تهران- ایرنا- افزایش تنش های میان ایران و آمریکا و سیاست های اخذ شده از سوی ترامپ در برابر کشورمان، مورد توجه و بررسی در رسانه های داخلی قرارگرفته است.

به گزارش گروه نشریات خبری؛ بررسی امروز یک شنبه 5 خرداد رسانه های داخلی نشان می دهد که رسانه های نزدیک به جریان اصلاح طلب با اشاره به سیاست های چندگانه و بیمارگونه ترامپ، معتقدند که هدف اصلی ترامپ منافع‌آنی و کوتاه مدت است. همچنین رسانه های منتسب به جریان اصولگرا نیز به سخنان پمپئو، مبنی بر عدم تمایل دولت آمریکا به‌ جنگ با ایران اشاره کرده اند.



رسانه های اصلاح طلب


رسانه های نزدیک به جریان اصلاح طلب به سیاست های چندگانه ترامپ اشاره کرده اند. رسانه های نزدیک به جریان اصلاح طلب آورده اند: آنچه موجب شگفتی شد، این است  که آخر چه نسبتی بین این تلطیف ظاهری [ترامپ مبنی بر اعلام شماره تلفن خود به‎منظور ایجاد امکان تماس مستقیم مقامات ایران باوی]، با اقدام خشنی مانند اعزام سفینه مرگی به نام بمب‎افکن‎های با قابلیت حمل سلاح هسته‎ای وجود دارد.دیپلماسی روی دوش ظریف؛ هشدار و واکنش مقامات نظامی کشورمان به اقدامات آمریکا؛ اعزام نیروهای آمریکایی به خاور میانه؛ فضاسازی آمریکا علیه ایران و میانجیگری میان ایران و آمریکا؛ از یگر محورهای مورد بررسی در این رسانه ها است.


برخی از عبارت های کانونی استفاده شده در مطالب این رسانه ها عبارتند از: ترامپ پس از اعلام شماره تماس تلفنی، مواضع زیگزاگی دیگری گرفت؛ سیاست بیمارگونه آمریکا؛ ترامپ به دنبال به دست آوردن منافع آنی و لحظه‌ای است؛ ظریف یک تنه ایستاده است؛ اختلاف‌نظر رفع شده، آنها به منطقه نیرو می‌فرستند؛ تاریخ همواره نشان داده است که هیچ جنگی توسط امریکا به راه نیفتاده مگر اینکه افکار عمومی امریکا از آن جنگ حمایت کند.



** سیاست های چندگانه ترامپ در برابر ایران


در بخشی از یادداشت منتشر شده با عنوان "راستی‎آزمایی نیت تلفنی ترامپ" در روزنامه شرق، آمده است: دو هفته پیش دونالد ترامپ، رئیس‎جمهور آمریکا، در توییتی از اعلام شماره تلفن خود به‎منظور ایجاد امکان تماس مستقیم مقامات ایران با او خبر داد. این خبر در هنگامه وضعیت نگران‎کننده موجود، بحث‎ها، گمانه‎زنی‎ها و موضع‎گیری‎های نسبتا زیادی را برانگیخت. در این میان آنچه موجب شگفتی شد، این بود که آخر چه نسبتی بین این تلطیف ظاهری با اقدام خشنی مانند اعزام سفینه مرگی به نام بمب‎افکن‎های با قابلیت حمل سلاح هسته‎ای «B52» که هم‌سن‎های نگارنده نقش بس مخرب آن را در جنگ ویتنام به یاد دارند، وجود دارد... بعضی گفتند این هویج آن چماق است . بعضی دیگر آن را به‎ویژه با توجه به پیشینه شومنی ترامپ، یک شوی تبلیغاتی و بیشتر به‌منظور مصرف داخلی دانستند....ترامپ پس از اعلام شماره تماس تلفنی، مواضع زیگزاگی دیگری گرفت مانند «ما فقط از آنها می‌خواهیم که سلاح اتمی نداشته باشند، یعنی چیز زیادی از آنها نمی‌خواهیم»، ...اما در هر صورت هر موضع‌گیری سیاسی باید حامل پیام باشد و پیام‎گیر هم باید بتواند آن را درک کند که در غیر این صورت ابتر می‎ماند.



