تهران- ایرنا- عملکرد شرکت های بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی در فروردین ماه امسال حاکی است تولید شمش فولادی در ۱۰ مجتمع فولاد سازی کشور با رشد یک درصدی نسبت به ماه مشابه پارسال به بیش از یک میلیون و ۷۵۷ هزار تن رسید.

جداول آماری شرکتهای یاد شده، نشان می دهد که در بین فولاد سازان بیشترین شمش تولیدی مربوط به ترکیب « مبارکه، هرمزگان و سبا » با رقم ۸۲۶ هزار و ۵۴۰ تن بود که نزدیک به ۵۰ درصد تولید فروردین ماه را به خود اختصاص دادند.


همچنین بلوم تولیدی فولاد آلیاژی ایران ( یزد) در ماه مزبور با رقم ۳۹ هزار و ۵۵۸  تن با رشد ۶۳ درصدی نسبت به فروردین ۹۷ ، بیشترین رشد را در بین ۱۰ مجتمع فولاد سازی مورد بررسی ثبت کرد، در عین حال بلوم تولیدی فولاد خوزستان در فروردین ۹۸ به رقم ۱۷۴ هزار و ۶۰۱ تن رسید که در مقایسه با فروردین پارسال ۵۳ درصد رشد را نشان داد که در رده بعدی قرار گرفت.


علاوه براین اسلب تولیدی فولاد خوزستان در ماه مورد بررسی به رقم ۱۰۰ هزار و ۲۷۳ تن رسید که نسبت به فروردین ۹۷ کاهش ۴۰ درصدی دارد که در بین ۱۰ فولاد ساز مورد بررسی، بیشترین میزان کاهش را نشان می دهد.


آمار انجمن تولید کنندگان فولاد ایران گویای آن است که صادرات تولیدات فولادی در ۱۲ ماهه ۹۷ برابر با ۲ میلیون و ۹۸۷ هزار تن بود که در مقایسه با عملکرد یک میلیون و ۶۲۳ هزار تن در سال ۹۶ رشد ۸۴ درصدی را نشان می دهد. 
پارسال در بخش صادرات تولیدات فولادی، میلگرد با سهم یک میلیون و ۶۵۵ هزار تن بالاترین میزان را با افزون بر ۵۵ درصد به خود اختصاص داد و پس از آن ورق گرم به میزان ۶۶۲ هزار تن، تیرآهن ۲۴۳ هزار تن و سایر تولیدات فولادی با ۲۱۲ هزار تن قرار داشتند. 


به گزارش ایرنا، اکنون براساس آمار وزارت صنعت، معدن وتجارت،  ظرفیت تولید فولاد کشور به رقم ۳۵ میلیون تن رسید و در سال ۹۷ میزان تولید بالغ بر ۲۵ میلیون تن شد، پیش بینی شده در افق چشم انداز ۱۴۰۴ ظرفیت تولید فولاد کشور به رقم ۵۵ میلیون تن برسد که چنانچه ۵۰ میلیون تن تولید انجام شود، انتظار می رود حداقل ۲۰ میلیون تن صادرات انجام شود.


ایران اکنون در باشگاه ۱۰ کشور شاخص فولاد ساز جهان جای گرفته و در عین حال چین رتبه نخست را از آن خود ساخته است.


اقتصام**۱۵۵۹**۹۱۸۹