کرمانشاه- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمانشاه با اشاره به احداث مخزن ذخیره آب ریجاب در نیمه اول 98 گفت: تا پایان امسال با احداث 2 تصفیه‌خانه مشکل کدورت آب کرندغرب و ریجاب هم حل می‌شود.

علیرضا تخت‌شاهی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با حمایت استانداری و از محل ماده 12 قانون مدیریت بحران بخش زیادی از اعتبار لازم برای احداث 2 تصفیه‌خانه در شهرهای کرندغرب و ریجاب تامین شده است.
به گفته تخت‌شاهی «در جلسه‌ای با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه مقرر شد که اسناد مناقصه این 2 تصفیه‌خانه در کمترین زمان ممکن آماده و به فراخوان گذاشته شود.»
کدورت بالای آب لوله‌کشی شهرهای کِرندغرب و ریجاب در شهرستان دالاهو از 9 ماه پیش تاکنون اهالی منطقه را حسابی آزار داده است به طوری که به گفته فرماندار دالاهو «گاهی آب قابل مصرف نبوده و آب سالم با تانکر تامین شده است.»
جهانبخش حیدری هفته گذشته در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: مقرر شده است که شرکت آبفای استان با همکاری آب منطقه‌ای طی چهار تا 6 ماه آینده تصفیه‌خانه‌های کرند و ریجاب را به بهره‌برداری برساند.

**احداث مخزن ذخیره آب ریجاب تا نیمه سال
مدیرعامل شرکت آبفای شهری استان کرمانشاه همچنین خبر داد که «یک مخزن ذخیره آب در شهر ریجاب توسط همکاران شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تامین اعتبار شده و اسناد آن در حال آماده شدن است که امیدوارم در نیمه اول امسال کلنگ‌زنی و افتتاح شود.»
او با بیان اینکه منطقه ریجاب به تازگی تبدیل به شهر و تحویل شرکت آب و فاضلاب شهری شده است، گفت: نمایندگی شرکت آبفا در ریجاب مستقر شده و بخشی از مطالبات مردم در قالب تامین فشار آب و ترمیم شکستگی‌های داخل شبکه با پیمان‌سپاری در حال اصلاح است.
تخت‌شاهی اظهار کرد: بعد از زلزله آبان 96 در غرب استان کرمانشاه، وضعیت کدورت آب آشامیدنی بسیاری از شهرهای استان به یک مشکل جدی تبدیل شد و شرکت آبفای شهری را به سمت تعریف یک رویکرد جدید برای کنترل کیفیت آب سوق داد.
او در عین حال گفت: از ابتدای آغاز کدورت آب در شهرستان دالاهو، همکاران شرکت آبفای شهری تدابیر لازم را برای آبرسانی سیار، ایجاد تانکر ذخیره، مخازن ذخیره و میان‌راهی بکار برده و مشکل را مدیریت کرده‌اند.
شهرستان دالاهو با 40 هزار نفر جمعیت در 100 کیلومتری غرب کرمانشاه واقع شده است. مرکز این شهرستان، شهر هشت هزار نفری کرند است که به همراه منطقه حدود چهار هزار نفری ریجاب درگیر مشکل کدورت آب هستند.
طبق اعلام موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، استاندارد ملی کدورت آب آشامیدنی یک ان.تی.یو و حداکثر مجاز آن پنج ان.تی.یو(NTU) است اما کدورت آب در برخی نقاط گاهی به صدها برابر حد مجاز می‌رسد.
7444/8066