روزنامه آرمان در مطلبی با عنوان "سیاست بیمارگونه آمریکا" آورده است: نماینده دائم ایران در سازمان ملل در مقاله‌ای که در واشنگتن پست منتشر شد، نوشت: استدلال اساسی ما این است که از ما و در واقع از هیچ شخص عاقل دیگری نمی‌توان انتظار داشت که یک طرفه به یک توافق چندجانبه پایبند بماند. رویکرد ایالات متحده نسبت به ایران فاقد انسجام بوده و روشن نیست. در عوض، این سیاست با یک خصومت بیمارگونه هدایت می‌شود. مجید تخت روانچی اظهار داشت: به نظر می‌رسد به رغم دیدگاه برخی از همکاران نزدیک ترامپ، وی قصد جنگ با ایران را نداشته باشد. با این حال، رویکرد وی نسبت به ما متناقض است؛ بعضی اوقات ما را تهدید می‌کند و در برخی مواقع دیگر خواستار گفت‌وگو می‌شود.


در ماه جاری، ترامپ گفت که ایالات متحده «به دنبال آسیب رساندن به ایران نیست» اما در 20 مه (30 اردیبهشت ماه)، ادعا کرد که «اقتصاد ایران همچنان سقوط می‌کند و این برای مردم ایران بسیار ناراحت کننده است». اینها شواهد واضحی هستند که ایالات متحده مصمم است که به مردم ایران آسیب برساند و این اقدام بر اساس قوانین بین‌المللی یک جنایت است. تحت چنن شرایطی، کدام ملت عاقلی به پیشنهاد آمریکا برای گفت‌وگو اعتماد می‌کند؟ سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران شکست خورده است. نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد افزود: هیچ یک از خواسته‌های ناعادلانه دولت ترامپ برآورده نشده است و من می‌توانم اطمینان بدهم که سیاست فشار موثر نخواهد بود. به علاوه سیاست فشار حداکثری چه دستاورد عملی داشته است؟



"منافع‌آنی و کوتاه مدت؛ هدف اصلی ترامپ" عنوان مطلبی است که در روزنامه آرمان منتشر شده است. در این مطلب "عبدالرضا فرجی راد" سفیر اسبق ایران در نروژ و استاد ژئوپلیتیک در گفت و گو با آرمان مطرح کرد: به نظر می‌رسد ترامپ منافعش را دنبال می‌کند طبیعتا همان گونه که سخنان بی‌ربطی را از مذاکره تا جنگ مطرح می‌کند، بیشتر به این دلیل است که ایشان یک سیاستمدار نیست بلکه یک تاجر است. بنابراین ترامپ به دنبال به دست آوردن منافع آنی و لحظه‌ای است. اما این مشاورانش از جمله بولتون و پمپئو هستند که بر روی ایشان اثر می‌گذارند. حلقه افراطی دور ترامپ او را به تندروی می‌کشاند اما بعد از آنکه متوجه می‌شود این تندروی‌ها به سمت خطرناکی منتهی می‌شود و اگر این تندروی‌ها ادامه یابد ممکن است به درگیری بینجامد چون نتیجه آن مشخص نیست ممکن است انتخابات را از دست بدهد لذا اولویت برای ترامپ انتخابات است. کینه‌ای که ترامپ از برجام و توافقی که اوباما و کری با ایران کردند طبیعتا کینه‌ای که در درون حزب دموکرات و نسبت به اوباما داشت ترامپ به‌دلیل احساسات نژادپرستانه این احساس را داشته است که چرا ایالات متحده این لکه ننگ را بر پیشانی‌اش گذاشته که چرا یک رئیس‌جمهور سیاه پوست داشته است. بنابراین ترامپ به دنبال آن است که هر آنچه را که اوباما به امضا رسانده از برجام تا توافق اقلیمی لغو کند. ترامپ به دنبال آن است که به وسیله فشار و زورگویی بتواند یک موفقیتی را هر چند کوچک به‌دست آورده و آن را بزرگ نمایی کند. این مساله را نیز می‌بایستی در نظر داشته باشیم که دستگاه و تشکیلات ترامپ یک دست نیست به گونه‌ای که بولتون به عنوان مشاور امنیت ملی‌اش نوک پیکان کینه‌ورزی نسبت به ایران است. متاسفانه تا زمانی که چنین افرادی در حلقه اطراف ترامپ هستند چنین سخنان نامناسب و خارج از عرف دیپلماتیکی از زبان ترامپ خارج می‌شود.



