این پانسمان بیسیم قادر است با استفاده از واكنشهای الكتروشیمیایی كه در زمان برخورد با مایعات بدن در محل زخم آغاز میشوند، یك ولت جریان الكتریكی تولید كند. این میدان الكتریكی ضرری برای بیمار ندارد اما برای شكستن بیوفیلمهای باكتریها كافی است و مانع تشكیل مجدد بیوفیلم میشود.
بیوفیلم میكروبی ساختاری از جامعه میكروب ها می باشد كه به صورت متصل به سطوح زنده یا غیر زنده یافت می شوند.
پیش از این نیز محققان دریافتند تحریك الكتریكی محل زخم موجب تسریع روند بهبود آن میشود و جریان الكتریكی دارای خاصیت آنتی باكتریال است. اكنون محققان دریافتند مهمترین ویژگی این تكنیك ناتوانی باكتریها در برابر آن است كه موضوع مقاومت باكتریایی را منتفی میكند.
به گزارش انستیتوی ملی سلامت آمریكا، نزدیك به 80 درصد از تمام عفونتهای باكتریایی در اثر پدیدهای موسوم به بیوفیلم ایجاد میشود. این بیوفیلمها زمانی ایجاد میشوند كه سلولهای باكتریایی در یك محل تجمع میكنند و یك ماده نازك را در محل زخم یا در اطراف ایمپلنت ایجاد میكنند.
در حال حاضر این پانسمان بیسیم الكتریكی روی بیمارانی كه دچار سوختگی شدهاند، مورد آزمایش قرار گرفته تا میزان اثرگذاری آن بر بیوفیلمهای باكتریایی به درستی مشخص شود.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Annals of Surgery منتشر شده است.
علمی **9259**1485
تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۱
تهران- ایرنا- محققان پانسمان جدیدی ساختند كه با استفاده از میدان الكتریكی، مانع تجمع باكتریها در كل بیوفیلم و شكستن بیوفیلمهای موجود در زخم میشود.