بهرام زینال زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: چهار هزار خانوار از عشایر شمال استان بیشتر به مناطق ییلاقی چالدران کوچ می کنند و عشایر جنوب نیز به مناطق ییلاقی در دامنه های سهند و مراتع مرند، نقده، میاندوآب، شاهین دژ و بوکان می روند.
وی با اشاره به اینکه کوچ عشایر آذربایجان غربی به میان بندها آغاز شده است، اضافه کرد: حدود ۴۰ درصد از عشایر استان قبل از فصل کوچ و از ۱۵ اردیبهشت هر سال به مناطق میان بند می روند که حدود پنج تا ۱۰ کیلومتر از محل قشلاق فاصله دارد.
وی ادامه داد: پس از گذشت ۴۵ روز از حضور عشایر استان در میان بند، کوچ اصلی آنان از ۱۵ تا اواخر خرداد آغاز می شود.
وی اعلام کرد: تمهیدات لازم در جهت تسهیل تردد و تامین امنیت و امکانات بهداشتی و درمانی عشایر در هنگام کوچ به مناطق ییلاقی و در محل استقرار آنان اندیشیده شده است.
مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی اظهار داشت: عشایر این استان همه ساله با شروع فصل تابستان و بهبود پوشش طبیعت ۲ میلیون واحد دامی خود را به مناطق خوش آب و هوای ییلاقی کوچ می دهند.
زینال زاده گفت: عشایر به مدت ۲ تا سه ماه در این مناطق حضور خواهند داشت و سپس کوچ خود را به مناطق قشلاقی آغاز می کنند.
وی ادامه داد: عشایر آذربایجان غربی در ۵۵۰ منطقه حدود سه هزار سیاه چادر برپا می کنند و بخشی از عشایر استان نیز از چادرهای برزنتی استفاده می کنند.
به گزارش ایرنا ۲ میلیون و ۶۷۰ هزار هکتار اراضی مرتعی در این استان وجود دارد که از این مقدار یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار با ۵۹ درصد تحت پوشش عشایر استان است؛ عشایر استان ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه مستقل هستند و ۳۳۶ روستای آذربایجان غربی نیز ویژه عشایر است.
۹۹۱۸/۳۰۷۲