** دیپلماسی روی دوش ظریف


روزنامه آرمان: چندی پیش نشریه پولیتیکو در گزارشی از تماس وزیر امور خارجه ایران با یکی از نمایندگان پرنفوذ کنگره آمریکا، راد فینشتاین خبر داد. اندکی بعد با صدور بیانیه‌ای از سوی این عضو کنگره، تماس با محمدجواد ظریف تأیید و از قول وزیر خارجه ایران اعلام شد که جمهوری اسلامی به دنبال جنگ و تنش در منطقه نیست. یک هفته بعد نیز خبری همین نشریه گزارشی از دیدار ظریف و این سناتور آمریکایی منتشر کرد و این گزارش نیز تأیید شد. دفتر این سناتور آمریکایی در مورد شام کاری فینشتاین و ظریف، گفته است که این دیدار با «مشورت با وزارت خارجه» آمریکا صورت گرفته است. ....سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر لزوم حمایت از دستگاه دیپلماسی در شرایط کنونی گفت: «ظریف یک تنه ایستاده است». مجموعه اتفاقات نشان می‌دهد که محمدجواد ظریف در شرایط فعلی به تنهایی روبه‌روی لابی عبری-عربی در ایالات متحده ایستاده و تلاش دارد تا مانع از اثرگذاری آن‌ها بر افکار عمومی و نخبگان آمریکایی شود، اتفاقی که پیش از این خلأ آن به شدت در دیپلماسی ایران احساس می‌شد و امروز با تلاش وزیر امور خارجه، در حال پیاده‌سازی به عنوان یک سیاست ضروری و مرسوم است. این دیدار با اطلاع وزارت امور خارجه آمریکا برگزار می‌شد اما طبق گزارش‌های رسانه‌های غربی این وزارتخانه درخواستی برای برگزاری این دیدار نداشته است. کاخ سفید نیز اطلاع چندانی درباره جزئیات سخنان مطرح شده در این جلسه نداشت و به همین دلیل نیز از اظهار نظر در این باره خودداری کرد.



** هشدار و واکنش مقامات نظامی کشورمان به اقدامات آمریکا


به گزارش روزنامه شرق، فرماندهان ارشد نظامی در ایران معتقدند احتمال وقوع جنگ میان ایران و آمریکا وجود ندارد و در صورت بروز کوچک‌ترین خطر و تهدیدی از سوی آمریکا ناوگان این کشور در خلیج فارس به قعر دریا فرستاده خواهند شد. در آخرین اظهارنظر مسئولان نظامی ایران، سردار قربانی، مشاور عالی فرمانده کل سپاه گفته است: دشمن در صورت انجام کوچک‌ترین حماقتی در آب‌های خلیج فارس، می‌فهمد که ما او را چه کار خواهیم کرد. آمریکایی‌ها از این فیلم‌ها برای ما بازی نکنند که مثلا دو ناو جنگی وارد منطقه کردند. این دو ناو را در صورت کوچک‌ترین حماقتی با همه خدم و حشم و هواپیماهایش با دو موشک یا دو سلاح جدید و به کلی سری به قعر دریا می‌فرستیم.


همچنین سردار سرلشکر پاسدار غلامعلی رشید فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیای ستاد کل نیروهای مسلح که دیروز در جلسه علنی مجلس صحبت می‌کرد، با اشاره به تهدیدات دشمن گفت: در راستای دفاع از منافع ملت برای هر وضعیتی آماده هستیم.


امیر سیفی، دستیار فرمانده کل ارتش نیز در گفت‌وگو با مهر به حضور ناو هواپیمابر آمریکا در خلیج فارس واکنش نشان داده و گفته است: شما بدانید آمریکایی‌ها اگر می‌توانستند با ایران وارد جنگ شوند، نیازی به آمدن در خلیج فارس نبود. مگر برای تهاجم به عراق و افغانستان نمایشگاه تجهیزات راه انداختند؟ آنها می‌خواهند با ایجاد ترس درون جامعه ما، برای خود یارگیری کنند و ملت ایران را بترسانند.



