كرمانشاه- ايرنا- معاون هماهنگي امور اقتصادي استاندار كرمانشاه از راه اندازي بازارچه هاي صنايع دستي در شهرستان هاي استان با هدف ترويج صنايع دستي و كمك به فروش محصولات هنرمندان و صنعتگران اين عرصه خبر داد.

به گزارش ايرنا؛ هدايت حاتمي روز چهارشنبه در جلسه‌اي به منظور ايجاد نمايشگاه و بازارچه دائمي صنايع دستي در شهرستان هاي روانسر، اسلام‌آبادغرب و صحنه با حضور مديركل ميراث‌ فرهنگي استان و همچنين معاونين فرماندار، روساي شوراي شهر و شهرداران شهرستان‌هاي مزبور در استانداري بر همكاري دستگاه هاي ذيربط در ارتباط با راه اندازي اين بازارچه ها تاكيد كرد.
وي هدف از برگزاري اين نشست را توسعه صنايع دستي از طريق ايجاد بازارچه‌هاي دائمي ذكر كرد و گفت: در راستاي برنامه‌هاي تدوين شده در خصوص ارتقاي شاخص‌هاي توليد به جهت تحقق شعار سال و اينكه توليد صنايع دستي يكي از مولفه‌هاي بارز استان در زمينه ايجاد اشتغال و توسعه گردشگري است بنابراين تصميم‌ گرفته شد كه در شهرستان‌هايي كه شرايط ايجاد نمايشگاه و بازارچه دائمي وجود دارد و خود نيز زمينه توليد صنايع دستي را دارند مكان‌هايي تعيين و توسط شهرداري آن شهر تجهيز و در اختيار صنعتگران و توليدكنددگان بومي صنايع دستي قرار گيرد.
حاتمي در خصوص ايجاد چنين بازارچه‌هايي در ساير شهرستان‌هاي استان‌ نيز گفت: در چند شهرستان از قبل وجود داشته اما هدف ما اين است ‌كه بتوانيم در راستاي توسعه اقتصاد گردشگري در تمام ‌استان اين گونه بازارچه‌هاي دائمي را ايجاد كنيم.
به گزارش ايرنا؛ استان كرمانشاه به دليل پيشينه قديمي و فرهنگ مردمان آن يكي از مهدهاي صنايع دستي و هنرهاي سنتي است كه آوازه جهاني دارد.
جاجيم بافي، چاقوسازي و ابزارآلات فلزي قلمزني منبت، معرق، پارچه دستباف، نازك كاري چوب و ريزه كاري چوب، نمد مالي، مصنوعات چرمي و ساخت زيورآلات محلي، چيخ بافي و فلزكاري را مي توان از جمله صنايع دستي كرمانشاه نام برد.
همچنين دوخت هاي سنتي (رودوزي)، گليم گل برجسته، سفالگري، طراحي سنتي، سبد بافي، نساجي (موج بافي و اهرامي بافي) تراش شيشه، رنگرزي سنتي، طراحي فرش، تذهيب، نگارگري، خراطي و مجسمه سازي از جمله ديگر توليدات كنوني استان كرمانشاه است.
ماشته بافي، دواتگري سنتي (مسگري)، علامت سازي يا علم سازي، دباغي سنتي، هور بافي، جاجيم بافي، رنگريزي سنتي، داور بافي (سياه چادر)، موج بافي را مي توان از جمله صنايع دستي فراموش شده كرمانشاه دانست كه در گيلانغرب، كرمانشاه، دالاهو، اورامانات، سومار و در ميان عشاير استان بيشتر وجود داشته است.
براساس آمارهاي رسمي 10 هزار نفر و آمارهاي غير رسمي حدود 70 هزار نفر در حوزه صنايع دست يدر استان كرمانشاه فعاليت دارند.
3033/8066