«جرمی كوربین» كه در مراسم افطاری مسجد فینزبری پارك با حضور اهالی منطقه، كشیشهای مسیحی و خاخامهای یهودی سخنرانی میكرد، گردهمایی اقشار مختلف جامعه را اقدامی مبارك و حائز اهمیت عنوان كرد.
وی همچنین گفت: متاسفانه افرادی در جامعه و جهان امروز هستند كه میخواهند بین ما شكاف بیندازند.
كوربین به حمله تروریستی دو سال پیش به مسجد فینزبری پارك اشاره كرد كه در جریان آن یك نفر كشته شد.وی گفت: دو سال پیش مكرم علی در حالی كشته شد كه یك فرد نژادپرست با خودرو به جمع نمازگزاران حمله كرد.
رهبر حزب كارگر ادامه داد كه اما مساجد، كلیساها و كنیسهها دور هم جمع شدند تا نشان بدهند كه ما در كنار یكدیگر علیه آنهایی كه میخواهند ما را از هم جدا كنند قوی خواهیم بود.
كوربین همچنین گفت: امشب باید این دورهم بودن را جشن بگیریم و حس امید و خوشبینی را به فرزندانمان منتقل كنیم و نشان دهیم كه با تلاش یكدیگر میتوانیم جهان امنتر و بهتری را ایجاد كنیم.
وی این سخنان را در حالی مطرح كرد كه نشریه گاردین دیروز با انتشار گزارشی از ابعاد عمیق نژادپرستی در انگلیس پس از رأی مردم این كشور به خروج از اتحادیه اروپا پرده برداشت و نوشت كه از هر 10 اقلیت قومی دستكم 7 نفر مورد تبعیض قرارگرفتهاند كه این رقم نسبت به 3 سال قبل 58 درصد افزایش داشته است.
به گزارش گاردین، افراد نژادپرست پس از همهپرسی برگزیت حس اطمینان و دلگرمی بیشتری برای ارتكاب اقدامات نژادپرستانه دارند.
آمار اقلیتهای قومی كه از سوی افراد نژادپرست هدف قرارگرفتهاند از 64درصد در ژانویه 2016 یعنی شش ماه قبل از برگزاری همهپرسی برگزیت، به 76 درصد در فوریه گذشته (بهمن/اسفند) رسیده است.
بر اساس تحقیقات گاردین، 37 درصد مردم انگلیس در پایان سال 2016 روزانه شاهد اظهارات نژادپرستانه در فضای مجازی بوده كه این میزان در حال حاضر به 50 درصد رسیده است.
بهطوركلی نژادپرستی در فضای مجازی از دوره پیش از برگزاری همهپرسی برگزیت تاكنون دو برابر شده و تعداد افرادی كه از شنیدن اظهارات منفی علیه خود شكایت كردهاند 50 درصد افزایشیافته است.
در این میان زنان از اقلیتهای قومی بیشترین رفتارهای نژادپرستانه را تحمل كردهاند. طبق گزارش گاردین، 74 درصد زنان در حالی از رفتارهای تبعیضآمیز شكایت دارند كه این میزان در سال 2016 میلادی 61درصد بوده است
از سویی وضعیت اسلامستیزی در انگلیس هم پس از رأی مردم این كشور به خروج از اتحادیه اروپا بهصورت بیسابقه تشدید شده است. آمار پلیس نشان میدهد كه در سالهای اخیر تعداد حملات علیه مسلمانان روند صعودی داشته است.
تحلیل گران معتقدند اسلامهراسی در این كشور دیگر از مرحله «هراس» و ترس از اسلام گذشته و به مرحله نفرت از مسلمانان رسیده است. «مسعود شجره» رئیس سازمان حقوق بشر اسلامی انگلیس میگوید كه بیتفاوتی سیاستمداران به حملات علیه مسلمانان و قوانین ضد تروریستی، به بیگانه سازی مسلمانان و افزایش تعداد حملات نسبت به آنان كمك كرده است.
حزب كارگر انگلیس اولین حزب سیاسی در این كشور است كه ماه گذشته بهطور رسمی تعریف اسلامهراسی را به رسمیت شناخت.
بر اساس این تعریف، اسلامهراسی نوعی از نژادپرستی شناساییشده كه تمام اشكال مسلمان بودن را هدف قرار میدهد.
حزب محافظهكار (حزب دولت) تاكنون از پذیرش این تعریف سرباز زده است.
شبد** اروپام ** هـ ن **1010
تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۵۷
لندن – ایرنا – در حالی كه سایه نژادپرستی، بیگانه هراسی و اسلام ستیزی در انگلیس پس از رای مردم به خروج از اتحادیه اروپا سیطره افكنده است، رهبر حزب كارگر انگلیس تصریح كرد كه جامعه در كنار هم، علیه نفرت و نژادپرستی قویتر خواهد بود.