اصفهان - ايرنا - مدير گروه سلامت خانواده و جمعيت مركز بهداشت اصفهان گفت: مصرف بيش از اندازه نمك به فشار خون بالا و در نتيجه افزايش احتمال سكته و حمله هاي قلبي در افراد منجر مي شود.

به گزارش ايرنا، راحله صادق روز چهارشنبه در جلسه هماهنگي و اطلاع رساني بين بخشي پويش فشار خون در مركز بهداشت اصفهان افزود: فشار خون بالا به علت ايجاد سكته و حمله هاي قلبي، بزرگترين عامل مرگ در دنياست و از هر هشت مرگ در دنيا، يكي مربوط به فشار خون بالاست.
وي با تاكيد بر اينكه هرچه مصرف نمك، كمتر باشد فشار خون بيشتر كنترل مي شود، اظهار داشت: ميزان استاندارد مصرف نمك پنج تا هفت گرم در روز است كه اين رقم در كشورمان در سال هاي اخير حدود 15 گرم بود و با آموزش هاي انجام شده اكنون به حدود 12 گرم رسيده است.
سه گرم نمك حدود نصف قاشق مرباخوري است.
صادق با اشاره به اينكه درباره مصرف كمتر نمك از روش هاي مختلفي براي اطلاع رساني استفاده شده است، خاطرنشان كرد: جلسه هايي با اصناف و رستوران داران نيز براي كاهش نمك در مواد غذايي برگزار شده است.
وي با اشاره به پويش فشار خون در كشور، توضيح داد: اهداف اين پويش افزايش آگاهي جامعه نسبت به عوامل خطر از جمله مصرف بيش از حد نمك، اهميت كنترل فشار خون، شناسايي بيماران مبتلا به فشار خون بالا و مراقبت و درمان آنها است.
صادق افزود: لازم است همه افراد بالاي 30 سال وارد اين پويش شوند تا فشار خون آنها اندازه گيري و در سامانه يكپارچه سلامت (سيب) ثبت شود.
صادق با بيان اينكه امسال امكان خود اظهاري در اين پويش فراهم شده است، توضيح داد: افرادي كه امكان گرفتن فشار خون و نزديكان خود را در منزل دارند مي توانند با مراجعه به سامانه salamat.gov.ir اطلاعات مربوطه را وارد و ثبت كنند.
وي با اشاره به اينكه كار غربالگري و اندازه گيري فشار خون در پايگاه هاي سيار، پايگاه ها و خانه هاي بهداشت و مراكز جامع سلامت از 17 خرداد آغاز مي شود، گفت: در اين پايگاه همكاران ما موظف به گرفتن اندازه فشار خون همه افراد بالاي 30 سال و ثبت آنها در سامانه سيب هستند.
مدير گروه سلامت خانواده مركز بهداشت اصفهان با بيان اينكه 183 پايگاه سيار پويش كنترل فشار خون در استان فعال مي شود، توضيح داد: در اين پويش از بين افراد زير 30 سال، فشار خون مادران باردار و بيماران كليوي اندازه گرفته مي شود.
صادق با اشاره به اينكه امكان فعاليت داوطلبان در اين پويش وجود دارد، اضافه كرد: آنها مي توانند با مراجعه به سامانه سلامت در بخش داوطلبان بسيج ملي فشار خون ثبت نام كنند.
رييس مركز بهداشت استان اصفهان نيز در اين جلسه، اهداف اختصاصي اين پويش را اندازه گيري فشار خون افراد 30 سال و بالاتر به ميزان 50 درصد ( حدود يك ميليون و 200 هزار نفر در استان)، شناسايي افراد با احتمال ابتلا به فشار خون بالا ( حدود 120 هزار نفر) و شروع مراقبت كنترل فشار خون عنوان كرد.
كمال حيدري با بيان اينكه از اواخر سال 95 تا كنون حدود يك ميليون و 150 هزار نفر در استان غربالگري سلامت شده اند، افزود: از بين آنها 174 هزار نفر فشار خون بالا داشتند كه 50 درصد اين افراد از اين موضوع بي خبر بودند.
وي با اشاره به تشكيل پنج كميته در پويش كنترل فشار خون، خاطرنشان كرد: اين پويش از 27 ارديبهشت آغاز شد و تا پانزدهم تير امسال ادامه دارد.
به گزارش ايرنا، در اين نشست با حضور نمايندگان و كارشناسان دستگاه هاي اجرايي استان اصفهان، درباره پويش فشار خون و جزييات آن اطلاع رساني و آموزش داده شد.
پويش كنترل فشار خون با هدف شناسايي افراد مبتلا به فشار خون و درمان به موقع آنها از روز جمعه 27 ارديبهشت در استان اصفهان آغاز شد و تا 15 تير ادامه دارد.
3011/6026/