** اعزام نیروهای آمریکایی به خاور میانه


روزنامه شرق در گزارشی با اشاره به "تقویت سنتکام علیه ایران" آورده است: اختلاف‌نظر رفع شده؛ آنها به منطقه نیرو می‌فرستند؛ نه 120 هزار نیرویی که نیویورک‌تایمز یک هفته پیش خبرش را داد؛ نه 10 هزار نفری که پاتریک شاناهان، سرپرست وزارت دفاع گفت؛ بلکه هزارو 500 نیروی نظامی. بالاخره جلسه تصمیم‌گیری در مورد اعزام نیرو برگزار شد. دونالد ترامپ که تا پیش از آن می‌گفت نه، فکر نمی‌کنم نیاز به اعزام نیرو باشد، این‌بار اعزام هزارو 500 نیروی نظامی به خاورمیانه را تأیید کرد.


پاتریک شاناهان، سرپرست وزارت دفاع، روز جمعه در نامه‌ای به کنگره اعلام کرد با اعزام هزار و ۵۰۰ نیرو و توانایی‌های دفاعی به خاورمیانه به دنبال درخواست فرماندهی مرکزی غرب آسیا (سنتکام) برای افزایش آرایش نظامی نیروها موافقت کرده است. وی اعلام کرده این اقدام برای پاسخ به تهدیدهای موثق از سوی ایران است.او مدعی شده اعزام نظامیان بیشتر آمریکایی برای تقویت نیروها «در مقابل تهدید مداوم نیروهای ایرانی، از جمله سپاه پاسداران و وابستگانش» انجام می‌شود.



** فضاسازی آمریکا علیه ایران


در بخشی از یادداشت منتشر شده در ستون دیپلماسی روزنامه اعتماد، آمده است: فضاسازی امریکا علیه ایران ادامه دارد....تاریخ همواره نشان داده است که هیچ جنگی توسط امریکا به راه نیفتاده مگر اینکه افکار عمومی امریکا از آن جنگ حمایت کند. نظرسنجی‌هایی که صورت گرفته نشان می‌دهد که افکار عمومی امریکا هنوز قانع نشده است که امریکا وارد یک جنگ گسترده و پرهزینه با ایران شود. البته ایران کماکان جزو نگرانی‌های افکار عمومی امریکا قرار دارد. وضعیت کنونی شرایط بسیار متفاوتی نسبت به سال‌های 2002 و 1990 در بحث حمله به عراق و اشغال کویت وجود دارد.حتی اکنون نخبگان امریکایی از تمامی طیف‌ها در امریکا از جنگ حمایت نمی‌کنند. تندروترین گروه‌ها بر این عقیده هستند جنگ اقتصادی امریکا موثرتر از جنگ نظامی است. از این جهت در میان نخبگان صدای حمایت از جنگ شنیده نمی‌شود. هیچ صدایی در امریکا وجود ندارد که طرفدار شلیک اول و شروع‌کننده جنگ با ایران باشد.



** میانجیگری میان ایران و آمریکا


به گزارش روزنامه آرمان، یک منبع آمریکایی که می‌خواست نامش فاش نشود، در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز مدعی شد که واشنگتن در تاریخ سوم ماه مه (سیزدهم اردیبهشت)، پس از آن که به اطلاعاتی که «نشان می‌داد ممکن است ایران برای حمله‌ای به آمریکا یا منافع آن در حال آماده شدن باشد»، از طریق «طرف سوم» پیامی برای ایران فرستاد. فارغ از درست و یا غلط بودن خبر فوق، بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان روابط بین‌الملل بر این نظر هستند که میانجی‌گری یکی از روش‌هایی است که می‌تواند روند فزاینده تخاصمی میان دو و یا چند کشور را از مرحله آمادگی برای جنگ (واقعی و یا تهدید به جنگ برای کشاندن طرف مقابل به میز مذاکره) به مرحله پیش از آن و حداقل کاهش سطح تنش سوق دهد به همین منظور «آرمان» با عبدالرضا فرجی‌راد سفیر اسبق ایران در نروژ و استاد ژئوپلیتیک در گفت‌وگو با روزنامه آرمان مطرح کرد: همان‌گونه که برخی از مقامات کشورهای همسایه از جمله عمان و قطر اعلام کرده‌اند تلاش‌هایی در جهت کاهش سطح تنش میان تهران-واشنگتن صورت گرفته است. در آخرین مصاحبه‌ای که وزیر مشاور امورخارجه عمان انجام داده در رابطه با میانجی‌گری سخنی نگفت. اما آنچه که واقعیت دارد این است که حضور یوسف بن علوی در تهران می‌تواند حامل پیامی باشد. از سوی دیگر آمریکایی‌ها بارها اعلام داشته‌اند که هدفمان حمله به ایران نبوده و تقویت نیروها در منطقه بیشتر جنبه دفاعی دارد. ممکن است حضور وزیر خارجه عمان در تهران به منظور اطمینان خاطر به تهران در خصوص موارد این‌چنینی باشد. آنچه که از شواهد بر می‌آید عراقی‌ها نیز تلاش‌هایی در این زمینه انجام داده‌اند به گونه‌ای که در سفری که پمپئو به عراق داشته بیشتر در خصوص ایران و آمریکا رایزنی‌هایی را انجام داده است.



