تهران - ایرنا - كمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل با اعلام اینكه حدود سه میلیون نفر از سال 2015میلادی از بحران ونزوئلا گریخته اند، تاكید كرد كه اكثر این افراد را باید آواره تلقی كرد.

به گزارش روز چهارشنبه خبرگزاری فرانسه از ژنو، «لیز تروسل» سخنگوی این كمیساریا گفت كه با توجه به وخامت اوضاع اقتصادی در ونزوئلا در اوج نزاع قدرت بین «نیكلاس مادورو» رئیس جمهوری این كشور و «خوان گوایدو» رهبر مخالفان، به طور متوسط در هر روز سه هزار تا پنج هزار نفر ونزوئلا را ترك می كنند.
براساس اعلام كمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، 460 هزار ونزوئلایی عمدتا در كشورهای همسایه رسما خواستار پناهجویی شده اند.
این سازمان در بیانیه ای یادآور شد كه با انتشار دستورالعملی، به كشورهای همسایه ونزوئلا توصیه كرده است كه اكثر بی خانمان های ونزوئلایی محق برخورداری از حمایت بین المللی هستند.
كمیساری عالی پناهندگان سازمان ملل در بیانیه خود دلیل این توصیه را تهدیدهای جانی، امنیتی و یا آزادی برای این افراد در نتیجه شرایطی دانست كه نظم عمومی در ونزوئلا را به طور جدی برهم می زند.
نهاد سازمان ملل همچنین از همه كشورهای پذیرای پناهندگان خواست اطمینان دهند كه مردم ونزوئلا صرف نظر از موقعیت حقوقی شان، از كشورهای میزبان اخراج نشده یا مجبور به بازگشت به ونزوئلا نمی شوند.
اقتصاد كشور نفت خیز ونزوئلا قبل از اینكه مادورو برای یك دوره شش ساله دیگر در منصب رئیس جمهوری سوگند یاد كند، روندی نزولی داشته است.
'خوان گوایدو' خود را رئیس جمهوری موقت ونزوئلا اعلام كرده و بیش از 50 كشور، وی را در این مقام و موقعیت به رسمیت شناخته اند.
در همین حال، مادورو از حمایت روسیه و چین برخوردار است و پشتیبانی ارتش مقتدر ونزوئلا را با خود به همراه دارد. وی پیشنهاد برگزاری انتخابات زودهنگام مجمع ملی این كشور را كه ریاست آن بر عهده گوایدو است، مطرح كرده است.
مخالفان در سال 2015 اكثریت مجمع ملی را به دست آوردند و انتخابات بعدی این مجمع اواخر سال 2020 برگزار خواهد شد.
ونزوئلا ماه هاست كه با بدترین چالش های اقتصادی به دلیل فشار و تحریم اقتصادی آمریكا رو به رو بوده است.
اروپام**9109**2040