قم- ایرنا- آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید با صدور پیامی به مناسبت یکهزار و چهارصدمین سال شهادت امام علی(ع)، گفت: نامه ها و خطبه‌ های ایشان که توسط عالم بزرگوار مرحوم سید رضی در قالب کتاب نهج البلاغه گردآوری شده است، راهنمای بسیار ارزشمند و گهرباری برای همه رهپویان طریق حق و حقیقت و عدالت گستران جامعه است.

به گزارش روز شنبه ایرنا، در بخشی از این پیام که در پایگاه اطلاع رسانی آیت الله نوری همدانی منتشر شده، آمده است: فرارسیدن یکهزار و چهارصدمین سال شهادت عمودالدین، سید الوصیین، امیرالمومنین علی ابن ابیطالب (ع) فرصتی است برای بازگویی فضائل و مناقب آن حضرت؛ گرچه شناخت کامل و جامع آن امام هیچگاه میسر نیست.


در این پیام با اشاره به روایاتی از پیامبر (ص) و امامان معصوم (ع) درباره شخصیت و جایگاه حضرت علی (ع)، اضافه شده است: آیات فراوانی توسط مفسرین بزرگ عامه و خاصه در شأن حضرت امام علی (ع) تفسیر شده است بطوری که بسیاری از علمای اهل سنت مانند ابن عساکر، ابن حجر، سیوطی، خطیب بغدادی، گنجی شافعی و دیگران از ابن عباس روایت کرده‌اند که گفته است سیصد آیه از قرآن کریم در شأن حضرت امام علی (ع) نازل شده است و در جایی دیگر از ابن عباس از پیامبر اکرم (ص) نقل شده است که آن حضرت فرمودند هر آیه‌ای که در آن «یا ایها الذین آمنو» آمده است، حضرت علی (ع) را در رأس آن و امیر آن قرار داده است.


آیت الله نوری همدانی در این پیام بیان کرده است: همچنین پیامبر اسلام (ص) فرمودند «علی (ع) تقسیم کننده بهشت و دوزخ است و هرکس از علی خود را جدا کند در واقع خود را از من جدا کرده و هرکس خود را از من جدا کند، در واقع از خدای عزوجل جدا کرده است و تاکید فرمودند شیعیان علی (ع) همان رستگاران روز قیامت هستند.


در این پیام خاطرنشان شده است: رسول خدا فرمودند خدای متعال می‌فرماید: ولایت علی (ع) دژ و پناهگاه استوار من است و هرکس به این دژ و پناهگاه استوار من درآید، از عذاب من ایمن خواهد بود؛ ایشان در حدیث دیگری می‌فرمایند: هر کس پس از دنیا رفتن علی (ع) به زیارت او (مرقد مطهرش) برود پاداشش بهشت خواهد بود.


این پیام ادامه یافته است: پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «من مانند خورشید هستم و علی (ع) به سان ماه و اهل بیتم مانند ستارگان درخشان، به هر یک از ایشان که اقتدا کنید، رهنمون خواهید شد».


آیت الله نوری همدانی در این پیام با تاکید بر اینکه فرمایشات امیرالمومنین (ع) در نهج البلاغه باید همواره مورد توجه ما باشد، آورده است: آن حضرت در پنج سالی که در مصدر حکومت بودند، نمونه واضح و کاملی را از حکومت اسلامی عرضه کردند و نامه‌ها و خطبه‌های ایشان که توسط عالم بزرگوار مرحوم سید رضی در سال ۴۰۰ هجری قمری یعنی حدود هزار و چهل سال پیش در قالب کتاب نهج البلاغه گردآوری شده است، راهنمای بسیار ارزشمند و گهرباری برای همه رهپویان طریق حق و حقیقت و عدالت گستران جامعه است.


در این پیام تاکید شده است: نامه امیرالمومنین به مالک اشتر و یا نامه‌هایی که به دیگر کارگزاران حکومت اسلامی صادر فرمودند در نکوهش از سو استفاده از بیت المال و یا لزوم برخورد قاطع با خیانتکاران و نکوهش کارگزاران خیانتکار و یا ضرورت ساده زیستی کارگزاران در نظام اسلامی و یا مسئولیت فرمانداران در بسط اخلاق و عدالت اجتماعی همگی موضوعاتی هستند که نیاز مبرم امروز جوامع اسلامی است.


این مرجع تقلید در این پیام ابراز امیدواری نموده است: مناسبت یکهزار و چهارصدمین سال شهادت آن امام المتقین و یعسوب الدین والایمان و حجه الله البالغه انگیزه‌ای شود تا به مطالعه و درک هر چه بیشتر فرمایشات آن حضرت و ائمه هدی (ع) بپردازیم و عملاً دستورات آنها ار در زندگی خود و اجتماع پیاده کنیم.


/۲۰۸۵/ ۶۱۳۳/‏