تبریز - ایرنا - رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دام اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی اعلام کرد: سال گذشته 17 هزار و 23 قلاده سگ در مقابل بیماری «هاری» واکسینه شدند.

به گزارش ایرنا، دکتر جعفر شیرازی روز شنبه در جمع خبرنگاران گفت: ۴۴ کانون بیماری «هاری» در آذربایجان شرقی شناسایی شد.


وی با بیان اینکه بیماری هاری یک بیماری ویروسی بسیار خطرناک مشترک بین انسان و دام بوده و اهمیت این بیماری در غیرقابل درمان و کشنده بودن آن است، افزود: تنها در سال ۲۰۱۵ در جهان، ۵۹ هزار نفر در اثر این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.


وی اظهار کرد: سالیانه میلیاردها ریال صرف پیشگیری از بیماری هاری در ایران می‌شود و کمتر بیماری واگیر در کشور وجود دارد که به اندازه این بیماری برای آن هزینه شود؛ ایران را می‌توان تنها کشور خاورمیانه دانست که واکسن «هاری» در جمعیت دامی به صورت رایگان تزریق می‌شود.


رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دام اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی اضافه کرد: اشکال در بلع، حالت تهوع و استفراغ، سرگیجه، دردهای شکمی و اسهال، تنگی نفس، سرفه خشک، نگرانی و ترس، تحریک پذیری، بی قراری، انقباضات عضلانی، خشونت و رفتار تهاجمی، هیجان مفرط و آبریزش بیش از حد از دهان، ترس از آب و ترس از نور از مهمترین علائم بیماری «هاری» است که در نهایت منجر به مرگ فرد مبتلا می‌شود.


وی با اشاره به وسعت، پراکندگی و شرایط اقلیمی استان و وجود منابع و مخازن متعدد بیماری هاری در حیات وحش، ادامه داد: آذربایجان شرقی از جمله استان‌های در معرض خطر شیوع و گسترش این بیماری محسوب می‌شود.


دکتر شیرازی، تاکید کرد: با توجه به غیرقابل درمان بودن این بیماری، پیشگیری از ورود بیماری «هاری» به جمعیت دام‌های اهلی و جامعه انسانی بسیار مهم و حساس است.


وی افزود: واکسیناسیون سگ‌های صاحب دار شامل سگ‌های گله و نگهبان و در صورت نیاز واکسیناسیون دام‌های اهلی واجد شرایط، فرهنگ سازی، ارائه آموزش‌های لازم به منظور شناخت بیماری و نحوه کنترل و پیشگیری از آن، مهم‌ترین اقدامات پیشگیرانه اداره کل دامپزشکی استان در راستای مبارزه با این بیماری مهلک است.


دکتر شیرازی گفت: دامداران باید ضمن واکسیناسیون سگ‌های گله با بهسازی اماکن دامی و ایجاد حصار مناسب از ورود حیوانات وحشی به دامداری‌ها جلوگیری کنند.


۶۱۳۲/‏۵۱۸