تهران- ایرنا- سخنگوی قوه قضاییه اعلام كرد: دوچرخه سواری برای بانوان منع قانونی ندارد و آنچه در این زمینه از قول دادستان اصفهان نقل شد، یك برداشت ناقص از نظر و نامه دادستان اصفهان بود.

به گزارش خبرنگار حقوقی قضائی ایرنا، غلامحسین اسماعیلی روز سه شنبه در سومین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه در دور جدید، در پاسخ به سئوالی درباره ماجرای استفاده بانوان از دوچرخه در اصفهان و موضع دستگاه قضا در این رابطه افزود: آنچه ایشان در آن نامه اعلام كردند این نیست كه دوچرخه سواری توسط بانوان مطلقا ممنوع است.
وی اضافه كرد: موضوع آن بخشنامه و دستور پیشگیری و برخورد با مظاهر اعمال منافی عفت، بد حجابی یا بی حجابی و تشویق دیگران به فساد و فحشا و امثال آن است و در این راستا، دستوراتی دادند و ای كاش كسانی كه در فضای مجازی به اظهارنظر پرداختند، ذیل این دستور را می‌دیدند.
اسماعیلی افزود: در ذیل دستور اعلام كرده اند كه شهرداری لازم است محل‌هایی را برای دوچرخه سواری بانوان تعبیه كند. كسی كه چنین چیزی را می‌خواهد آیا معتقد است بانوان مجاز به دوچرخه سواری نیستند؟
سخنگوی قوه‌قضائیه گفت: ای كاش افرادی می‌آمدند و از این اقدام كه بخشی از آن صیانت و پیشگیری از جرایم و حفظ شان و منزلت زنان است، حمایت می‌كردند. دوچرخه‌سواری برای بانوان به موجب قانون اگر با رعایت ضوابط شرعی باشد، منعی ندارد. البته من فقیه نیستم و به فتاوا نمی‌پردازم.

چندی پیش، علی اصفهانی، دادستان عمومی و انقلاب اصفهان اعلام كرده بود كه طبق قانون، دوچرخه‌سواری زنان در فضاهای عمومی حرام است و به نیروی انتظامی اعلام شده، اگر مواردی از دوچرخه‌سواری بانوان در سطح شهر دیده شد، اول خیلی محترمانه تذكر بدهند و اگر فرد مدارك هویتی دارد از او بگیرند و در غیر این صورت دوچرخه فرد را توقیف كنند. مدت زیادی بود كه ائمه جمعه و خانواده شهدا نسبت به دوچرخه‌سواری بانوان در اماكن عمومی معترض بودند و همچنین تعرضات و مزاحمت‌هایی برای این بانوان ایجاد شده بود.
این در حالی است كه معصومه ابتكار، معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری در واكنش به ممنوعیت دوچرخه سواری زنان در استان اصفهان گفت: دوچرخه موتور نیست كه بگویم گواهینامه لازم دارد، از قدیم خانم‌ها برای تردد از دوچرخه استفاده می‌كردند و قانونی نداریم كه دوچرخه‌سواری خانم‌ها را ممنوع كرده باشد.
وی درباره این‌كه برخی از مسئولان استان اصفهان دوچرخه‌سواری را برای زنان ممنوع كرده‌اند و حتی نهادهای قانونی هم وارد مسئله شده‌اند درحالی كه در همین استان پرونده‌های اسیدپاشی تعیین تكلیف نشده است، گفت: خوشبختانه مجلس طرح خوبی را برای مقابه با اسیدپاشی به تصویب رساند و امیدوارم نسبت به این مسئله تغییر رویه دهند.
معاونت زنان و خانواده نهاد ریاست‌جمهوری با تاكید بر اینكه دوچرخه سواری بانوان در فضاهای ورزشی قطعا ممنوع نیست،‌ بیان كرد: مسئله دوچرخه‌سواری از ابعاد و زوایای مختلف مهم است، زیرا بحث ورزش است.
وی در پاسخ به این سوال كه چرا این مسئله استانی شده است،‌ به طور مثال در بعضی استان‌ها زنان می‌توانند دوچرخه‌سواری كنند اما در اصفهان نمی‌توانند،‌ این موضع‌گیری‌ها ناشی از چیست،‌ گفت: من نمی‌دانم استدلال چیست و این مسئله را باید از خود مقام‌های قضایی پرسید.
ابتكار در پاسخ به این سوال كه موضع دولت در این خصوص چیست، گفت: دولت در چارچوب قانون حركت می‌كند و ما قانونی در این زمینه ( دوچرخه‌سواری خانم‌ها) نداریم كه این كار را ممنوع كرده باشد.
وی ادامه داد: نمی‌دانم به چیزی استناد شده است،‌ از سوی دیگر دوچرخه، موتور نیست كه بگوییم گواهینامه لازم دارد.
معاونت زنان و امور خانواه ریاست‌جمهوری یادآور شد: از قدیم خانم‌ها برای تردد از دوچرخه استفاده می‌كردند؛ این وسیله بسیار سالم است، به كاهش آلودگی هوا كمك می‌كند و از طرفی بر سلامتی بانوان تاثیرگذار است.
اجتمام*3229*1003*9105