراهم شده و روستاییان را به ماندن یا بازگشت به دیار خویش ترغیب می كند. با توسعه های اخیر بیش از 80 درصد روستاهای كشور این امكان فراهم شده كه مردم بتوانند روی گوشی های تلفن همراهشان از خدمات بانكی، آموزشی و دیگر خدمات كه در شهرها قابل دسترس است، استفاده كنند.
** دژفا؛ سپر امنیتی شبكه ملی اطلاعات
مردم ایران از دیرزمان برای مصون ماندن از خطرات، اطراف شهرها را حصار می كشیدند و مراقب مرزهای خویش بودند. حالا با توسعه فناوری دژهای مجازی محافظ كسانی هستند كه در این فضا فعالیت می كنند. پروژه سپر امنیتی شبكه ملی اطلاعات خدمات امنیتی مورد نیاز كسب و كارهای مردمی و حاكمیت را برای ارائه خدمات و تعامل متقابل فراهم می كند. این طرح با هدف محافظت از تداوم فعالیت كسب و كارها و حمایت از حریم خصوصی مردم در مقابل كلاهبرداری، نشست اطلاعات و حریم خصوصی اجرایی شده است.
البته این طرح اكنون دربرگیرنده 10 زیر پروژه است. سامانه «تله افزار» برای شناسایی و جمع آوری بدافزارها. سامانه بومی «كاوشگر» برای پویش فایلهای مشكوك با 30 ضد بدافزار، سامانه بومی «سمات» برای مقابله با از كاراندازی توزیع شده برای تشخیص و كاهش اثر حملات DDOS، سامانه بومی «بینا» برای جمع آوری متمركز باتها و آسیب پذیریها در فضای IP كشور، سامانه بومی «چكاپ» برای سنجش امنیت گواهی SSL، سرور DNS و مودم اینترنت، سامانه بومی «سایمان» برای آموزش و شبیه سازی تست نفوذ سامانههای وب، سامانه بومی «دانا» برای پویش اطلاعات كل فضای IP كشور، سامانه بومی «سینا» برای ارایه سرویس ارزیابی امنیتی خودكار بر بستر وب و سامانه بومی «سدید» تشخیص نفوذ در شبكه های صنعتی مبتنی بر زیمنس. این طرح با مبلغی بالغ بر 200 میلیارد ریال به اجرا رسیده است.
این پروژه هفت زیر مجموعه دیگر دارد كه در آینده نزدیك از آنها رونمایی خواهد شد.
** سروا؛ بازگشایی قفلهای دادههای دولتی
داده ها سرمایه دوران جدید اقتصادی هستند. داده هایی كه هم رفاه شهروندان را بیشتر و هم از رونق تولید كسب و كارها حمایت می كنند. سروا درگاهی است كه كسب و كارها از طریق آن می توانند از داده های دولتی استفاده كنند. داده هایی كه امكان عرضه خدمات جدید را فراهم می كند.
این دسترسی به داده های ملی بر پایه استانداردهایی است كه از حریم خصوصی شهروندان نگهبانی می كند. سروا سكویی میان شبكه های دولتی و شبكه اینترنت است. درگاهی كه شبكه ملی اطلاعات را هم از نظر زیرساختی رشد می دهد هم امكان توسعه خدمات را برای كسب و كارهای ایرانی فراهم می آورد.
شهروندان از این طریق می توانند خدمات دولتی را روی اپلیكیشن های امن دریافت كنند. از طریق این درگاه عرضه خدمات دولت الكترونیكی بر روی اپ های غیر دولتی نیز امكان پذیر می شود. سروا در فاز نخست به صورت پایلوت با اعتبار 26 میلیارد ریال راه اندازی شده است.
** توسعه زیرساختهای مخابراتی
در این مراسم همچنین طرح توسعه زیرساخت های مخابراتی با استفاده از تجهیزات كاملا بومی در چهار استان كشور توسط شركت مخابرات ایران، با سرمایه گذاری 316 میلیارد تومانی و با استفاده از تجهیزات تولید داخل، افتتاح شد.
علمی **9207** 1055
تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۸:۲۹
تهران-ایرنا- به مناسبت روز جهانی ارتباطات، از چهار طرح مهم رونمایی شد؛ پروژه هایی كه با هدف «رونق تولید و گسترش خدمات دیجیتال» طراحی شده و به نتیجه رسیدند. گامهای مهمی كه وزارت ارتباطات امسال برمیدارد در راستای رسیدن به همین هدف، تعریف شده كه شعار امسال وزارتخانه نام گرفته است.