قم- ايرنا- معاون دانشگاه علوم پزشكي قم گفت: 9 هزار و 527 كودك ايراني و غيرايراني زير پنج سال ساكن اين استان عليه بيماري فلج اطفال واكسينه شدند.

حسين ايزانلو روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، افزود: طرح واكسيناسيون فلج اطفال در 2 مرحله انجام مي شود كه مرحله نخست آن هفتم تا نهم ارديبهشت ماه انجام شده است و مرحله دوم آن 19 تا 21 خردادماه انجام خواهد شد.
وي اضافه كرد: اين طرح طبق روال هر ساله و با هدف حفظ و ارتقاء پوشش واكسيناسيون در كودكان و جلوگيري از استقرار ويروس وحشي پوليو اجرايي و پيش بيني مي شود در مرحله دوم اين طرح نيز تعداد 9 هزار و 527 كودكي كه در مرحله نخست زير پوشش قرار گرفته اند، واكسينه شوند.
وي بيان كرد: طرح واكسيناسيون عليه فلج اطفال در مراكز تجمع اتباع در قم، از جمله مناطق جمكران، شهرقائم، كوره هاي آجرپزي، مراكز حاشيه شهر و در روستاها به صورت خانه به خانه و با مراجعه كارشناسان مركز بهداشت به درب منازل صورت مي گيرد.
ايزانلو با بيان اين كه در اين طرح 2 قطره فلج اطفال خوراكي به كودكان خورانده مي شود، ادامه داد: كودكان ايراني ساكن اين مناطق نيز براي جلوگيري از ابتلا و همه گيري ويروس فلج اطفال عليه اين بيماري واكسينه مي شوند.
به گفته وي، اين طرح در ساير مناطق شهري با مراجعه اتباع غيرايراني به مراكز جامع خدمات سلامت و پايگاه هاي سلامت اجرايي مي شود.
27 مركز خدمات جامع سلامت و 89 پايگاه سلامت در استان قم فعال است.
به گفته وي، سال گذشته، با اجراي طرح واكسيناسيون فلج اطفال در 2 مرحله، حدود 20 هزار تَن از كودكان غيرايراني و ايراني ساكن در قم عليه بيماري فلج اطفال واكسينه شدند.
معاون دانشگاه علوم پزشكي قم خاطرنشان كرد: با اجراي طرح واكسيناسيون كودكان عليه بيماري فلج اطفال كه از سال 1370 آغاز شده است، در 27 سال گذشته هيچ موردي از بيماري فلج اطفال كشف و گزارش نشده و كشورمان عاري از ويروس پوليوميلت مي باشد.
وي افزود: با توجه به شرايط حساس ايران از نظر همجواري با كشورهاي افغانستان و پاكستان و همچنين آمد و شد بالاي اتباع اين كشورها در استان قم، اين طرح هر ساله بايد با عزم جدي تر اجرايي شود.
/2085/ 1175