رسانه های اصولگرا


رسانه های نزدیک به جریان اصولگرا با اشاره به سیاست ترامپ در برابر ایران  به عدم تمایل این کشور به جنگ با ایران اشاره کرده اند. رسانه های منتسب به جریان اصولگرا آورده اند که: پمپئو در مصاحبه با پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به سؤالی درباره تنش میان ایران و آمریکا گفت: رئیس‌جمهور جنگ نمی‌خواهد. من جنگ نمی‌خواهم. هیچ‌کس را در دولت نمی‌شناسم [که خواهان جنگ باشد].


همچنین این رسانه ها به محورهای دیگری همچون: دیدار ظریف با سناتور آمریکایی؛ واکنش سردار علی فدوی جانشین فرمانده کل سپاه به حضور ناوهای آمریکایی در خلیج فارس؛ پرداخته اند.


برخی از عبارات استفاده شده در این رسانه ها عبارتند از: دولت امریکا تمامی روش‌های ممکن برای تسلیم مردم ایران را به‌کار گرفته، اما ناکام مانده و نتوانسته است در اراده مردم ایران خللی ایجاد کند؛ دولت آمریکا به‌دنبال جنگ با این کشور نیست، اما از منافع واشنگتن دفاع می‌کند.؛ نمایندگان مجلس از آقای ظریف بپرسند پس از 6 سال خسارت محض و نهی شدید رهبر انقلاب، با چه عقل و منطقی به دیدار سناتور آمریکایی رفته است؟؛ آمریکایی‌ها در ضعیف‌ترین دوران حضور خود در منطقه هستند.



** عدم تمایل آمریکا به جنگ با ایران


به گزارش روزنامه کیهان، «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا، در مصاحبه با شبکه خبری «وان آمریکا» گفت ایران باید درک کند با این‌که دولت آمریکا به‌دنبال جنگ با این کشور نیست، اما از منافع واشنگتن دفاع می‌کند.


به نوشته پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا، پمپئو در این مصاحبه در پاسخ به سؤالی درباره تنش میان ایران و آمریکا گفت: رئیس‌جمهور جنگ نمی‌خواهد. من جنگ نمی‌خواهم. هیچ‌کس را در دولت نمی‌شناسم [که خواهان جنگ باشد]. با وزیر شاناهان صحبت کردم. هیچ‌کدام از ما این را نمی‌خواهیم. اما فکر می‌کنم ایرانی‌ها باید درک کنند، همان‌طور که رئیس‌جمهور ترامپ در توئیت خود گفت، ما از منافع آمریکا محافظت می‌کنیم.



** سیاست ترامپ در برابر ایران


روزنامه جوان: ترامپ رئیس جمهور امریکا پس از مدت‌ها فریبکاری کاخ سفید پیرامون اینکه در مواجهه مردم ایران با نظام اسلامی، امریکا حامی مردم ایران است، نیمه شب جمعه گذشته در سخنانی در کاخ سفید، ناچار شد پرده فریب را کنار زده و با مخاطب قرار دادن مردم ایران بگوید که آن‌ها یک کشور تروریست هستند و ما با آن‌ها کنار نمی‌آییم.


درک چرایی رسیدن زودهنگام ترامپ به این نقطه چندان دشوار نیست چرا که دولت امریکا طی دوسال اخیر که سکان اداره این به اصطلاح ابرقدرت جهانی را در دست گرفته، تمامی روش‌های ممکن برای تسلیم مردم ایران را به‌کار گرفته، اما ناکام مانده و نتوانسته است در اراده مردم ایران خللی ایجاد کند و به زعم خود تسلیم مردم ایران در برابر کاخ سفید را به نظاره بنشیند، و این در حالی است که ایستادگی مردم ایران زمینه افول هرچه سریع‌تر امریکا را فراهم آورده است.



