شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز چهارشنبه (یکم خرداد) به عدد ۲۱۵ هزار و ۱۶۸ واحد رسید که در مقایسه با پایان هفته گذشته ۵ درصد رشد را تجربه کرد.

سینا سلیمانی امروز (شنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به روند معاملات در بازار هفته گذشته اشاره و بیان کرد: کلیت بازار در هفته ای که گذشته به دلیل وجود ریسک های سیاسی و ابهامات موجود خنثی بود به همین دلیل شاخص بورس روند صعودی و نزولی چندانی را تجربه نکرد.


وی با بیان اینکه اکنون در مقطعی قرار داریم که در بازار با انتشار گزارشات فصلی و ١٢ ماهه شرکت ها همراه هستیم، گفت: روند بازار سرمایه در انتظار گزارشات شرکت ها است تا مشخص شود که کدام یک از شرکت ها از عملکرد بهتری برخوردار و بر روند بازار سرمایه تاثیرگذار خواهد بود.


گزارش فرودین ماه شرکت ها معتبر نیستند


سلیمانی خاطرنشان کرد: گزارش های فروردین ماه شرکت ها به دلیل اینکه نیمی از این ماه تعطیل بود و نرخ ها چندان قابل اعتماد نیستند، سنگ محک خوبی برای عملکرد شرکت ها محسوب نمی شوند.


این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: اولین گزارش معتبر شرکت ها در سال ٩٨ مربوط به اردیبهشت ماه است که به نظر می رسد بازار در انتظار این گزارشات است تا از طریق آنها بتواند جهت گیری مناسبی را در پیش گیرد.


وی با بیان اینکه گزارشی که هفته گذشته از شرکت پالایشی ها منتشر شد مثبت بود، گفت: ریزش قیمت نفت در بازار سال گذشته تاحدودی سبب منفی شدن گزارشات این گروه شد اما افزایش قیمت ارز روند منفی این صنعت را پوشش داد.


سلیمانی با تاکید بر اینکه بازار به دلیل وجود التهابات اخیر اقبالی را که باید، از خود نشان نداد، افزود: احساس می شود که با انتشار گزارشات شرکت ها و برگزاری مجامع تا حدودی عکس العمل بازار منطقی تر شود.


این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه از گروه پتروشیمی ها گزارشات کامل و مثبتی منتشر شده است، گفت: با توجه به اینکه این صنعت همیشه تقسیم سود بیشتری را در مجامع نسبت به دیگر صنایع ارائه می دهد بنابراین به نظر می رسد از هفته آینده شاهد اقبال بیشتری در این صنایع باشیم و روند مثبت تری را در پیش گیرد.


وی خاطر نشان کرد: گروه فلزی ها و معدنی ها هنوز گزارش کاملی را از عملکرد خود منتشر نکردند اما پیش بینی می شود که گزارش های این گروه همانند گروه پالایشی ها مثبت باشد و همچنین به نظر می رسد که سود باقی گروه ها به دلیل نرخ تورم و جهش قیمت ارز به لحاظ ریالی با افزایش همراه شود.


سلیمانی خاطرنشان کرد: درسال ٩٨ به دلیل جهش کمتر نرخ ارز و کم شدن اختلاف مابین نرخ ارز نیمایی و آزاد نمی توان زیاد در انتظار تاثیر نرخ ارز بر سود شرکت ها گذاشت باشیم.


این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: امسال تاحدودی از پتانسیل هایی که در صنایع اصلی بورس وجود دارد و سودآوری آنها را افزایش می دهد کمتر می شود مگر آنکه در بازار امسال هم شاهد جهش چشمگیر نرخ ارز باشیم.


وی پیش بینی خود از روند معاملات در بازار هفته جاری را اینگونه بیان کرد: تا اواسط هفته جاری روند بازار متعادل خواهد بود و احتمال دارد از اواخر هفته یا هفته آینده بازار به جهت مثبت و به سمت رشد پیش رود.


خوش اقبالی بازارسرمایه نسبت به دیگر بازارها


«محمودرضا الهی فر» کارشناس بازار سرمایه به خبرنگار ایرنا گفت:  بازار بورس در هفته آخر اردیبهشت ماه بازدهی بیشتری را نسبت به سایر بازارها در اختیار سرمایه گذاران قرار داد.


وی افزود: در هفته پایانی اردیبهشت ماه؛ طلا با رشد منفی ٤.٣٣، سکه امامی با رشد منفی ٣.٥٣، دلار با رشد منفی ٤.٠٩ و یورو با رشد منفی ٣.٩١ همراه بود در حالی که شاخص بورس در حرکتی خلاف جهت با سایر بازراهای مالی، رشد مثبت ٣.٤٤ درصدی را تجربه کرد.


الهی فر به صنایعی که بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند اشاره و خاطرنشان کرد: نمادهایی مانند سیمان تهران، سرمایه گذاری خوارزمی، پتروشیمی پارس، بانک تجارت و فولاد مبارکه اصفهان از جمله نمادهایی بودند که در هفته آخر اردیبهشت ماه بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند.


این کارشناس بازار سرمایه افزود: کاهش قیمت ارز  نسبت به چند وقت اخیر و آثار منفی آن بر سهم های صادرات محور در بازار و همچنین آخرین مهلت ایران برای پیوستن fatf در ۱۱خرداد عوامل تاثیر گذار منفی بر رشد شاخص بورس در ماه خرداد خواهند بود.


وی به عوامل سیاسی که طی چند روز آینده می تواند بیشترین تاثیر منفی را بر روند معاملات بورس داشته باشد، اشاره و بیان کرد: عدم واردات ‌نفت توسط هند از ایران و اعزام نیروی نظامی توسط آمریکا به منطقه خلیج فارس از جمله اخبار سیاسی هستند از دیگر عوامل تاثیرگذار منفی بر روند شاخص بورس خواهند بود.


الهی فر اظهار داشت: در مقابل معافیت عراق در رابطه با تحریم انرژی ایران و سفر هیات هایی از کشورهای آلمان و عمان به ایران در رابطه با حفظ برجام را می توان به عنوان عوامل سیاسی مثبت بر روی شاخص بورس مطرح کرد.


این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به تاثیر برگزاری مجامع بر روند بازار سرمایه تاکید کرد و گفت: برگزاری فصل مجامع در اکثر سال ها و به خصوص امسال به دلیل گزارش های خوب سال ۹۷، کسب سود عالی شرکت ها و جذابیت تقسیم سود نقدی مناسب باعث رونق بورس میشود.


وی در پایان افزود: رونق فصل مجامع میتواند تا حدودی تاثیر دوعامل منفی بر بازار سرمایه را کمرنگ و جبران کند.


اقتصام ** ۹۲۰۶**۹۱۸۹