به گزارش ايرنا منوچهر حياتي روز دوشنبه در همايش جمعيت كه به مناسبت روز ملي جمعيت برگزار شد، افزود: جمعيت كشور و استان از وضعيت سنتي به دوره مدرنيته در حال گذار است و اين موضوع بايد در برنامه ريزي هاي جمعيتي مورد توجه قرار گيرد.
وي با بيان اينكه جمعيت استان در سال 95 بر اساس شاخص هاي جمعيتي يك ميليون و 273 هزار نفر بوده است اضافه كرد: ميزان باروري در سال 86 تا 90 در حد 1.6 و از سال هاي 91 تا 95 به ميزان 1.95 افزايش يافته است.
حياتي، تراكم جمعيت استان را 81.5 در هر كيلومتر عنوان كرد و گفت: بر اساس نتايج سرشماري سال 95 تعداد 96 هزار نفر وارد استان و 94 هزار نفر از آن خارج شدند.
وي با بيان اينكه جمعيت فعال استان در سن كار در قزوين 71 درصد است، گفت: 34 درصد جمعيت تحصيلات عالي دارند.
حياتي گفت: هر كدام از شهرستان هاي قزوين ويژگي هاي جمعيتي خاص خود را دارند و نمي توان براي همه آنها نسخه واحد پيچيد.
وي اظهار داشت: جمعيت 15 تا 64 سال استان عمدتا در شهرستان قزوين سكونت دارند و بايد برنامه ريزي مناسب براي آنها انجام شود.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مديريت و برنامه ريزي قزوين يادآور شد: اكثر جمعيت زير 14 سال استان نيز در شهرستان بويين زهرا و عمده جمعيت بالاي 64 سال در آوج هستند و البرز كمترين جمعيت بالاي 64 سال را دارد كه نشان دهنده موقعيت صنعتي آن براي جوانان است.
حياتي نوع برنامه ريزي براي اشتغال جمعيت در همه شهرستان ها را متناسب با تعداد جمعيت فعال آنها دانست و افزود: سهم جمعيت بيكار باسواد شهرستان قزوين از ساير شهرستان ها بالاتر است و پس از آن به ترتيب البرز، آبيك، بويين زهرا و آوج قرار دارند.
6101* 7388
تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۳
قزوين - ايرنا - معاون آمار و اطلاعات سازمان مديريت و برنامه ريزي قزوين گفت: طبق سرشماري سال 95، 75 درصد جمعيت كل استان شهرنشين بوده اند كه اين رقم تا سال 1415 به 86 درصد افزايش خواهد يافت.