به گزارش ايرنا ، فخرالسادات خامسي هامانه روز چهارشنبه در بازديد از يكي پايگاه هاي خدمات اجتماعي محله بيده ميبد و محلات حاشيه نشين اطراف آن افزود: توانمند سازي افراد در محلات مي تواند از طريق طرح توانمندسازي اقتصادي و اجتماعي دنبال شود.
وي اضافه كرد: با انتخاب افراد كه بيشتر بانوان هستند به عنوان تسهيل گر به آنها آموزش داده شود تا در محلات به اجراي برنامه هاي اقتصادي و اجتماعي براي كسب درآمد و ايجاد شغل بپردازند.
وي تصريح كرد : اين طرح مي تواند منسجم تر براي يادگيري و توانمند سازي اقتصادي و اجتماعي در محلات ميبد اجرا شود.
همچنين رئيس اداره بهزيستي ميبد اهداف پايگاه خدمات اجتماعي را توانمندسازي ساكنان سكونت گاههاي غير رسمي، كنترل و كاهش آسيب هاي اجتماعي، شناسايي مشكلات ساكنان اين سكونت گاهها ، آگاه سازي گروه هاي هدف در جهت شناخت نيازها و مشكلات و برنامه ريزي و اقدام در جهت رفع مشكلات منطقه برشمرد.
سيد محسن فلاح افزود: برگزاري جلسات با معتمدين محل به منظور شناسايي هرچه بيشتر مشكلات خانواده ها ، برگزاري كارگاه ها و دوره هاي آموزشي حوزه پيشگيري از قبيل مهارت هاي زندگي، فرزندپروري، اعتياد ، مضرات شبكه هاي اجتماعي ،برگزاري كلاس هاي اوقات فراغت در تابستان و اردوهاي تفريحي فرهنگي، شناسايي ،آگاه سازي و معرفي خدمات بهزيستي ،ارجاع موارد و مداخله در موارد ضروري و ارائه خدمات مددكاري و مشاوره اي از جمله مهمترين فعاليت هاي اين پايگاه است.
فلاح همچنين به طرح توانمندسازي اجتماع محور با رويكرد كاهش فقر قابليتي كه در محلات شهرستان در حال اجراست، اشاره كرد و گفت :اين طرح قبلا در 2 محله ده آباد و شاه جهان آباد اجرا شد و در حال حاضر در محله فاطميه شهيديه در حال اجراست.
وي افزود : پايگاه خدمات اجتماعي محله بيده كه بهمن ماه سال 92 افتتاح شد، ابتدا محله بيده را تحت پوشش داشت و سپس در سال 94 فعاليت خود را در منطقه خانقاه و علي آباد آغاز كرد و در تيرماه سال 97 نيز يك نيروي مشاور و يك مددكار به پايگاه اضافه شد.
رئيس اداره بهزيستي ميبد ادامه داد: پايگاه خدمات اجتماعي بيده در حال حاضر با 2 نيرو كه حق الزحمه آن را بهزيستي پرداخت مي كند فعاليت دارد، و پايگاه اواخر سال 97 فعاليت خود را در محله ده آباد و ميبد بالا و پايين آغاز كرده است.
رئيس بهزيستي ميبد خاطرنشان كرد: طرح هاي بسيار خوبي از طرف بهزيستي در سكونت هاي غيررسمي و محلات در حال اجراست متاسفانه از طرف ستاد بازآفريني استان يزد و شهرستان به اين طرح ها اعتباري اختصاص نمي يابد، ضرورت ادامه اين طرحها در گرو اختصاص بودجه از سوي ستاد باز آفريني شهرستان است.
به گفته مسئول پايگاه خدمات اجتماعي محله بيده هدف اين است كه به كمك مردم با ايجاد اشتغال براي آنها آسيب ها در محلات كاهش يابد .
همچنين امروز چهارشنبه نشست ستاد بازآفريني ميبد با حضور مديركل امور اجتماعي و فرهنگي استانداري يزد برگزار شد و مسائل مرتبط به حاشيه نشيني و آسيب هاي اجتماعي مورد بررسي قرار گرفت.
مديركل امور اجتماعي فرهنگي استانداري يزد در حاشيه اين نشست به خبرنگار ايرنا گفت: مانند ديگر نقاط كشور طلاق ، اعتياد و حاشيه نشيني از آسيب هاي استان است اما به طور خاص استان رتبه سوم حاشيه نشيني در ميان ديگر استان هاي كشور را داراست.
وي افزود : با توجه به اينكه مناطق حاشيه نشيني از لحاظ امكانات اقتصادي با كمبودهايي روبروست و به دليل وجود خرده فرهنگ ها در اين مناطق به دليل وجود مهاجران اين محلات بيشتر در معرض طلاق ، اعتياد ، همسرآزاري و ... قرار دارد، ممكن است آسيب ها از اين مناطق به ديگر نقاط شهر سرايت كند.
خامسي ايجاد دغدغه بين مسوولان دستگاه ها براي فعاليت هاي بيشتر و هدفمند در راستاي ارتقاي وضعيت ساكنان و پيشگيري و رفع آسيب هاي اجتماعي در اين مناطق را ضروري شمرد.
همچنين معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي فرمانداري ميبد اظهار كرد: كارگروه ارتقاي اجتماعي ، فرهنگي و سلامت ستاد بازآفريني يكي از زيرمجموعه هاي ستاد بازآفريني است كه نقش بسزايي دارد تصميم گرفته شد اين كارگروه را همزمان با نشست ستاد برگزار كنيم تا با هماهنگي و انسجام بيشتر نتايج خوبي حاصل شود.
عليرضا ابوالحسني افزود : بالا بودن ناهنجاري هاي اجتماعي و زمينه بروز آسيب هاي اجتماعي در مناطق حاشيه نشيني نسبت به ساير نقاط شهري ملموس تر است ،هويت فرهنگي و تاريخي در اين مكان ها مورد بي توجهي قرار گرفته و شان منزلت اجتماعي كاهش يافته است كه بايد مورد توجه و برنامه ريزي قرار گيرد.
وي تصريح كرد : موضوع توانمند سازي و افزايش توان فرهنگي اجتماعي ساكنين و افزايش نشاط اجتماعي و سطح اميد در اين محلات مورد تاكيد است.
محله هاي ميبد بالا و ميبد پايين به عنوان مناطق حاشيه نشين شهرستان محسوب مي شود.
مركز شهرستان 104هزار نفري ميبد در 50 كيلومتري شمال غرب شهر يزد مركز اين استان قرار دارد.
9934/ 2047/
تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۹
يزد - ايرنا - مديركل امور اجتماعي و فرهنگي استانداري يزد گفت: با جذب سرمايه اوليه به عنوان تسهيلات مشاغل خانگي مي توان به توانمندسازي اقتصادي و اجتماعي افراد به ويژه بانوان سرپرست خانوار در محلات حاشيه شهرها كمك كرد.