تهران- ايرنا- استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با اشاره به مضرات فشار خون بر كليه ها گفت: فشارخون بالا بعد از ديابت، يكي از مهمترين علل نارسايي كليه ها است.

«فاطمه پوررضاقلي» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا اظهار داشت: كليه ها در ابتدا بر اثر فشارخون بالا دچار نارسايي شده و با پيشرفت بيماري، فرد به دياليز يا پيوند كليه نياز پيدا مي كند.
وي ادامه داد: هرچند فشارخون بيماري خطرناكي است اما اگر اين افراد، بيماري خود را كنترل كنند، مي توانند جلوي عوارض آن را گرفته و از اثر آن روي كليه ها و ساير ارگان هاي بدن جلوگيري كنند.
استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، تحرك بدني، نكشيدن سيگار، مصرف نكردن مشروبات الكلي، كاهش وزن و تغذيه سالم را از مهمترين اقدامات براي كنترل فشار خون اعلام كرد و گفت: فست فودها و نوشابه براي سلامتي مضر هستند و بايد از مصرف آنها پرهيز شود.
پوررضا قلي با اشاره به اينكه نارسايي كليه در ابتدا هيچ علامت باليني ندارد، تصريح كرد: خيلي از افراد در مرحله انتهايي نارسايي كليه به پزشك مراجعه مي كنند كه كار درماني را بسيار سخت مي كند.
وي با اشاره به اينكه افراد با يك آزمايش ساده خون و ادرار مي توانند نارسايي كليه ها را تشخيص دهند، اظهار داشت: رنگ پريدگي، ضعف و بيحالي و كم خوني از علايمي است كه بايد جدي گرفته شود زيرا مي توانند از نشانه هاي ابتدايي نارسايي كليه باشند و عفونت ادراري در كودكان حتما بايد بررسي كامل شود.

** فرهنگ كنترل فشارخون را در جامعه نهادينه شود
وي تاكيد كرد: بايد فرهنگ كنترل فشارخون در جامعه نهادينه شود تا افراد با اندازه گيري فشارخون در فواصل معين، از ابتلا به بيماري پيشگيري و با عوارض آن مقابله كنند.
پوررضا قلي به پزشكان به ويژه پزشكان عمومي توصيه كرد در مراجعه بيماران حتما فشارخون آنان را چك كرده تا در صورت لزوم، اقدامات درماني مناسب در اين زمينه انجام شود.
وي با اشاره به اينكه بيماران در برابر مصرف داروهاي اين بيماري مقاومت نشان مي دهند، ادامه داد: اين باور غلط در جامعه به وجود آمده كه افراد در صورت مصرف داروهاي فشارخون به آنها معتاد مي شوند به همين دليل در برابر مصرف، مقاومت نشان مي دهند.
استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي به بيماران فشارخون توصيه كرد كه مقاومتي در برابر مصرف داروها نداشته باشند و همكاري لازم را با پزشكان در اين زمينه داشته باشند.
علمي **1201**1485**1883