تهران-ایرنا- معاون پارلمانی دولت درباره لایحه انتخابات گفت: با توجه به غنای كارشناسی لایحه جامع انتخابات، این لایحه می تواند مشكلات انتخاباتی را رفع كند؛ در این راستا ما از مجلس درخواست داریم كه این لایحه را در دستور كار قرار دهند كه حتما به نفع كشور خواهد بود.

حسینعلی امیری روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت، گفت: لایحه جامع انتخابات محصول یك دوره كارشناسی طولانی هم در دولت یازدهم و هم دولت دوازدهم بود.
وی افزود: این لایحه با مشاركت كنشگران سیاسی، مركز پژوهش های مجلس، برخی كارشناسان شورای نگهبان و وزارت كشور تدوین شد و در كمیسیون های مختلف دولت مورد بررسی قرار گرفت.
امیری گفت: همچنین در این لایحه سیاست های كلی انتخابات كه از سوی رهبر انقلاب ابلاغ شده بود، اعمال شد، در دولت به صورت مفصل مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت و بهمن سال گذشته با دو فوریت تحویل مجلس و اعلام وصول شد.
معاون امور مجلس رییس جمهوری افزود: متاسفانه فوریت این لایحه رای نیاورد و همزمان نمایندگان مجلس هم طرحی را تهیه كرده بودند، ما خواهش كردیم با توجه به اینكه لایحه جامع انتخابات از غنای كارشناسی بالایی برخوردار است و بسیاری از مشكلات و گله مندی هایی را كه در هر انتخاباتی پیش می آید رفع كرده، مرزهای بین نظارت و اجرا و رویه ها را مشخص و منابع مالی نامزدها را شفاف سازی می كند و از ابعاد مختلف دارای غنای كارشناسی است، مورد بررسی قرار گیرد.
امیری تصریح كرد: به لحاظ اینكه طرح مجلس در دستور كار بود، بررسی طرح نمایندگان ادامه پیدا كرد، نكته مورد توجه در آن طرح موضوع استانی شدن انتخابات بود اما احكام دیگری را هم درباره نظام انتخاباتی كشور در بر می گرفت.
وی گفت: پس از تصویب در مجلس، این طرح مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفت و این شورا اشكالات و ابهامات زیادی را به طرح نمایندگان وارد دانسته و این طرح به مجلس بازگشته است.
معاون پارلمانی دولت در ادامه افزود: دولت معتقد است كه با توجه به غنای كارشناسی لایحه جامع انتخابات، این لایحه می تواند مشكلات انتخاباتی را قبل و حین و بعد از انتخابات رفع كند؛ ما از مجلس درخواست داریم كه این لایحه را در دستور كار قرار دهند تا مورد رسیدگی قرار گیرد كه حتما به نفع همه و كشور خواهد بود.
امیری تصریح كرد: طرح مجلس بخش كوچكی از مسائل مربوط به انتخابات را پوشش می دهد، در حالی كه لایحه جامع انتخابات، همانگونه كه از اسم آن بر می آید از جامعیت قابل توجهی برخوردار است و همه مسائل انتخابات را در بر می گیرد و محصول یك دوره كار كارشناسی بسیار غنی است.
امیری درباره انتخابات هیات رییسه مجلس و موضع دولت در این زمینه گفت: مسائل داخلی مجلس و انتخاب هیات رییسه و رییس، به دلیل آن كه مربوط به سازوكارهای داخلی مجلس است دولت هیچ گونه ورودی ندارد و مربوط به نمایندگان است كه چه كسی را به عنوان رییس و هیات رییسه انتخاب كنند. هر انتخابی كه نمایندگان داشته باشند برای دولت قابل احترام است.
‌سیام**9402**9121