** دیدار ظریف با سناتور آمریکایی


کیهان در مطلبی با عنوان "دیدار با هدف روشنگری!" نوشت: سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به پرسش خبرنگاران درخصوص دیدار وزیر امور خارجه ایران با یک سناتور آمریکایی اظهار کرد: بیش از دو دهه است که در جهت روشنگری و تبیین سیاست‌های جمهوری اسلامی با نخبگان سیاسی غیردولتی آمریکا شامل اعضای کنگره (که مقام دولتی محسوب نمی‌شوند) گفت‌وگو و تبادل نظر می‌شود. این افراد نه مقام دولتی هستند و نه اختیار مذاکره دارند و نه مسئولین ایران با آنها مذاکره کرده و یا خواهند کرد.


وی افزود: هدف این‌گونه دیدارها - که البته وقت و نیروی زیادی نیز از وزیر امور خارجه در سفرهای فشرده ایشان می‌گیرد - جلوگیری از تأثیرگذاری گروه‌های فشار همچون «گروه بی» بر جامعه سیاسی و افکار عمومی آمریکاست و به همین دلیل هم با واکنش شدید و عصبانیت تندروها مواجه می‌شود.



در بخشی از یادداشت منتشر شده با عنوان " بس کن آقای ظریف!" در روزنامه وطن امروز آمده است: بخش رسانه‌ای شده این اقدامات شامل دیدار وی با داین فینشتاین، سناتور دموکرات ایالت کالیفرنیا در سفر چندی پیش وزیر امور خارجه به آمریکاست. سخنگوی دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل اخیرا با تایید دیدار مذکور گفته است: «این جلسه در راستای روند عادی جلسات نمایندگی ایران با اعضای کنگره انجام شده است!» تاریخ دیدار مذکور به روایت نشریه آمریکایی پلیتیکو، شامگاه 25 اردیبهشت به وقت تهران بوده است. اقدام محمدجواد ظریف در دیدار با این سناتور دموکرات اما در حالی انجام شده است که یک روز پیش از آن، رهبر فرزانه انقلاب در دیدار رمضانی با مسؤولان نظام، مذاکره با آمریکا را سم و مذاکره با دولت کنونی این کشور را سم مضاعف خوانده بودند. مسأله وقتی جالب‌تر می‌شود که بدانیم وزیر خارجه آمریکا گفته است از فینشتاین خواسته نشده بود با ظریف دیدار کند!


در این شرایط خوب است نمایندگان مجلس که خود را حافظ منافع ملت ایران می‌دانند از آقای ظریف بپرسند پس از 6 سال خسارت محض و نهی شدید رهبر انقلاب، با چه عقل و منطقی به دیدار سناتور آمریکایی رفته است؟ جان کری، وزیر سابق خارجه آمریکا پیش از این در دیدارهای غیررسمی به آقای ظریف توصیه کرده بود ایران منتظر پایان دولت ترامپ بماند و با جانشین دموکرات او مذاکره را ادامه دهد!



** واکنش سردار علی فدوی جانشین فرمانده کل سپاه به حضور ناوهای آمریکایی در خلیج فارس


به گزارش تارنمای رجا نیوز، سردار دریادار پاسدار علی فدوی جانشین فرمانده کل سپاه در گفت‌وگو با جوان، درباره حضور ناوهای آمریکایی در منطقه اظهار کرد: امروز و در زمان حاضر کمترین تعداد ناوهای آمریکا و هم پیمانانش در خلیج فارس مستقر هستند. این در حالی است که در گذشته بیش از ۳۰۰ فروند ناو آمریکایی و  از ۹ فروند ناو هواپیمابر ۵ فروند ناوهواپیمابر در خلیج فارس مستقر بودند.



همچنین تارنمای مشرق نیوز به سخنان "سردار فدوی" اشاره کرد و به نقل از وی نوشت: آمریکایی‌ها در ضعیف‌ترین دوران حضور خود در منطقه هستند. امروز از سوم خرداد ۶۱ قدرتمندتریم.


جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: آمریکایی‌ها هم‌اکنون در ضعیف‌ترین زمان در طول تاریخ حضور خود در غرب آسیا هستند.


به گزارش مشرق، سردار علی فدوی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به عدم ثمر مذاکره با شیطان بزرگ آمریکا اظهار داشت: مذاکره با شیطان به فرموده قرآن هیچ ثمر و بهره‌ای ندارد.


پژوهشم**3211**1732