تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۶

گرگان – ایرنا – رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت که با وجود بارندگی و علوفه زیاد طی سال جاری، جمعیت ملخ مهاجر در مراتع استان نسبت به سال قبل کمتر است.

جهانبخش صادقیان امروز شنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: به روال معمول وفور ملخ های مهاجر در مراتع وجود دارد که آسیب زیادی هم به دنبال دارند.


وی با بیان اینکه ملخ مهاجر آفت قرنطینه ای محسوب می شود، گفت: مبارزه با این آفت نیز در مراتع زیر نظر مدیریت حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان گلستان و همکاری مجریان طرح های مرتعداری با سمپاشی صورت می گیرد.


همچنین مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: امسال براساس تجربه سال های گذشته مجریان طرحهای مرتعداری در استان به موقع در امر مبارزه با آفت ملخ مهاجر وارد عمل شده و جلو گسترش آن را گرفتند.


ابوطالب قزلسفلو به خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: از ۲۹ فروردین تا ۳۱ اردیبهشت 98 در سطح سه هزار و ۴۴۰ هکتار از ۶ نقطه مراتع آلوده به آفت ملخ مهاجر در گلستان سموم مورد نیاز زیر نظر مدیریت حفظ نباتات جهادکشاورزی استان تهیه و عملیات سمپاشی علیه آن انجام شد.


وی گفت: عملیات سمپاشی در سطح یک هزار و ۳۵۰ هکتار مراتع آلوده در " بیشک تپه، آراقویی، ترشکلی و خیرخواجه" گنبدکاووس، یک هزار و ۹۰ هکتار از مراتع منطقه " قره قر بزرگ " آق قلا و در سطح یک هزار هکتار از مراتع " تپه جیک " مراوه تپه انجام شد.


قزلسفلو افزود: برای انجام عملیات سمپاشی در این سطح از مراتع یک هزار و ۸۰۰ لیتر سموم " دلتامترین" و " مالاتیون" بوسیله هشت دستگاه تراکتور، پنج دستگاه سمپاش دنباله بند و هفت دستگاه تانکر آب رسان انجام شد.


پیشتر علی اکبر عرب احمدی مدیر جهاد کشاورزی آق قلا که مراتع این شهرستان از کانون های مبارزه با ملخ مهاجر در استان گلستان به شمار می رود به خبرنگار ایرنا گفته بود: امسال با وجود ورود ملخ ها به مزارع شهرستان، طغیان غیرقابل کنترل در اراضی منطقه مشاهده نشده و کارشناسان همچنان در حال شناسایی روزانه کانون حضور و زمان خروج این حشره از تخم برای سمپاشی هستند.


استان گلستان ۸۶۲ هزار هکتار مرتع در شهرستان های آق قلا، گنبدکاووس، مراوه تپه، کلاله و گمیشان دارد.
ملخ مراکشی یکی از مهمترین گونه های ملخ زیان آور در ایران است که در نقاط خشک و نیمه صحرایی به مراتع، مزارع غلات و صیفی حمله کرده و آسیب وارد می کند.
علاوه بر مبارزه شیمیایی، نوعی پرنده به نام سار گلوسرخ نیز از دشمنان بیولوژیکی این آفت به شمار می رود.


۶۲۰۴