به گزارش خبرنگار ایرنا امروز یکصد و چهل و سومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران بعد از آن آغاز شد که نشست هم اندیشی با پیروز حناچی برگزار شده بود؛ آنطور که رییس شورا توضیح داده موضوع عرضه برنج تقلبی ( برنج خارجی به جای برنج ایرانی با قیمت برنج ایرانی) در فروشگاه شهروند و نیز اعتراض اعضای شورا نسبت به برخی انتصاب ها ازجمله محورهای این جلسه بوده است.
پس از آن جلسه شورا همچون روال عادی با قرائت قرآن و سخنان محسن هاشمی شروع شد.
** تذکر برای ارائه نشدن اسناد تکمیلی برنامه سوم
در ادامه این جلسه مرتضی الویری عضو شورای اسلامی شهر تهران و رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران، گفت: اسناد تکمیلی برنامه پنج ساله سوم شهرداری - که ۳۰ دی ماه سال گذشته به تصویب رسید- قرار بود تا پایان اردیبهشت ماه امسال به شورا ارایه شود اما هنوز ارسال نشده است.
وی از شهردار تهران خواست که پاسخ کتبی به همراه مستندات موردنیاز را به شورا ارائه کند.
**تذکر به آبیاری در حوزه خدمات شهری
شهربانو امانی عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در ادامه با نمایش تصاویر مربوط به شست و شوی گاردریل در خیابان کریمخان پایتخت نسبت به مصرف بی رویه آب در فضای سبز و سایر حوزه خدمات شهری شهر تهران تذکر داد.
وی با اشاره به بارش های اخیر در کشور و تهران گفت: این بارش ها در استان تهران باعث سرریز شدن تعدادی از سدها شده و مابقی نیز تا خردادماه سرریز می شوند اما منابع زیرزمینی به علت برداشت های گذشته همچنان دچار مشکل هستند.
امانی تاکید کرد: بارش های اخیر نباید موجب غفلت از الگوی مصرف آب در پایتخت شود.
** آیین نامه انتخابات شورایاری ها
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه جلسه پس از استماع تذکرها، وارد دستور اصلی جلسه شدند و به ادامه بررسی اساسنامه شورایاری های شهر تهران و ضرورت ارائه آیین نامه انتخابات شورایاری ها تا ۱۵ روز دیگر پرداختند.
هاشمی رییس شورای شهر تهران از اینکه تدوین آیین نامه شورایاریها برای برگزاری انتخابات جدید به نتیجه نرسیده، انتقاد و بیان کرد: یک سوم اعضای شورا در ستاد شورایاری هستند اما این ضعف ستاد است که نتوانسته در سه ماه گذشته دیگر اعضا را قانع کند.
وی تاکید کرد: ما شورایی یکدست هستیم و باید تماماً از این آیین نامه حمایت کنیم.
در نهایت پیشنهاد هاشمی مبنی بر اینکه حداکثر ظرف مدت ۱۵ روز ستاد شورایاری، آیین نامه برگزاری انتخابات را به شورای شهر ارائه کند با رای اکثریت اعضای شورا به تصویب رسید.
**منع دخالت شورایاری ها در امور مالی و اجرایی
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه این جلسه موضوع دخالت نکردن اعضای شورایاری در امور مالی و اجرایی را تصویب کردند.
محمدسالاری رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در خصوص این بند پیشنهاد داد که با توجه به آسیبهای احصا شده نهاد شورایاری، قوانینی در خصوص محدود کردن فعالیت شورایاریها اتخاذ شود.
وی با بیان اینکه ورود شورایاری به مسائل مالی یک انحراف است، خواستار قید موضوع منع دخالت شورایاری ها در امور مالی در اساسنامه شورایاری ها شد.
** مردم را از کاشت درخت پشیمان نکنیم
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه این جلسه موضوع بررسی پرونده های باغ ها را در دستور کار قرار دادند و علی اعطا سخنگو و عضو شورا نیز در این خصوص گفت: کاری نکنیم که مردم جرات کاشت درخت نداشته باشند و نگران باشند اگر درختی بکارند در زمان پروانه تخریب و نوسازی دچار مشکل شوند.
اعطا تاکید کرد: باغ در عرف مفهومی دارد که برخی اراضی شامل عرف باغ نمی شود.
رییس شورای اسلامی شهر تهران نیز در این خصوص تاکید کرد: نمی توان به دلیل درست کردن باغچه در محوطه خانه بگوییم یک ملک باغ است؛ بهتر است تعیین تکلیف پرونده های این چنینی در جلسه هم اندیشی مورد بررسی قرار گیرد.
هاشمی خاطرنشان کرد: نمی توان باغچه یک خانه با ۲۰ یا ۳۰ درخت را باغ بدانیم.
