تهران- ایرنا- فدراسیون سرآمدان علمی ایران 13 تن از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف را در فهرست سرآمدان علمی کشور در سال 98 اعلام کرد.

به گزارش روز یکشنبه دانشگاه صنعتی شریف، محمدرضا هرمزی نژاد مدیر امور پژوهشی این دانشگاه توضیح داد: فدراسیون سرآمدان علمی کشور با هدف دستیابی به مرجعیت علمی با تلاش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تدوین و از ابتدای سال 1394 آغاز به کار کرده است. این برنامه در نظر دارد با شناسایی مستمر افراد توانمند و دارای بنیه علمی قوی و ارائه حمایت‌های ویژه از این افراد، کشور را به سمت مرجعیت علمی در منطقه سوق دهد.



وی ادامه داد: در این برنامه سعی شده است با حمایت محققان سرآمد و توانمند برای افزایش تعاملات بین‌المللی با محققان معتبر جهان، استفاده از زیرساخت‌ها و امکانات مراکز معتبر علمی جهان، سبب تقویت مراودات علمی و ارائه توانمندی‌های معتبر علمی کشور شود. این برنامه متمرکز بر حمایت از حوزه‌های Physical science و Natural science  است و حوزه فنی و مهندسی را در بر نمی‌گیرد.

مدیر امور پژوهشی دانشگاه شریف گفت: سال 97 هفتاد نفر در سطح کشور به عنوان چهره‌های سرآمد و شاخص انتخاب شدند. افراد در دو دسته الف (50 نفر) و ب (20 نفر) قرار گرفتند. در این سال هشت عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف به عنوان سرآمد انتخاب شدند و رتبه کلی دانشگاه هم در میان دانشگاه‌های ایران پنجم بود. با این حال در چند سال اخیر پژوهش‌های دانشگاه به سمت علوم بین رشته ای و گسترش آنها متمرکز  شده است. 



هرمزی نژاد تصریح کرد: همچنین دانشگاه هیات علمی جوان نیز در این سال‌ها جذب کرده است و آنها می توانند مرزهای سنتی را بشکنند و علوم بین رشته ای را تقویت کنند . در این راستا رئیس دانشگاه ماموریتی ویژه به معاونین آموزشی و پژوهشی دانشگاه داده‌اند تا رشته‌های جدید و بین رشته‌ای را در دانشگاه راه اندازی کنند و اقدامات خوبی هم انجام شده است.



مدیر پژوهش دانشگاه در ادامه به نحوه حمایت از سرآمدان نیز اشاره کرد و گفت: سه نوع مدل حمایتی برای این افراد در نظر گرفته شده است که شامل پژوهانه های فردی که یه صورت نقدی پرداخت می‌شود، گرنت خدمات آزمایشگاهی و در نهایت هزینه استخدام یک یا دو پژوهشگر پسا دکتری است که در دانشگاه صنعتی شریف بر اساس رتبه سال جاری امکان به کارگیری 15 پژوهشگر پسا دکتری از طریق فدراسیون سرآمدان علمی ایران فراهم شده است.

هرمزی نژاد تاکید کرد: دانشگاه پنج  سال است برنامه ای با عنوان ارتقای کیفیت پژوهش دارد و سه سالی است که برنامه افزایش مقالات شاخص پژوهشی را تدوین و اجرا کرده است. این برنامه‌ها که با هدف حداکثر کردن مقالات با کیفیت بالا است- بدون شک تاثیر خود را در ارتقای کیفیت پژوهش دانشگاه بر جای گذاشته و با استمرار این برنامه‌های حمایتی و نیز برنامه‌های جدید در معاونت پژوهش و فناوری در سال‌های پیش رو وضعیت بهتر نیز می شود.



وی ادامه داد: از طرف دیگر استخدام و به کار گیری افراد با کیفیت در دانشگاه تاثیر به سزایی در این موضوع دارد. برآیند آن برنامه‌ها و جذب این افراد بالا رفتن سطح کیفی پژوهش در دانشگاه است.



دانام**9465**1584