به گزارش خبرنگار ایرنا؛ بازسازی واحدهای مسكونی خسارت دیده در سیل بر عهده بنیاد مسكن انقلاب اسلامی است، اما مسئولان بنیاد می گویند برای شروع فعالیت ساخت و ساز منتظر اختصاص اعتبارات هستیم.
مدیركل بنیاد مسكن انقلاب اسلامی استان كرمانشاه روز دوشنبه در جلسه كارگروه بازسازی سیل به ریاست معاون هماهنگی امورعمرانی استاندار كرمانشاه؛ اعلام كرد كه در مجموع 2 هزار و 185 واحد در سیل تخریب شد كه باید از اول ساخته شوند و به یك هزار و 67 واحد نیز خسارت وارد شد كه نیاز به تعمیر دارند.
بابك عاطفی افزود: براساس برآوردهای انجام شده برای ساخت و تعمیر این واحدها و همچنین كمك به معیشت خانوارها در قالب خرید لوازم اساسی زندگی برای آنها، به 290 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم كه تنها 15 میلیارد تومان برای استان سهم در نظر گرفته اند.
او از مجموعه استانداری كرمانشاه خواست كه با مركز مكاتبه كنند تا در اختصاص سهم اعتبارات به بنیاد مسكن تجدیدنظر شود.
او در ادامه همچنین اعلام كرد كه پرونده برای 2 هزار و 185 واحد مسكونی خسارت دیده در سیل فروردین امسال تشكیل شده و همه این پرونده ها نیز در سامانه ثبت شده است.
**اعتبارات بخش كشاورزی كم است
معاون برنامه ریزی سازمان جهاد كشاورزی استان كرمانشاه نیز در این جلسه اعلام كرد كه بخش كشاورزی در سیل امسال براساس برآوردهای انجام شده 240 میلیارد تومان خسارت دیده كه تنها 90 میلیارد و 600 میلیون تومان برای جبران خسارت اختصاص داده اند.
علی چاله چاله افزود: این رقم جوابگوی جبران خسارات وارد شده نیست و انتظار داریم كه در اختصاص اعتبارات تجدید نظر شود.
**راه اندازی سامانه سجاد در استان
مدیر فناوری اطلاعات استانداری كرمانشاه نیز در این جلسه از راه اندازی سامانه جامع امداد و بازسازی دولت (سجاد) در استان كرمانشاه خبر داد و گفت: با فعال شدن این سامانه همه موارد مرتبط به خسارات در این سامانه وارد می شود.
محمد ایمانی افزود: به هر دستگاهی مجوز ورود به سامانه و وارد كردن اطلاعات مربوط به خسارات وارد شده به حوزه خود داده می شود و اطلاعات همه دستگاه ها در این سامانه وارد می شود.
به گفته او، این سامانه از طریق شبكه داخلی دولت فعالیت می كند و بر روی اینترنت نیست.
**نیاز راهداری به 209 میلیارد تومان اعتبار
مدیركل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان كرمانشاه نیز در ادامه این جلسه با بیان اینكه راهداری تمام تلاش خود را برای جلوگیری از انسداد جاده های استان در زمان سیل انجام داد، گفت: اكنون 50 دستگاه از ماشین آلات راهداری به دلیل فعالیت زیاد در زمان سیل زمین گیر شده و برای فعال كردن آن نیاز به اعتبار است.
فریبرز كرمی با اشاره به اینكه فعالیت های راهداری با سه اولویت اظطراری، كوتاه و بلندمدت دسته بندی شده است، افزود: اقدام های اضطراری انجام و به اتمام رسید واكنون برای برنامه های میان مدت به 209 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
به گفته او یك هزار و 435 پل، 86 نقطه رانشی و 883 كیلومتر راه تخریب شده براثر سیل در استان وجود دارد كه قبل از زمستان باید این موارد بازسازی و تعمیر شود.
