محمدرضا ميزايي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: پيوند از فرد زنده نيز فقط در زمينه كليه انجام مي شود و انجام اين نوع پيوند از سال 83 در كرمان آغاز شده و تاكنون بيش از هزار پيوند كليه در كرمان انجام شده است.
وي اظهار داشت: 270 مورد از پيوندهاي كليه انجام شده در كرمان از افراد مرگ مغزي و 825 مورد از فرد زنده انجام شده است.
كارشناس پيوند اعضا دانشگاه علوم پزشكي كرمان افزود: از بدو آغاز تاكنون هفت هزار و 500 نفر به صورت حضوري به پايگاه هاي دانشگاه علوم پزشكي كرمان مراجعه و كارت اهدا عضو دريافت كرده اند.
وي ادامه داد: افراد اخيرا با ثبت نام در سايت هاي اهداي عضو كارت اهدا دريافت كرده اند كه آمار دقيقي از اين افراد در دست نيست.
ميرزايي از خانواده هايي كه بيمار مرگ مغزي دارند خواست به نتيجه نهايي اعلام شده توسط تيم تاييد كننده كه شامل متخصص داخلي، بيهوشي، مغز و اعصاب، جراح مغز و اعصاب و نماينده پزشكي قانوني است اعتماد كنند.
وي ادامه داد: پزشكان متخصص تيم تاييد كننده مرگ مغزي ابلاغ خود را از وزير بهداشت دريافت مي كنند و هر كدام اين مهم را تاييد نكنند، پروسه پيوند عضو انجام نمي شود.
ميرزايي با بيان اينكه استان كرمان در كشور بيشترين موارد مغزي را دارد تصريح كرد: اما خانواده بيماران كمتر رضايت به اهدا عضو مي دهند.
وي با بيان اينكه 240 مورد طي سالهاي اخير تاكنون از خانواده افراد مرگ مغزي در كرمان رضايت گيري شده و 180 مورد از اين افراد به مرحله اهدا نرسيدند.
كارشناس پيوند اعضا دانشگاه علوم پزشكي كرمان تاكيد كرد: بعد از انجام رضايت گيري پروسه اهدا عضو حدود سه روز طول مي كشد و ممكن است در اين مدت زمان بيمار فوت كند يا آزمايشاتي مانند ايدز، هپاتيت و غيره در وي مثبت شود كه در اين صورت پروسه پيوند اعضاي انجام نمي شود.
ميرزايي گفت: پيوند كليه، كبد و قرنيه در كرمان انجام مي شود و گاهي به دليل وجود نداشتن متقاضي يا وجود نداشتن متقاضي با گروه خون مورد نظر، كبد به شيراز منتقل مي شود كه در اين زمينه تاكنون 70 كبد به شيراز اعزام شده است.
از زماني كه عضوي از انسان با موفقيت به انساني ديگر پيوند زده شد نزديك به دو قرن ميگذرد.
براي نخستين بار در سال 1823 اولين پيوند بافت پوست با موفقيت در آلمان انجام شد. از آن زمان تا به امروز با پيشرفت دانش پزشكي، از اهداي ميتوكندري در قالب سلول هاي تخمك گرفته تا امكان اهدا و پيوند بيشتر اندام هاي داخلي و بافت هاي بدن، در شرايطي كه در بدن قابليت ادامه كار نداشته باشند انجام مي شود.
اين در حالي است استفاده از محصولات درماني كه منشاء انساني دارند جايگاه ويژهاي را در توسعه خدمات درماني به خود اختصاص داده است. استفاده از اعضا، نسوج و سلول هاي انسان و پيوند آن به بيماران نيازمند براي نجات آنان و يا بهبود كيفيت زندگي روش موثر و مفيدي شناخته شده است.
در ايران پيوند اعضا و همچنين استفاده از بافت و سلول از جمله پيوند مغز استخوان به خوبي توسعه يافته و امكان استفاده از اعضاي مبتلايان مرگ مغزي رشد پيوند اعضا را افزايش داده است.
بررسي هاي انجام شده توسط انجمن پيوند اعضاي ايران حاكي از اين است كه از ابتدا تاكنون حدود 53 هزار و 880 مورد پيوند عضو در كشور با موفقيت انجام شده است.
كارشناسان معتقدند، در حال حاضر ايران جزو كشورهاي سرآمد در پيوند اعضا است به طوري كه در منطقه از نظر فراهم آوري اعضا و پيوند عضو از پيشرفته ترين كشورها محسوب مي شويم.
سو يكم ارديبهشت در تقويم رسمي كشورمان به نام روز اهداي عضو نامگذاري شده است .
3029/ 5054
تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۷
كرمان - ايرنا - كارشناس پيوند اعضاي دانشگاه علوم پزشكي كرمان گفت: پيوند از افراد مرگ مغزي از سال 85 در كرمان آغاز شده و تاكنون 180مورد اهداي عضو انجام شده كه 60 مورد پيوند كبد بوده است.