تهران - ایرنا - نرگس آبیار، هوتن شكیبا، فرشته صدرعرفایی و الناز شاكردوست كارگردان و بازیگران فیلم سینمایی «شبی كه ماه كامل شد» سفیران آرشیو ملی هنر ایران شدند.

آیین اكران ویژه فیلم سینمایی «شبی كه ماه كامل شد» با حضور كارگردان و بازیگران فیلم عصر امروز دوشنبه 30 اردیبهشت در كتابخانه ملی ایران برگزار و با حضور اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران و هانیه گرائیلی مشاور رئیس سازمان، تندیس و استوارنامه سفیر آرشیو ملی هنر ایران به نرگس آبیار، هوتن شكیبا، فرشته صدرعرفایی و الناز شاكردوست اهدا شد.
پس از نمایش فیلم نرگس آبیار با اشاره به اینكه از مدت‌ها قبل تصمیم داشت تا درباره افراطی‌گری در دین فیلم بسازد، گفت: برای این امر حتی سفرهایی به خارج از كشور رفتم و از اردوگاه‌های سوری نیز بازدید داشتم ولی دوست داشتم فیلمی با مضمون ایرانی بسازم كه طرح فیلم «شبی كه ماه كامل شد» پیشنهاد شد و با وجود سختی و حواشی كه می توانست ساخت این فیلم داشته باشد به ساخت این فیلم اقدام كردم.
الناز شاكردوست یكی از بازیگران فیلم نیز با اشاره به شخصیت «فائزه منصوری» در فیلم «شبی كه ماه كامل شد» كه شخصیتی واقعی بود، گفت: این فیلم ادای دین به زنانی است كه قربانی افراطی‌گری‌ها شدند حالا و بعد از فیلم هر زمان كه به ماه نگاه می‌كنم سكانس‌های این فیلم برایم تداعی می‌شود.
شبنم مقدمی دیگر بازیگر فیلم نیز گفت: این كاراكتر یك نقش بسیار سختی بود و چون سخت بود از بازی در آن لذت بردم و خیلی خوشحال هستم كه نرگس آبیار این نقش را بر عهده بنده گذاشت چون تجربه خوب و دلچسبی بود و خوشحالم در فیلمی بازی كردم كه كارگردان آن یك زن كاربلد بوده است.
هوتن شكیبا بازیگر نقش عبدالحمید ریگی كه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد را نیز برای بازی در این فیلم از جشنواره فیلم فجر دریافت كرده، گفت: ساخت این فیلم یك لیدر خوب داشت كه همانا نرگس آبیار بود، كارگردانی كه دغدغه ساخت كار خوب داشتند.
فیلمبرداری این فیلم 5 ماه در شرایط سخت طول كشید و همه سعی خودم این بود كه این نقش یعنی عبدالحمید كه خود یك قربانی بود را به خوبی بازی كنم.
پدرام شریفی دیگر بازیگر فیلم نیز در این نشست گفت: این فیلم به واقع فیلمنامه خوبی داشت و من هم سعی داشتم تماشاگر به صورتی بازی بنده را تماشا كند تا نقش یك كاراكتر جوان و خوشحال در نهایت با آن سرنوشت تراژدی كه برای او رخ داد، ارتباط برقرار كند.
سخنران بعدی این نشست فرشته صدرعرفایی در نقش مادر عبدالحمید بود كه گفت: واقعیت این است كه در فیلمنامه «شبی كه ماه كامل شد» نقش مادر عبدالحمید به خوبی ترسیم شده بود، و تصور می كنم شاید هرگز دیگر چنین فرصتی پیدا نكنم تا باری در نقش چنین شخصیتی را تجربه كنم.
وی ادامه داد: خانم آبیار در تحقق این نقش بسیار كمك كرد و امیداوارم در به تصویر كشیدن نقش مادر عبدالحمید جفا نكرده باشم.
در پایان این مراسم نیز از كتاب «رساله جهادیه»، نوشته میرزا عیسی قائم مقام فراهانی كه در سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران نگهداری می شود، رونمایی شد. این كتاب در سال 1233 هجری به دستور فتحعلی‌شاه قاجار توسط قائم مقام تحریر شده و اولین كتاب فارسی است كه در چاپخانه سربی كه آن زمان در تبریز دائر كرده بودند به چاپ رسیده است.
فیلم سینمایی «شبی كه ماه كامل شد» به كارگردانی و نویسندگی نرگس آبیار و تهیه‌كنندگی محمدحسین قاسمی محصول سال 1397 است.
این فیلم برای نخستین بار در سی و هفتمین دوره جشنواره فجر به نمایش درآمد و با نامزدی در 13رشته این جشنواره، توانست 6 سیمرغ بلورین بهترین فیلم، بهترین كارگردانی، بهترین بازیگر نقش اول مرد، بهترین بازیگر نقش اول زن، بهترین بازیگر نقش مكمل زن و بهترین چهره پردازی را به خود اختصاص دهد.
فراهنگ ** 9246 ** 1355