تهران- ایرنا - بر اساس ادعای وزارت دفاع آمریکا، 20 گروه تروریستی در افغانستان حضور دارند که می‌توانند به‌عنوان بزرگ‌ترین تهدید علیه نیروهای این کشور و متحدان آن به شمار روند. به گفته تحلیلگران آمریکا با این ادعا زمینه ادامه ماندن خود در افغانستان را فراهم می کند.

به گزارش تارنمای یوروآسیا تایمز، وزارت دفاع آمریکا می‌گوید در کنار ۲۰ گروه تروریستی فعال در کشور افغانستان، لشگر طیبه در جایگاه پنجم گروه‌های تروریستی در کنار القاعده و جنبش اسلامی ازبکستان قرار دارد.


بر اساس گزارش پنتاگون، گروه‌های شبکه حقانی، جنبش اسلامی ترکستان و لشگر طیبه به‌عنوان بزرگ‌ترین تهدید به نیروهای آمریکا و متحدان در افغانستان شناخته می‌شوند.


در گزارش پنتاگون آمده است که در حدود ۳۰۰ نیروی لشگر طیبه و یک هزار نیروی اعضای طالبان ، در کشور افغانستان به‌طور عملیاتی در حال فعالیت هستند.


علاوه براین، گروه‌های شاخه خراسان داعش، تحریک طالبان پاکستان و شبکه حقانی نیز دست کم بیش از سه هزار تا پنج هزار نیروی فعال در افغانستان دارند.


گروه تروریستی لشگر طیبه در سال ۱۹۸۰ تأسیس شد و به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین گروه‌های تروریستی مستقر در پاکستان شناخته می‌شود. در دسامبر سال ۲۰۰۱، وزارت خارجه امریکا لشگر طیبه را در لیست گروه‌های تروریستی قرار داد.


در سال ۲۰۰۵ بر اساس قطعنامه ۱۲۶۷ کمیته تحریم‌های سازمان ملل، لشگر طیبه در فهرست گروه‌های تروریستی شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفت.


دولت پاکستان نیز در سال ۲۰۰۲ لشگر طیبه را در فهرست گروه‌های ممنوعه اعلام کرد اما این گروه از طریق دیگر سازمان‌های زیر مجموعه خود مانند جماعت الدعوا و فلاح انسانیت به فعالیت‌های تروریستی خود در این کشور ادامه دادند.


دولت اسلام آباد همچنین در سال جاری با توجه به حملات تروریستی پولواما و کشته شدن بیش از ۴۰ افسر هندی مجبور به شدیدترین تدابیر علیه گروه لشگر طیبه شد.


آساق**۹۴۷۳**1663**