«خداداد غریب پور» روز چهارشنبه در نشست تشویق به سرمایه گذاری و رفع موانع آن در بخش معدن و صنایع معدنی در محل سازمان نظام مهندسی معدن ایران افزود: جذابیت و بازدهی سرمایه مربوط به این بخش بگونه ای است كه 30 درصد سود بازار سرمایه به بخش معدن و صنایع معدنی مربوط می شود.
وی یادآور شد: وابستگی كمتر به خارج به عنوان زمینه بهتری برای جذب سرمایه داخلی آن به حساب می آید و در عین حال تاثیر پذیری كمتر از تحریم های ظالمانه آمریكا دارد.
غریب پور ضمن تاكید بر ارزش افزوده خیلی زیاد بخش معدن وصنایع معدنی گفت: امسال سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران ( ایمیدرو) بالغ بر سه میلیارد دلار پروژه دارد كه این امر نشان دهنده بستر مناسب در این بخش است.
وی پیشنهاد جدیدی از سوی یك كنسرسیوم معدنی را مطرح ساخت كه برای فعالیت در 100 هزار كیلومتر از اراضی كشور به منظور فعالیت اكتشافی ابراز تمایل كرده است.
غریب پور اضافه كرد: انجام 100 هزار كیلومتر فعالیت اكتشافی در واقع یك سوم عملیات اكتشافی كشور محسوب می شود و این نخستین بار محسوب می شود كه بخش خصوصی آمادگی ریسك فعالیت در این ارتباط را نیز پذیرفته است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: امسال این سازمان 120 میلیارد تومان از منابع خود را به منظور فعالیت اكتشافی اختصاص داده و آمادگی داریم تا این رقم را به چهار برابر برسانیم، زیرا پیش درآمد فعالیت سرمایه گذاری، توسعه اكتشاف است.
وی با بیان اینكه بخش معدن وصنایع معدنی نسبت به پتروشیمی ها منابع كمتری برای توسعه اشتغال دارد كه به ازای هر سرمایه گذاری 500 هزار دلاری یك شغل ایجاد می شود، اما در مقایسه با كشاورزی، گرانتر است.
غریب پور موضوع ضرورت شناسایی و اكتشاف منابع سنگ آهن را خاطرنشان ساخت و گفت: محدودیت منابع این ماده معدنی بگونه ای است كه باید امروز زنگ خطر را به صدا دراورد كه ظرف 15 تا 20 سال آینده ذخایر فعلی رو به اتمام می رود.
وی آمادگی سازمان ایمیدرو را برای واگذاری پروژه های در دست اجرا را ابراز داشت و گفت: می توان با آزاد سازی ها، زمینه سرمایه گذاری جدید را فراهم ساخت و بدین ترتیب بخشی از نقدینگی موجود در جامعه را جذب كرد.
براساس گزارش خبرنگار ایرنا، پیش از سخنان غریب پور، داریوش اسماعیلی رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران اظهار داشت: امروز حجم نقدینگی بسیار بالای 1800 هزار میلیارد تومانی فراتر از سیل، بلكه مانند بهمن مشكلات جدی برای اقتصاد كشور بوجود می آورد؛ یك روز ارز، روز دیگر سكه و سپس بخش ساختمان ومسكن را بشدت متاثر می سازد.
وی تاكید كرد: بخش معدن وصنایع معدنی این قابلیت و توانمندی را دارد تا سرمایه ها و نقدینگی موجود را جذب كند و وزارت صنعت، معدن وتجارت هم به عنوان دستورات كاری خود این مهم را مورد توجه قرار داده است.
در این نشست تفاهم نامه همكاری بین سازمان نظام مهندسی معدن ایران و سازمان ایمیدرو در سه محور آموزش، پژوهش و جذب سرمایه گذاری توسط خداداد غریب پور و داریوش اسماعیلی به امضا رسید.
اقتصام** 1559**9189
تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۳
تهران- ایرنا- رئیس هیات عامل ایمیدرو اعلام كرد: براساس آخرین برآوردها امروز بخش معدن و صنایع معدنی نیاز به سرمایه گذاری حدود 18 میلیارد یورویی دارد كه از این رقم هفت میلیارد یورو برای زیر ساخت هاست.