وی آسفالت جاده های استان را نیز مورد تاكید قرار داد و گفت: سیل بخش زیادی از آسفالت راه ها را از بین برده و در این بخش نیز برای تثبیت وضعیت موجود به 210میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
**آبفار 23 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب روستایی كرمانشاه نیز در این جلسه با بیان اینكه سه میلیارد و 300 میلیون تومان تاكنون برای رفع مشكلات اضطراری در تاسیسات آبفار در استان هزینه شده است، گفت: اكنون وارد اجرای برنامه های میان مدت شده ایم كه دراین بخش نیز 23 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
فرامرز شوهانی افزود: این میزان اعتبار را برای بازسازی 54 كیلومتر لوله گذاری و حفاری 10 حلقه چاه در سیل تخریب شد، نیاز داریم.
او برنامه بلند مدت این شركت را نیز رفع كدورت آب شرب در زمان بحران دانست و گفت: برای این بخش نیاز به خریداری تانكرهای سیار آبرسان هستیم كه اكنون شركت ابفار استان فاقد این تانكرها است و از توان بخش خصوصی استفاده می كنیم.
به گفته او، 104 میلیارد تومان برای خریداری تانكر سیار آبرسان و دستگاه بسته بندی آب نیاز است.
**راه اندازی تصفیه خانه برای رفع كدورت آب سه شهر
معاون بهره برداری شركت آب و فاضلاب شهری كرمانشاه نیز دراین جلسه با اشاره به اینكه براثر سیل آب شهرهای هرسین، كرند غرب و ریجاب كدر شد، گفت: در نظر داریم با استفاده از سیستم های جدید تصفیه خانه مشكلات این شهرها را برطرف كنیم.
رضا داودی افزود: سیستم تصفیه خانه شهر هرسین نصب و راه اندازی شده و اكنون مشكل آب شرب این شهر برطرف شده است.
به گفته او، تصفیه خانه برای شهرهای ریجاب و كرندغرب نیز تهیه و نصب می شود و تا چهار ماه دیگر مشكل آب شرب این شهرها نیز برطرف خواهد شد.
مسئولان شركت آب منطقه ای كرمانشاه نیز دراین جلسه اعلام كردند كه در حریم و بستر رودخانه های استان كرمانشاه سه هزار و 207 مورد تصرفات غیرقانونی از سوی اشخاص شناسایی شده كه از این تعداد یك هزار و 260 مورد در شهر كرمانشاه است.
براساس گفته این مسئولان، در مجموع یك هزار و 450 میلیارد تومان برای آزادسازی حریم رودخانه های استان اعتبار نیاز است كه از این مبلغ، یك هزار و 256 میلیارد تومان باید در شهر كرمانشاه هزینه شود.
**بازسازی در حریم و بستر رودخانه ها انجام نشود
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار كرمانشاه نیز در جمع بندی گزارش كار دستگاه های خدمات رسان گفت: اعتبار مورد نیاز برای راه اندازی و نصب دستگاه های تصفیه آب شهرهای كرندغرب و ریجاب اختصاص یافته و تا چهار ماه آینده مشكل آب این شهرها نیز رفع خواهد شد.
مهرداد سالاری همچنین بر اولویت بندی انجام فعالیت های بازسازی در استان تاكید كرد و رفع مشكلات جاده ها بخصوص در مناطق مرزی را مورد تاكید قرار داد.
وی از مسئولان دستگاه های اجرایی خواست اولویت های خود در بازسازی را به استانداری اعلام كنند تا براساس این اولویت ها فعالیت ها انجام شود.
او بر ممنوعیت و غیرقانونی بودن ساخت و ساز در بستر و حریم رودخانه ها تاكید كرد و از دستگاه های مسئول خواست اجازه ندهند در این محدوده ها هیچ گونه ساخت و سازی انجام شود.
بنابر اعلام استانداری كرمانشاه در فروردین امسال هزار و 560 میلیارد تومان خسارت به این استان وارد شد كه بخش قابل توجهی از آن مربوط به بخش كشاورزی است.
استان كرمانشاه 2 میلیون جمعیت ساكن در 34 شهر و 2 هزار و 622 روستا دارد.
3033/8066
تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۲
كرمانشاه- ایرنا- بارندگی و سیل فروردین امسال به 2 هزار و 32 واحد مسكونی روستایی و 153 واحد شهری استان كرمانشاه خسارت جدی وارد كرد كه برای قابلیت سكونت داشتن باید از نو ساخته شوند اما مسئولان ستاد بازسازی استان می گویند شروع ساخت این واحدها در گرو تامین و اختصاص اعتبارات است.