به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ايرنا، نشست امضاي تفاهم نامه همكاري مشترك علمي ـ پژوهشي ميان جهاد دانشگاهي و سازمان اقتصادي كوثر وابسته به بنياد شهيد و امور ايثارگران با هدف همكاري در زمينه اجراي طرح هاي ملي و ارتقاي امنيت غذايي صبح امروز در سازمان مركزي جهاد دانشگاهي برگزار شد.
در اين نشست حميدرضا طيبي رئيس جهاد دانشگاهي با اشاره به اينكه جهاد دانشگاهي همواره به دنبال نهادينه سازي خودباوري در جامعه بوده است، عنوان كرد: شعار استقلال، آزادي و جمهوري اسلامي به دنبال عدم وابستگي به شرق و غرب بود و در شعار استقلال تلاش ها بر اتكا به توليد و علم و فناوري استوار شد.
وي با تاكيد بر لزوم حفظ روزآمدي علم و رقابت با محصولات جهاني گفت: جهاد دانشگاهي از سال 1359 سه عامل توسعه فناورانه، فرهنگي و آموزش را جزو اهداف خود قرار داد. اين سازمان با كمك علم و فناوري به دنبال اثبات كشور توان كشور براي حركت در مرز دانش است.
طيبي در ادامه با اشاره به امضاي تفاهم نامه ارتقاي امنيت غذايي عنوان كرد: سرعت عمل در مجموعه اقتصادي كوثر بالا است. اين همكاري باعث تشويق بيشتر براي همكاري هاي فناورانه طرفين مي شود چرا كه معتقديم اساس پيشرفت و حتي اساس استفاده درست از آب و خاك كشور، توسعه فناورانه است.
رئيس سازمان جهاد دانشگاهي با اعلام آمادگي براي فعاليت در حوزه هاي صنعتي افزود: در حوزه هاي پزشكي، كشاورزي و ساير حوزه ها، بومي سازي هاي موفقي با تكيه بر نگاه كاربردي و علمي انجام شده است.
محمدرضا اسكندري رئيس هيات مديره سازمان اقتصادي كوثر نيز در ادامه گفت: جهاد سازندگي براي ترجمه ما مي توانيم ايجاد شده است. از اين رو اگر به دانش و قدرت مسلط شويم مي توانيم امور را پيش ببريم.
اسكندري تاكيد كرد: ايران داراي ظرفيت هاي بسياري است كه در طول چهار دهه از آن ها به درستي بهره برداري نشده است. در عرصه علم نيز در برخي حوزه ها مانند كشاورزي 20 سال از دنيا عقب هستيم.
وي ادامه داد: ظرفيت علمي كشور با علم روز دنيا برابري مي كند اما شرايط حضور علم در عرصه جهاني فراهم نشده است.
رئيس سازمان اقتصادي كوثر با اشاره به فعاليت هاي اين سازمان عنوان كرد: اين سازمان در بخش كشاورزي و امنيت غذايي اقدامات بسياري صورت داده است و اين تفاهم نامه نيز به تحقق شعار ما مي توانيم كمك مي كند.
اسكندري در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار ايرنا در باره اقدامات و تمهيدات اين سازمان براي عبور از تحريم ها عنوان كرد: در بسياري از حوزه ها مانند توليد برق و الكترونيك كشاورزي، آبزي پروري، دام و طيور، پرورش گياهان دارويي دام و انسان، گلخانه و پرورش ماهي، تجهيزات پزشكي، صنعت و تجهيزات كشاورزي به مرحله بومي سازي دست يافته ايم.
وي افزود: همچنين، ساخت الكتروموتورهاي ضد انفجار و ضد آتش مورد نياز بخش مترو و معادن نيز كه در سال هاي اخير در ليست تحريم ها قرار گرفته اند در ليست توليدات داخلي قرار گرفتند و در اين زمينه به موفقيت دست يافته ايم.
به گفته اسكندري، سازمان اقتصادي كوثر در حوزه اكتشاف و معدن نيز فعاليت هايي در بخش شناخت ظرفيت ها و بهره برداري را صورت داده است.
در ادامه اين نشست تفاهم نامه به امضاي رئيسان سازمان هاي جهاد دانشگاهي و اقتصادي كوثر رسيد.
دانام**9283** 1200
تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۰
تهران - ايرنا - تفاهم نامه ميان جهاد دانشگاهي و سازمان اقتصادي كوثر با هدف حفظ ذخاير، ايجاد تنوع و كاهش واردات محصولات ژنتيكي به امضا رسيد.