تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۶

ايلام- ايرنا - از آن روزگار كه اديسون برق را اختراع و موجب روشنايي شب ها و تسهيل بسياري از امور ما شد تاكنون انرژي برق دستخوش تحولات زيادي شده و علاوه بر رفاه امنيت، سلامت و آرامش را براي همه ما به ارمغان آورده كه ضرورت صرفه جويي در مصرف با توجه به هزينه توليد را دوچندان مي كند.

به گزارش خبرنگار ايرنا، بدون شك با گرم شدن هوا ميزان استفاده از وسايل سرمايشي كه بيشتر كولرهاي گازي و پر مصرف برق هستند، پيك مصرف برق افزايش پيدا كرده و به دليل صدمه زدن به زيرساخت هاي توليد آن به ناچار قطع برق در مناطق مختلف كشور سهميه بندي مي شود.
ضروري است بدانيم در حال حاضر ميزان توليد برق در ايران معادل 35 هزار مگاوات ساعت است كه به جهت خشكسالي سال هاي قبل از اين ميزان تنها 10 درصد توسط نيروگاه هاي آبي تامين مي شود.
به منظور جلوگيري از اعمال خاموشي هاي گسترده و طولاني ضروري است با بسيج كليه امكانات و هماهنگي همه آحاد ملت و دستگاه هاي اجرايي ضمن حذف مصارف غير ضروري، تلاش كنيم تا كمبود توليد برق را با صرفه جويي حداقل 10 درصد در ميزان مصرف برق جبران كنيم.
مديرعامل شركت توزيع نيروي برق ايلام گفت: سال گذشته با چالش جدي عدم موازنه توليد و مصرف برق مواجه شديم و در حوزه جنوب با قطع برق كه موجب نارضايتي شهروندان نيز شد، روبرو بوديم.
هادي شيرخاني در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: اكنون تمام روستاهاي استان از نعمت برق برخوردار هستند و با تهيه پنل هاي خورشيدي براي يك هزار و 500 خانوار عشايري روشنايي در منازل همه مردم ايلام وجود دارد و همه از نعمت برق برخوردارند.
وي ادامه داد: پيك مصرف برق در استان 62 هزار مگاوات است كه در بعضي روزها اين ميزان 40 درصد افزايش مي يابد و با توجه به قدرت توليد 53 هزار ساعت مگاوات برق با اين شرايط حدود هشت هزار مگاوات ساعت برق كم داريم.
وي افزود: سهم استان ايلام در حوزه برق منطقه اي با توجه به كمبودي كه وجود دارد بايد مديريت شود و با صرفه جويي و كاهش مصرف برق اجازه ندهيم امسال مردم با خاموشي برق مواجه شويم.
مديرعامل شركت برق ايلام گفت: بطور معمول با هر چهار درجه افزايش دما حدود هزار مگاوات افزايش مصرف برق داريم كه براي جلوگيري از خاموشي و بلك اوت شدن كه منجر به 72 ساعت خاموشي سراسري شده و يك فاجعه ملي اتفاق مي افتد بايد برنامه ريزي استراتژيك مبني بر صرفه جويي برق توسط همه صورت گيرد.
شيرخاني يادآور شد: براي تابستان امسال و پيشگيري از اين اتفاق برنامه صفر 98 را در دست اقدام داريم كه با مديريت صحيح و آگاه سازي مردم سعي داريم صفر دقيقه خاموشي در تابستان 98 داشته باشيم.
وي تاكيد كرد: براي اينكه خاموشي در بخش خانگي را به صفر برسانيم نيازمند همراهي همه دستگاه ها و مديران و خود مردم هستيم كه كاهش ساعت كار اداري و اصلاح تعرفه ها در اين راستا بوده و مورد تقدير وزير نيرو بوده است.
وي ادامه داد: همچنين كاهش 30 درصدي بار صنايع انجام شده و سعي داريم با مديريت چاه هاي كشاورزي، ايستگاه هاي سي ان جي و اطلاع رساني همگاني برق را به درستي مديريت كنيم تا ضعف بار را جبران كنيم.
شيرخاني گفت: بحث اطلاع رساني با تهيه اپليكشن اطلاعات خاموشي و اطلاع از ساعت و زمان خاموشي و نصب بنر و ارسال پيامك به مشتركين و ... در دستور كار قرار دارد.
وي اضافه كرد: همچنين با استفاده از كنتورهاي هوشمند قطع برق از راه دور در اداراتي كه در ساعات غير اداري برق مصرف كرده يا سيستم سرمايشي دارند، صورت مي گيرد.
مديرعامل شركت توزيع برق ايلام از استاندار خواست در خصوص افزايش دما در برخي روزها اگر نياز بود با تعطيلي آن روز در كاهش مصرف برق صرفه جويي انجام گيرد.
شيرخاني همچنين از صنوف مختلف نظير نانوايي ها، بيمارستان ها، سنگ شكن ها و ... خواست كه ژنراتور تهيه كنند تا در صورت قطع برق مشكلي در خدمات رساني آنها ايجاد نشود.
وي ابراز اميدواري كرد با همكاري همه مردم و مديران دستگاه هاي اجرايي و مديريت صحيح مصرف برق با چالش قطع برق در تابستان امسال مواجه نشويم.

