فرزاد اسكندري روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: از ابتداي تاسيس مركز رشد دانشگاه كردستان 39 واحد در اين مركز مستقر شده اند اما هيچ واحدها تحقيق و توسعه نوپا وابسته به صنايع و دستگاه هاي اجرايي در اين مركز شروع بكار نكرده است.
وي افزود: از اين تعداد 14 واحد مربوط به فناوري اطلاعات، 11 واحد مكانيك، 6 واحد برق و الكترونيك، سه واحد كشاورزي، سه واحد علوم پايه و 2 واحد خدمات مهندسي است.
اسكندري، يكي از مشكلات اصلي اين مركز را كمبود فضاي فيزيكي برشمرد و افزود: فضاي اين مركز در مقايسه با مراكز دانشگاهي استانهاي همجوار، يك دهم آنهاست.
وي با بيان اينكه در استان واحدهاي صنعتي كه داراي واحد تحقيق و توسعه منطبق با شرايط دانشگاه و يا علاقه مند به حضور در اين مركز در استان نداريم، افزود: شركت هاي فعال يا جديد هستند و يا در سطحي نيستند كه بتوانند به دانشگاه خدمت ارائه دهند.
اسكندري به نهادينه شدن فرهنگ جديد دانشگاهي در كشور مبني بر اينكه آموزش و پژوهش تنها وظيفه دانشگاه نيست، افزود: به هيمن منظور اساتيد و اعضاي هيئت علمي نيز نبايد تنها بر اين 2 حوزه متمركز شوند.
وي با اشاره به اينكه اهميت تجاري سازي دانش و راه اندازي كسب و كار دانش بنيان كمتر از آموزش و پژوهش نيست، گفت: در اين زمينه تا كنون بيشتر تاكيد بر حضور دانشجويان بود اما امروزه بيشترين تاكيد بر ورود اعضاي هيات علمي به اين حوزه است.
مدير مركز رشد واحدهاي فناور دانشگاه كردستان فشار دولت به دانشگاه ها براي فعاليت بيشتر در توسعه اقتصادي، ضعيف شدن حمايت مالي دولت از دانشگاه ها، تبديل اقتصاد به اقتصاد دانش بنيان را از جمله دلايل اهميت ورود اعضاي هيات علمي به اين حوزه عنوان كرد.
وي به 2 راهكار ساختاري و كاركردي براي دانشگاه ها جهت توسعه كارآفريني اعضاي هيئت علمي اشاره كرد و افزود: مراكز رشد به طور كلي موسساتي هستند كه كار آنها ارائه انواع خدمات و حمايت ها به افرادي است كه ايده جديد دارند و اكنون نيز به عنوان يكي از راهكارهاي ساختاري براي اعضاي هيات علمي در نظر گرفته است.
اسكندري از ارائە خدمات اداري و فيزيكي، اطلاع رساني، مشاوره اي و آموزشي، خدمات پشتيباني فني - مهندسي و مالي اعتباري به متقاضيان خبر داد و گفت: مهمترين معيار پذيرش ايده در اين مركز، نوآورانه بودن ايده ها است.
مدير مركز رشد واحدهاي فناور دانشگاه كردستان از اعضاي هيئت علمي دانشگاه خواست تا دانشجويان را بە سمت طرح ها و ايده هاي فناورانه ترغيب كنند و همچنين خود نيز به سمت راه اندازي شركت دانش بنيان حركت كرده و از مزاياي آن بهره مند شوند.
به گزارش خبرنگار ايرنا، مركز نوآوري دانشگاه كردستان آبان سال گذشته با حضور معاون علمي و فناوري رئيسجمهور و رئيس بنياد ملي نخبگان در زميني به مساحت 200 مترمربع و با 6 هسته فعال در راستاي توانمندسازي كسب و كار و برگزاري رويدادهاي نوآورانه، تامين محتوا و ايجاد بخشهاي ارزش افزوده راه اندازي شد.
9937 / 3034
تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۷:۵۸
سنندج - ايرنا - مدير مركز رشد واحدهاي فناور دانشگاه كردستان گفت: فضاي اين مركز در مقايسه با مراكز دانشگاهي استان هاي همجوار، يك دهم آنها بوده واين مساله تبديل به مهمترين مشكل در بين اين واحدها شده است.