به گزارش ایرنا داریوش دهقان، شنبه در نشست مدیریت اضطراری مبارزه با هجوم ملخ در شهرستان کازرون افزود: جهاد کشاورزی کازرون اعلام کرده برای مقابله با ملخ صحرایی نیاز به خودرو و نیروی انسانی دارد از این رو مسئولان ادارههای این شهرستان موظف هستند که برای تامین خودروهای مورد نیاز این نهاد و هرگونه امکانات و نیروی انسانی که برای مبارزه با این آفت احتیاج است، کوتاهی نکنند.
بخشدار خشت هم در این نشست بیان داشت: به دلیل اینکه این بخش، کانون ورود ملخ صحرایی است، پس از اطلاع از ورود این آفت به بخش خشت با همکاری جهاد کشاورزی، دهیاران و نیروهای مردمی، مبارزه با آن شروع شد.
صادق فلاحی ادامه داد: با توجه به اینکه مکانهای هجوم ملخها در نقاط کوهستانی قرار دارد، برای مبارزه سریع با آن، دارندگان ۲۰ دستگاه موتورسیکلت کراس اعلام آمادگی کردهاند که پس از مجهز شدن به سمپاش های کولهای به این مناطق اعزام شوند.
کارشناس مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کازرون نیز در این نشست بیان کرد: نخستین گروه از ملخهای صحرایی فروردین ۹۸ در این شهرستان مشاهده شد که برای جلوگیری از ورود آن به سایر مناطق کازرون، بی درنگ مبارزه با آن آغاز شد.
جهانگیر راد گفت: ظرف چند روز گذشته نیز دستجاتی دیگر از ملخهای صحرایی در بخشهای خشت، کنارتخته و کمارج کازرون که همجوار با نورآباد ممنسی است، مشاهده شد و بتازگی نیز این آفت در بخش مرکزی، بخشهای کوهمره نودان و قائمیه دیده شده که با همکاری سازمان جهاد کشاورزی فارس مبارزه با آن شروع شده و با امکاناتی که در اختیار بخشداران و دهیاران قرار گرفته است این مبارزه همچنان ادامه دارد.
وی اضافه کرد: تا کنون در فضایی به وسعت بیش از ۴۰۰ هکتار با این ملخها مبارزه شده است و به سبب اینکه محل هجوم ملخها در مناطق سخت گذر و کوهستانی است، هیچگونه خسارتی به مزارع کشاورزی این منطقه وارد نشده است.
یکی از کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان فارس هم اظهار داشت: این سازمان با در اختیار گذاشتن سم رایگان به دهیاران و بخشداران شهرستان کازرون اقدام به مبارزه با این آفت مخرب کرده است.
جاوید عباسی ادامه داد: این ملخها که از عربستان و مراکش به عنوان ملخهای مهاجر یا دریایی به استان فارس هجوم آورده اند قادر به پیمودن ۲۰ کیلومتر مسافت در ساعت هستند.
شهرستان کازرون در فاصله ۱۲۰ کیلومتری غرب شیراز قرار دارد.
ملخهای زرد رنگ صحرایی (دریایی)، گروهی از ملخهای پرنده هستند که بزرگی آنها حدوداً به ۱۵ سانتیمتر میرسد و در زمره مضرترین حشرات به شمار می آیند.
۷۳۷۲ / ۶۱۱۸