به گزارش روزنامه القدس العربی، گوترش با ارسال نامه ای به منصور هادی خاطرنشان کرد که سازمان ملل به اصل بی طرفی و قابل اعتماد بودن در مناقشات بین المللی پایبند است.
"عبدربه منصور هادی" رییس جمهوری مستعفی یمن با ارسال نامه ای به «مارتین گریفیتس» نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن، این نهاد بین المللی را به فراهم کردن شرایط لازم برای باقی ماندن نیروهای انصارالله در بندر الحدیده و دیگر بندرهای یمن با چتر حمایتی سازمان ملل متهم کرد.
روز 14 مه (24 اردیبهشت) سازمان ملل متحد اعلام کرد که نیروهای جنبش انصار الله در گام اول اجرای توافق استکهلم سه بندر الحدیده، الصلیف و راس عیسی را ترک کردند.
یک مقام بلند پایه سازمان ملل در گفت وگو با خبرگزاری رویترز خاطرنشان کرده بود که خروج انصار الله از این بنادر باعث تقویت نقش سازمان ملل در کمک به سازمان بنادر دریای سرخ برای اداره بنادر یمن خواهد شد.
دولت مستعفی یمن و جنبش انصارالله در مذاکرات صلحی که دسامبر سال گذشته (آذر 97) در استکهلم پایتخت سوئد انجام شد به توافق هایی درخصوص استان های ساحلی الحدیده ، تعز و تبادل اسرا دست یافتند، اما این توافق ها با توجه به اختلاف های دو طرف بر سر جزئیات آن، اجرا نشده است.
عربستان و امارات از ششم فروردین سال 94 در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک آمریکا، به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، حملات گسترده ای را علیه یمن فقیرترین کشور عربی آغاز کردند.
دراثر این تجاوز تاکنون بیش از 100 هزار یمنی از جمله 85 هزار کودک جان خود را از دست داده اند که بیشتر این کودکان براثر گرسنگی و قحطی ناشی از این جنگ تحمیلی از سوی این ائتلاف جان باخته اند.
خاورم*9469**1508