به گزارش ایرنا مجید پورعیسی روز یکشنبه در نشست کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان جنوبی که به ریاست معاون عمرانی استاندار برگزار شد افزود: باید برنامه زمان بندی جلسات مشخص شود تا بتوان از دستور کار این جلسات براساس اولویت در تقویم شورای برنامه ریزی و توسعه استان نیز استفاده کرد.
وی با اشاره به آثار طبیعی استان و لزوم حفاظت از آنها اظهار داشت: باید دبیرخانه کارگروه میراث فرهنگی برای دستگاه های اجرایی راهکار مشخص کند تا به صورت عملیاتی تر این جلسات پیش برود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی همچنین گفت: بازارچه های صنایع دستی با توجه به ملاحظات مختلف در عصر روزهای جمعه برگزار شود.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی نیز گفت: حدود ۵۰ مدرسه استان با عمر بالای ۱۰۰ سال جزو آثار تاریخی محسوب می شوند لذا انتظار می رود میراث فرهنگی این مهم را مد نظر داشته باشد.
علی اصغر موسوی کیا بیان کرد: سومین مدرسه سبک جدید به نام شوکتیه در بیرجند است که جزو آثار تاریخی محسوب می شود.
وی افزود: اقدامات در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید پیوست فرهنگی داشته باشد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی بر تهیه بسته برای تسهیل گری در فضای گردشگری تاکید کرد و افزود: در کنار فضای کسب و کار باید فضای فرهنگی برای گردشگران خارجی و داخلی با ملاحظات استان تسهیل شود زیر از دید دفتر اجتماعی فضای فعلی خوب نیست.
وی با اشاره به وجود برخی اعتقادات درباره درختان کهنسال نیز گفت: این موضوع در قرن ۲۱ مناسب نیست و باید با برخی رویه ها مبارزه شود چرا که فضای فرهنگی مهمتر از سازه فیزیکی است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی هم گفت: از ثبت اثر طبیعی باید به آثار دیگری پی ببریم و اگر جایی بقعه یا درخت خاصی است باید ردپای افرادی باشد که آثار و برکاتی به یادگار گذاشته اند.
حجت الاسلام احمد رضایی با بیان اینکه این مسئله را باید برای نسل جدید ترویج کنیم افزود: نسل جدید فعلا گرفتار فضای مجازی است لذا از این آثار طبیعی باید به آثار حقیقی مناطق پی برد و از فرهنگ اصیل مردمی استفاده کرد.
وی ادامه داد: باید دید پیام درختان کهنسال چیست و آثاری که ثبت می شود در راستای فرهنگی هزینه شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با این پیشنهاد که میراث فرهنگی و محیط زیست خادم های افتخاری در این بخش جذب کنند اظهار داشت: می توان شورای فرهنگی روستاها را توجیه کرد تا از سرمایه های محلی خود محافظت کنند.
وی با اشاره به وسعت حجم فعالیت های میراث فرهنگی گفت: باید اعتبارات در بعضی اماکن که نیاز به هزینه کرد و حفظ دارد، متمرکز شود.
رضایی اظهار داشت: در برخی مساجد جامع استان هر سال اعتباری هزینه و بعد از چند سال توقف و تخریب، مجدد شروع می شود لذا در اولویت بندی طوری برنامه ریزی شود که مدام هزینه بر استان تحمیل نشود.
مدیرکل دفتر فنی، عمرانی و حمل و نقل و ترافیک استانداری خراسان جنوبی هم در این جلسه گفت: خراسان جنوبی جزیره ای است که کمتر شناخته شده و نیاز به معرفی دارد.
محمد فرهادی افزود: برای این مهم در سفری که هیات مدیره شرکت هواپیمایی آتا سال گذشته به خراسان جنوبی داشتند مقرر شد بسته های تبلیغاتی خراسان جنوبی در تمامی پروازهای داخلی و خارجی این شرکت ارایه شود.
وی گفت: بخشی از مفغول ماندن ظرفیت های خراسان جنوبی به عملکرد مسئولان برمی گردد که کمتر ورود پیدا کرده و اقداماتی داشته اند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی نیز گفت: برای معرفی بهتر جاذبه های استان نام خراسان جنوبی در دایرالعمارف گردشگری قرار گرفته است.
مرتضی عربی با اشاره به بازخورد این موضوع بیان کرد:با توجه به معرفی جاذبه های خاص استان تاکنون گردشگران ویژه ای در تقویم گردشگری به خراسان جنوبی سفر کرده اند.
وی ادامه داد: به طور مثال در فصل برداشت زرشک و زعفران به صورت هفتگی از کشور آلمان ۱۰ تا ۱۲ نفر مستقیم برای همین موضوع به استان سفر می کنند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: همچنین به طور میانگین ماهانه گردشگرانی از فرانسه، آلمان، بلژیک و ایتالیا به استان سفر کرده و از منطقه دهلسم و بیابان جهانی لوت دیدن می کنند.
وی یادآور شد: البته معرفی ظرفیت های خراسان جنوبی موضوعی فرابخشی است و دستگاه های دیگر هم باید به برنامه هایی اشاره کنند که در بحث تامین زیرساخت ها می توانند چه اقداماتی انجام دهند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی نیز با اشاره به موضوع تامین زمین بازارچه صنایع دستی روستای خراشاد گفت: یک زیرساخت اصلی برای ایجاد بازارچه، تامین زمین مناسب و وسیع است.
علی اصغر آسمانی مقدم افزود:چون خراشاد در حصار کوه ها واقع شده امکان اینکه زمین در این روستا تامین شود، محدود است.
وی بیان کرد: در بازنگری طرح هادی این روستا محل بازارچه صنایع دیده و حدود ۶.۳ هکتار به عنوان مجتمع پذیرایی جهانگری پیش بینی شده که بازارچه هم در آن مستقر شود.
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی بیان کرد: زمانی که درخواست تملک این اراضی را از منابع طبیعی داشتیم اعلام شد به علت اینکه این اراضی دارای گونه های ممنوع القطع است امکان واگذاری وجود ندارد.
وی گفت: با توجه به کوهستانی بودن روستا در جای دیگر تامین زمین با این مقدار امکان پذیر نیست.
در ادامه این نشست مقرر شد موضوع تامین زمین بازارچه صنایع دستی روستای خراشاد مجدد توسط تیم کارشناسی منابع طبیعی و بنیاد مسکن ارزیابی و نتیجه با فوریت به کارگروه اعلام شود.
۹۸۹۳*۳۰۲۸
تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۸
بیرجند - ایرنا - رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خراسان جنوبی خواستار مشخص شدن دستور کار کارگروه های استانی شد.