**راه هاي صرفه جويي در مصرف برق
خاموش كردن چراغ‌ها روشي بسيار ساده و البته كاربردي براي صرفه جويي در مصرف برق است.
بهتر است در مورد تعداد لامپ هايي كه در خانه روشن هستند، حساسيت داشته باشيد.
به اين فكر كنيد كه براي روشن كردن فضاي خانه و يا اداره واقعا به چند عدد لامپ نياز داريد. وقتي خانه را ترك مي‌كنيد، حتما چراغ‌ها را خاموش كنيد.
اگر واقعا به‌دنبال صرفه جويي در مصرف برق هستيد، بهتر است از خانواده بخواهيد تا شب‌ها در يك يا دو اتاق جمع شوند، با اين كار ديگر لازم نيست همه‌ خانه را چراغاني كنيد.
لوازم برقي اضافه را از برق بكشيد
آيا مي‌دانيد لوازم برقي كه خاموش است ولي دوشاخه‌ي آن به برق وصل است، برق مصرف مي‌كنند، حتي وسيله‌اي مانند قهوه جوش تا مدت زيادي بعد از استفاده و خاموش شدن هم برق مصرف مي‌كند.
استفاده از سيم‌سيار كه دكمه‌ي خاموش-روشن دارد،‌ كار را راحت‌تر مي‌كند. سيم‌سيار امكان اتصال چندين دستگاه به برق را فراهم مي‌كند. بنابراين به‌جاي اينكه مجبور باشيد 5 وسيله‌ي برقي را از پريز بكشيد، مي‌توانيد تنها با قطع كردن سيم‌سيار، برق لوازم‌برقي بلااستفاده و خاموش را قطع كنيد.
رايانه‌ خود را در پايان روز خاموش كنيد و از برق بكشيد.
رايانه‌ها برق زيادي مصرف مي‌كنند،‌ بنابراين بهتر است آن را از برق بكشيد تا در انرژي و هزينه‌ها صرفه جويي كنيد.
لازم نيست تلويزيون هميشه به برق باشد. شايد به نظرتان از برق كشيدن تلويزيون كار بيهوده‌اي باشد، اما توجه كنيد كه اين ‌كار در صرفه جويي در مصرف برق و هزينه‌ها مؤثر است.
سيستم صوتي و اسپيكرها را از برق بكشيد. خاموش كردن لوازم جانبي رايانه در صرفه جويي در مصرف برق بسيار مؤثر است.
لوازم برقي كوچك را فراموش نكنيد. شارژر تلفن، لوازم برقي آشپزخانه، سشوار و هرچيزي را كه با برق كار مي‌كند، در صورت لازم نداشتن از برق بكشيد.
وسايل برقي كم‌مصرف را جايگزين وسايل برقي قديمي و پرمصرف كنيد
به‌دنبال وسايلي باشيد كه رده‌‌ي انرژي بالاتري دارند. لوازم‌برقي كه رده‌ي انرژي دارند به شما كمك مي‌كنند تا در هنگام خريد از ميزان مصرف انرژي وسايل برقي آگاه شويد.
درست است كه لوازم‌برقي با رده‌ي انرژي معمولا در مقايسه با لوازم‌برقي مشابه كه رده‌ي انرژي ندارند، بسيار گران‌تر هستند، اما به‌ياد داشته باشيد هزينه‌اي كه بابت خريد اين وسايل مي‌دهيد، در بلندمدت و با كاهش هزينه‌هاي برق مصرفي به‌طور كامل برمي‌گردد.
اگر درحال حاضر توانايي تعويض لوازم‌برقي قديمي را نداريد، بايد بدانيد هنوز هم راه‌هاي زيادي براي تغيير روش‌زندگي و كاهش هزينه‌ها وجود دارد، و آن كاهش استفاده از لوازم‌برقي است.
درِ فر را هنگام استفاده باز نكنيد،‌ زيرا با اين كار گرماي داخل فر خارج مي‌شود و براي اينكه دما دوباره به مقدار تنظيم‌شده برسد، انرژي زيادي صرف مي‌شود.
قبل از بازكردن در يخچال تصميم بگيريد چه چيزي لازم داريد. بازوبسته كردن سريع در يخچال باعث مي‌شود دماي يخچال پايين نيايد. همچنين بهتر است مرتب نوارهاي درِ يخچال و فريزر را بررسي كنيد و درصورتي‌كه كهنه شده‌اند و خاصيت ارتجاعي خود را از دست داده‌اند، آنها را تعويض كنيد.
از تمام ظرفيت لباس شويي استفاده كنيد و تا به‌طور كامل پر نشده است، آن را روشن نكنيد.
ما مي توانيم با درست مصرف كردن برق، آب و هر آنچه كه براي توليد و در اختيار قرار گرفتن ما دولت بايد هزينه هاي زيادي پرداخت كند تا ما از آن استفاده كنيم، گامي مهم در جهت رفاه و آسايش و سلامت و امنيت خود برداريم.
آگاه باشيم كه يك لحظه قطع برق در يك بيمارستان جان انساني را به خطر مي اندازدف قطع برق يك واحد صنعتي موجب خسارت زياد و بيكاري كارگران و كاهش دستمزد آنها مي شود و دهها مورد ديگر.
پس بهتر است با درست مصرف كردن اين انرژي مهم آن را حفظ كنيم و كشور را با خطر و فاجعه ملي بلك اوت مواجه نكنيم.
7177/6119