محمود بدلی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مهاباد با بیان اینكه طرح هادی با هدف توسعه و عمران روستاها اجرا می شود، اظهار داشت: هم اكنون طرح هادی در 586 روستای این استان اجرایی شده است كه بیش از 167 هزار و 600 خانوار از آن بهره مند هستند.
وی با بیان اینكه برای اجرای طرح هادی در استان بیش از یكهزار میلیارد ریال هزینه شده است، افزود: هم اكنون برای 2 هزار و 82 روستا نقشه طرح هادی تهیه شده است.
بدلی بیان كرد: برای آبادانی و توسعه مناطق روستایی همچنین تاكنون 46 هزار و 730 تن قیر یارانه ای توزیع شده كه در 286 روستای استان به مساحت 2 میلیون و 700 هزار متر مربع عملیات آسفالت انجام شده است.
وی با بیان اینكه در اجرای طرح هادی آذربایجان غربی عقب تر از میانگین كشوری است، افزود: این طرح تنها در 27 درصد از روستاهای استان اجرا شده در حالی كه میانگین كشوری آن 48 درصد است.
بدلی اجرای سنگ فرش و آسفالت، احداث پیاده راه و اصلاح شبكه معابر، احداث سیل بند، آماده سازی اراضی پیش بینی شده برای گسترش روستا و تكمیل شبكه دفع فاضلاب، اصلاح و بازگشایی معابر، جدول گذاری، آسفالت ریزی و سنگ فرش معابر و ساماندهی فضای سبز را از جمله عملیاتی دانست كه در راستای اجرای طرح هادی در روستاها انجام می شود.
وی با اشاره به اینكه این استان دارای 2 هزار و 973 روستاست، افزود: 2 هزار و 725 روستا دارای سكنه بالای چهار خانوار بوده و همچنین 2 هزار و 170 روستا بالای 20 خانوار است كه شرایط اجرای طرح هادی را دارند.
بدلی یادآور شد: طرح هادی روستایی سند توسعه روستاست و در واقع هرگونه فعالیتی كه در كالبد روستا انجام شود به تبعیت از طرح هادی صورت می گیرد و هدایت ساخت و سازها، بهبود شبكه معابر روستا و سایر فعالیت های عمرانی از جمله اجرای تاسیسات آب، برق و گاز و خدمت رسانی در صدور پروانه های ساختمانی در غالب طرح هادی روستایی انجام می شوند.
به گزارش ایرنا تهیه طرح هادی روستایی به منزله سند توسعه اقتصادی و اجتماعی روستا تلقی می شود كه براساس آن تمامی نیازمندی های مسكونی، خدماتی، صنعتی و .... برای افق طرح (10 سال آتی) با رعایت و لحاظ نمودن تمامی ضوابط و مقررات و حریم مختلف در چارچوب نقش و جایگاه روستا در طرحهای فرادست، ناحیه ای و منطقه ای، مكان یابی شده و با رعایت عرض معابر با توجه به نیازمندیهای ترددی و گذربندی به روان سازی و كالبد می پردازد.
پایه طرح هادی از سال 1362 و تحت عنوان روان بخشی روستاها در یكی از نقاط روستایی شهرستان شهركرد و توسط وزیر مسكن و شهرسازی گذاشته شد و از سال 1366 شمسی توسط بنیاد مسكن انقلاب اسلامی با جدیت تمام پیگیری شد.
اهداف طرح هادی روستا، ایجاد زمینه توسعه و عمران روستاها با توجه به شرایط فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی، تامین عادلانه امكانات از طریق ایجاد تسهیلات اجتماعی، تولیدی و رفاهی و هدایت وضع فیزیكی روستا، ایجاد تسهیلات لازم برای بهبود مسكن روستاییان و خدمات محیط زیستی عنوان شده است و انجام این طرح و ایجاد امكانات مناسب موجب كاهش مهاجرت ها كه تاثیرات منفی بر شهرها دارند می شود.
آذربایجان غربی دارای سه میلیون و 265 هزار نفر جمعیت است كه 34.6 درصد از آن در مناطق روستایی و 65.4 درصد در مناطق شهری سكونت دارند.
6185/7129
تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۶
مهاباد- ایرنا- مدیركل بنیاد مسكن آذربایجان غربی گفت: 55 درصد از خانوارهای ساكن در مناطق روستایی این استان در حال حاضر از مزایای طرح هادی برخوردار هستند.