تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۶

بيرجند - ايرنا - مدير جهاد كشاورزي طبس با بيان هجوم آفت سن به مزارع گندم اين شهرستان گفت: در سال زراعي جاري مبارزه شيميايي با آفت سن گندم در 175 هكتار از مزارع گندم طبس اجرايي شد.

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومي مديريت جهاد كشاورزي طبس، داود بخشايي افزود: در سال زراعي جاري از اوايل اسفندماه همزمان با گرم شدن هوا و خروج آفت از اماكن زمستان گذران، حشره كامل براي تغذيه و تخم ريزي به مزارع گندم شهرستان هجوم آورد.
وي ادامه داد: اعضاي شبكه مراقبت گندم شهرستان در ماه‌هاي اسفند، فروردين و ارديبهشت با بازديدهاي چشمي و تورزني مزارع گندم و جو در سطحي معادل چهار هزار هكتار اقدام به رديابي و نرم گيري اين آفت در مزارع كردند.
وي گفت: در مزارعي كه جمعيت آفت به حد مبارزه رسيده بود توصيه موكد به سمپاشي به كشاورزان انجام شد.
وي تاكيد كرد: با توجه به اهميت گندم به عنوان محصول راهبردي و خودكفايي در اين محصول و نقش بسيار مهم آن در تامين امنيت غذايي، اين معاونت با فعال كردن شبكه هاي مراقبت بخش دولتي و خصوصي و پايش مداوم آفت سن گندم بدنبال توليد محصول گندم با درصد پايين سن زدگي است.
مدير جهاد كشاورزي طبس افزود: تمامي مراحل آفت سن گندم از جمله سن مادري، تخم و پوره توسط شبكه مراقبت رصد مي‌شود و به محض رسيدن جمعيت آفت به مرحله زيان اقتصادي، عمليات سم‌پاشي عليه سن گندم در مزارع اجرايي مي‌شود.
وي ادامه داد: با توجه به اينكه مبارزه با اين آفت مهم وخطرناك حتما بايد با نظارت كارشناسان و طبق دستورالعمل سازمان حفظ نباتات كشور انجام گيرد و زمان دقيق مبارزه نيازمند تورزني هاي مستمر از مزارع است.
وي تاكيد كرد: مبارزه با اين آفت، حتما بايد با نظارت كارشناسان و در زمان مناسب انجام شود تا هم از استفاده بيش از حد سموم و خسارت به محيط زيست جلوگيري شود و هم كارايي و اثربخشي استفاده از سموم افزايش يابد.
مدير جهاد كشاورزي طبس اظهار داشت: مراكز خريد، گندم عاري از هر گونه آلودگي، سالم و پاك را خريداري مي‌كنند كه در همين زمينه لازم است كشاورزان با مراجعه به مراكز خدمات جهاد كشاورزي و كلينيك‌ گياه‌پزشكي از خسارات وارده به مزارع خود جلوگيري كنند.
وي عنوان كرد: حد قابل تحمل سن‌زدگي دانه هاي غلات دو درصد و محصولي كه بيشتر از اين ميزان دانه سن زده داشته باشد فاقد كيفيت نانوايي است و مراكز خريد، گندم بيشتر از اين مقدار سن زدگي را خريداري نمي كنند.
بخشايي گفت: در سال گذشته نيز با توجه به پايش و مبارزه به موقع عليه آفت سن گندم، محصول توليدي شهرستان با درصد پايين سن زدگي، به مراكز خريد و سيلوهاي استان حمل و تحويل شده است.
شهر طبس در 270 كيلومتري غرب بيرجند مركز خراسان جنوبي قرار دارد.
7217 * 6054