به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی سازمان جهاد كشاورزی، سید حسین بخشایش اظهار داشت: بامداد امروز یك هزار و 140 راس بز ماده و 60 راس بز نر بالغ، مستقیما از اسپانیا به یزد انتقال و به سایت پرورش واقع در بخش فهرج یزد منتقل شدند.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد كشاورزی یزد درباره اهداف كلان طرح توجیهی پرورش این حیوان در راستای تحقق اهداف سیاست های اقتصاد مقاومتی یادآور شد: به دلیل مزیت ها و ویژگی های خاص این نژاد نسبت به سایر نژادها نظیر 210 روز دوره شیردهی با تولید بیش از 600 كیلوگرم شیر با چربی 5.7 درصد و پروتئین 3.4 درصد، مدت زمان كوتاه بلوغ، چند قلوزایی و سازگاری با اقلیم منطقه، پرورش آن در یزد آغاز شد.
بخشایش افزود: با ورود بز مورسیا، گام موثری در توسعه اقتصادی صنعت دامداری استان و به تبع آن كشور برداشته شده است.
مدیر توسعه بازرگانی جهاد كشاورزی یزد ادامه داد: توسعه ، پرورش، تكثیر و اصلاح نژاد دام های پرتولید، افزایش بهره وری از نهاده های دامی، توسعه صنعت لبنیات حاصل از شیر بز، دستیابی به بازارهای برون مرزی، توسعه اشتغال پایدار روستایی و بهبود معیشت خانوارها با ترویج و توسعه دامداری های پرورش نژادهای اصلاح شده پر تولید روستایی از جمله اهداف كلان طرح پرورش بز مورسیاست.
بخشایش درباره ویژگی های اقتصادی طرح پرورش و تاثیرگذاری قابل توجه آن در بالابردن بهره وری و توسعه پایدار بخش كشاورزی و حفظ امنیت غذایی استان و كشور اظهار كرد: با توجه به اینكه بخش قابل توجهی از علوفه تولیدی در كشور به وسیله كشاورزان خرده پا تولید می شود ولی عملا وارد چرخه بازار نمی شود.
وی با بیان اینكه پرورش بز مورسیا می تواند این حجم زیاد علوفه را با ایجاد امكان استفاده بهینه از منابع خرد و پراكنده تبدیل به كالای قابل عرضه به بازار كند، ادامه داد: این موضوع در صورت تحقق ، بسیاری از معادله كلان اقتصادی را به گونه ای مثبت جابه جا می كند.
بز مورسیا در مقایسه با سایر ركوردهای استاندارد نژادی نظیر هلشتاین، آلپاین و سانن در زمینه بهره وری تولید چربی، پروتیئن و لاكتوز با تفاوت معناداری عملكرد بسیار بالاتری دارد و شیر پرچرب این حیوان برای تولید پنیر مورد استفاده قرار میگیرد.
1968/ 2047
تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۸
یزد - ایرنا - جانشین رئیس سازمان جهاد كشاورزی یزد گفت: با ورود اولین محموله بز شیری نژاد مورسیا اسپانیا به استان، طرح پرورش این حیوان با ظرفیت هزار و 200 راس آغاز شد.