محمدرضا كشاورزيان چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، با بيان اينكه كشت گياهان دارويي به تثبيت خاك و فعال شدن اقتصاد مناطقي مانند طرود و خارتوران كمك مي كند گفت: اين طرح در قالب قرارداد مشاركتي براي توسعه رويشگاه ها در شاهرود توسط بوميان و بهره برداران مراتع انجام شده است.
وي خاطرنشان كرد: مهم ترين گياه دارويي كشت شده گونه ' وشق' است كه شيره آن دوريما آمونياكوم توسط بهره برداران با اصول بسيار فني براي مصارف بهداشتي، درماني، صنعتي و موارد ديگر بهره برداري مي شود.
به گزارش ايرنا، طرح كشت گياهان دارويي به منظور ترويج فرهنگ كشت و بهره برداري از گياهان دارويي در مراتع چاه عروس و 'چكلو' در بخش مركزي شهرستان اجرا شده است.
وشق از جمله گونه هاي در معرض انقراض است كه با اجراي اين قبيل طرح ها در مراتع گام موثري در جهت حفظ و توسعه اين گياه برداشته شده است.
وشق توليد كننده صمغ دارويي است كه با نام آمونياكم شناخته مي شود ، از صمغ اين گياه به طور سنتي به عنوان ضد نفخ، معرق، خلط آور، محرك، گشاد كننده عروق و ضد ميكروب و در صنعت چسب سازي استفاده مي شود.
روش استحصال صمغ در شاهرود توسط مردم محلي يكي از مطلوب ترين روش هاي بهره برداري از اين گياه است .
براي برداشت صمغ پس از طي شدن دير زيستي گياه ، شكافي بر روي ساقه ايجاد شده و صمغ ترشح شده جمع آوري مي شود.
رويشگاههاي اين گياه در شهرستان شاهرود داراي طرح بهره برداري از گياهان دارويي است و نقش به سزايي در اشتغالزايي منطقه دارد.
اين گياه با ارتفاع يك تا دو متر در استان سمنان داراي 12 منطقه رويشي طبيعي و در شاهرود در مناطق شمالي بيارجمند و جنوب شرقي اين شهرستان پراكنده است.
رئيس اداره منابع طبيعي شاهرود در ادامه با بيان اينكه گياهان دارويي در حوزه هاي بهداشتي، درماني، صنعتي و غذايي كاربرد دارند افزود: كشت اين گياهان نقش مهمي در اقتصاد مناطق كمتر توسعه يافته دارد.
كشاورزيان، تجديد حيات و اقدامات بذركاري را با توجه به شرايط مساعد بارندگي بسيار موفقيت آميز عنوان كرد و گفت: سامانه هاي مرتعي چاه عروس، آهنگران، دلو، چاهگزي، دهنه عربي، خيرآباد سرطاقي و ديگر سامانه ها زير كشت گياهان دارويي قرار گرفته است.
وي افزود: عمده گياهان دارويي كشت شده را گونه هايي نظير وشق، آنغوزه و ديگر گياهان شامل مي شود.
به گزارش ايرنا، وسعت مراتع و عرصه هاي بياباني شهرستان شاهرود به ترتيب حدود يك ميليون و 750 هزارهكتار و 2 ميليون 300 هزار هكتار است.
از 9.7 ميليون هكتار وسعت استان سمنان، 55 درصد نواحي بيابان و خشك، 38.5 درصد مراتع، 2 درصد اراضي كشاورزي و 3.6 درصد جنگل است.
7359/6167
تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۸
شاهرود- ايرنا- رئيس اداره منابع طبيعي شاهرود از كشت گياهان دارويي در 52 هزار هكتار از مراتع شاهرود خبر داد و افزود: گياهان دارويي بيشتر در مناطق كويري جنوب شهرستان انجام شده است.