گنبدكاووس - ايرنا - عضو كارگروه مهندسي رودخانه و سازه هاي هيدروليكي هيات ويژه تهيه گزارش ملي سيلاب نهاد رياست جمهوري مي گويد كه براي بهبود مديريت سيل در كشور بايستي برخي قوانين و ساختار ها اصلاح شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا، محمود افسوس روز چهارشنبه درجلسه مديريت بحران گنبدكاووس گفت: يكي از ضعف ها و خلاءهاي قانون در مديريت آب است كه حوزه آن استاني ديده شده در حالي كه ممكن است، يك حوضه آبخيز چند استان را دربر گيرد.
وي افزود: اين خلاء قانوني سبب مي شود تا به درستي نتوان مسائل آبي يك استان را با همكاري ديگر استان هاي يك حوضه آبخيز مديريت كرد و اصولا برخي استان ها تصور جاري شدن سيل را نداشتند.
افسوس ادامه داد: اين استان ها با نگاه به اينكه آثار خشكسالي در استان آنها نمايان شده اقدام به احداث سازه هايي بر روي رودخانه ها و كوچك سازي مسير اين آبراه ها بالاخص در حوزه شهر و اطراف آن كرده و نظام طبيعي رودخانه ها را به هم ريخته بودند.
وي تصريح كرد: چنين اقداماتي و نيز شدت بارش ها سبب شد تا آب در كوتاهترين زمان وارد حريم شهرها شده و خسارات زيادي به بار آورد.
عضو كارگروه مهندسي رودخانه و سازه هاي هيدورليكي هيات ويژه تهيه گزارش ملي سيلاب نهاد رياست جمهوري گفت: دربخش ساختار ستادهاي مديريت بحران و اعضاي آن نيز با هدف هماهنگي و همكاري بيشتر اعضا مي بايست برخي تغييرات ايجاد شود.
افسوس ادامه داد: سيل اوايل امسال و خسارت هايي كه به بار آورد، اين باور را كه خطر سيل هميشه وجود دارد و بايستي با اقدامات پيشگيرانه، خسارات آن را كاهش دهيم توسط بسياري از مسئولان پذيرفته شد.
وي گفت: گلستان از جمله استان هاي سيل خيز كشور است و مي بايست براي مقابله با اين بلاي طبيعي و كاهش خسارت هاي آن اقدامات زيرساختي خوبي از جمله درحوزه مهندسي رودخانه ها انجام شود.
افسوس همچنين افزود: هيات ويژه تهيه گزارش ملي سيلاب نهاد رياست جمهوري 16 كارگروه دارد كه كارگروه مهندسي رودخانه و سازه هاي هيدروليكي يكي از اين كارگروه ها است.
وي اضافه كرد: اين كارگروه براي بررسي دقيق حوزه فعاليت سوالاتي را طرح كرده كه در اختيار برخي اعضاي ستاد مديريت بحران شهرستان و استان قرار مي گيرد تا با پاسخ هاي كارشناسي خود به تهيه گزارش نهايي كمك نمايند.
افسوس ادامه داد: اين كارگروه برخي اعضاي خود را از بين استادان مرتبط در استان ها و شهرستان ها انتخاب كرده تا در تهيه گزارش نهايي به كارگروه كمك نمايند.
به گزارش ايرنا، معاون حفاظت و بهره برداري شركت آب منطقه اي گلستان نيز دراين جلسه شدت بارش ها و ميزان آن را از عوامل اصلي در جاري شدن سيل در برخي شهرهاي اين استان اعلام كرد و گفت: بارش ها درحوزه گرگانرود از 240 تا 354 ميلي متر ظرف 48 ساعت بود.
حسين دهقان با بيان اينكه حجم هدايت آب در گرگانرود 320 متر مكعب آب در ثانيه است در حالي كه حجم سيلاب 554 متر مكعب در ثانيه بود، افزود: علاوه بر اين، حجم ورودي آب به سد گلستان 155 ميليون متر مكعب معادل سه برابر ظرفيت اين سد بود.
به گزارش ايرنا، فرماندار ويژه گنبدكاووس نيز دراين جلسه ميزان خسارت سيل اوايل امسال اين شهرستان را هشت هزار ميليارد ريال درحوزه هاي مختلف اعلام كرد و گفت: با مديريت خوب ستاد بحران گنبد توانستيم در كمتر از 72 ساعت سيلاب را كنترل و ظرف يك هفته نيز شرايط را عادي كنيم.
عبدالقدير كريمي، اطلاع رساني بموقع به مردم را در همراهي و مشاركت آنان با اعضاي ستاد مديريت بحران و نيز فرماندهي واحد اين ستاد از نكات برجسته موفقيت شهرستان در كنترل سيلاب و عادي كردن شرايط دانست و افزود: بحمدالله سيل در گنبدكاووس هيچ تلفات جاني نداشت.
وي اضافه كرد: يك چهارم وسعت شهر گنبدكاووس و 15 روستاي شهرستان جمعا با جمعيت تقريبي 90 هزار نفر درگير سيل بودند كه اكنون كار بازسازي و جبران خسارت ها آغاز شده است.
كريمي، لايروبي رودخانه ها و برخي آب بندان هاي گنبدكاووس را از نيازهاي ضروري اين شهرستان برشمرد و گفت: انجام اين اقدام با توجه به امكانات موجود بسيار سخت است و نياز به همراهي و مشاركت دستگاه هاي استاني و كشوري داريم.
وي با اشاره به حضور اعضاي كارگروه مهندسي رودخانه و سازه هاي هيدروليكي هيات ويژه تهيه گزارش ملي سيلاب نهاد رياست جمهوري در گنبدكاووس و گلستان، از اعضاي ستاد مديريت بحران اين شهرستان درخواست كرد، ظرف يك هفته به سوالات اين كارگروه پاسخ دهند.
شهرستان گنبدكاووس با 350 هزار نفر جمعيت درشرق استان گلستان واقع است.
/3039/1860