حجت نظری عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران نیز درباره یکی از پرونده های باغ های مورد بررسی در صحن شورا گفت: این ملک در سال های گذشته باغ بوده اما زمانی برای استفاده از امتیاز برج- باغ ها زمین را باغ شمرده و حالا که مصوبه برج- باغ ها لغو شده می خواهد وضعیت زمین را بازگرداند.
وی با اشاره به عکس های سال ۵۸ این زمین گفت: در گذشته این زمین باغ بوده و ما باید به سوداگری و غیرسوداگری رای دهیم.
علی محمد مختاری مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهرداری تهران نیز در ادامه از باغ بودن پرونده های مورد بررسی دفاع کرد و گفت: این زمین در غرب تهران دارای درختان کهنسال اما شبانه قطع شده و جای آنها نهال کاشته شده است.
وی تأکید کرد: معتقدیم این زمین باغ است.
اعضای شورای شهر تهران در نهایت پرونده ۱۰ باغ را بررسی کردند و به باغ بودن آنها رای دادند.
**برنج های ناخالص شهروند باید آزمایش شود
جلسه شورای اسلامی شهر تهران درحالی به کار خود پایان داد که خبرنگاران موضوع برنج های تقلبی( مخلوط) را در پایان این جسله از رییس شورا پرسیدند. هاشمی اظهارداشت: در این خصوص در جلسه هماندیشی امروز موضوع بررسی و از شهردار تهران سوال شد که وی توضیح داد به محض بروز این مساله بازرسی برای بررسی موضوع در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: فروشگاه شهروند درخواست داشت برنجها را برای آزمایش به آزمایشگاه ارسال کند و نظر تعزیرات توسط یک ناظر ثالث تایید شود که تعزیرات این موضوع را نپذیرفت.
* شهروند تخلف را قبول ندارد
وی گفت: سازمان تعزیرات تصمیم گرفت که این برنجها ناخالصی دارد، از کیفیت خوبی برخوردار نیست و با قیمت کیلویی ۱۰ هزار تومان فروخته شود.
رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: فروشگاه شهروند این تخلف را قبول ندارد و شهردار تهران نیز بخشی از برنج را برای مشخص شدن به آزمایشگاه ارسال کرد.
**تشریح جلسه هم اندیشی
هاشمی با تشریح نتایج جلسات هماندیشی صبح امروز اعضای شورا با شهردار تهران که هر دو هفته یکبار برگزار میشود گفت: امروز بحثها بیشتر درباره ادغام فعالیت شهربان، معبربان و حریم بان با یگان انتظامی شهرداری تهران بود.
وی با بیان اینکه اعضای شورای شهر بر این اعتراض داشتند که چرا موضوع ادغام را باید از مطبوعات متوجه شوند افزود: شهردار تهران در این نشست توضیحاتی داد و گفت این مسیری بود که از سالهای گذشته در حال انجام بود، امروز به نتیجه رسیده است و به این صورت نبوده که این تصمیم یکباره گرفته شود.
** موضوع انتصاب های شهرداری
رییس شورای اسلامی شهر تهران همچنین گفت: در این جلسه در خصوص انتصابات شهرداری نیز توضیحاتی داده شد و اعضای شورا نباید در انتصابات شهرداری دخالتی داشته باشند.
هاشمی افزود: اعضای شورای شهر حق خودشان میدانند که از انتصابات مطلع شوند و بدانند چه کسانی در منصبهای بالای شهرداری منصوب خواهند شد.
وی تأکید کرد: اعضای شورای شهر انتظار دارند از چند روز قبل مطلع شوند گزینه انتصاب چه کسی است تا اظهارنظر کنند و نظر خود را به شهردار بدهند.
رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در نشست هماندیشی بحث در خصوص انتصابات بیشتر بود، افزود: مقرر شد انتصابات در شهرداری با متانت بیشتری انجام شود، مخصوصا که الان بحث تغییر چند شهردار منطقه مطرح است.
**شورا نمی گوید به چه رسانه ای طرح ترافیک بدهید
هاشمی در پاسخ به پرسش دیگری در مورد «توزیع رانتی» طرح ترافیک خبرنگاران گفت: اتفاقا پیامکی از سوی آقای حناچی با این موضوع در خصوص توزیع طرح های ترافیک به صورت رانتی بین دستگاه های خبری دریافت کردم مبنی بر اینکه (این مساله) تصمیم شورای شهر بوده که شورا به این موضوعات وارد نمی شود و هرگز نمی گوید به چه رسانه ای چه میزان طرح ترافیک دهند. تصمیمات کلی تر در شورا گرفته می شود و این موضوع کاملا به شهردار تهران و معاونت حمل و نقل و ترافیک بستگی دارد که در این خصوص باید شفاف برخورد کنند.
تهرام/۷۲۴۴/ ۱۰۰۸