خبرگزاری دویچه وله یکشنبه شب گزارش داد: شهروندان اتریش، بلژیک، بلغارستان، کرواسی، قبرس، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایتالیا، لیتوانی، لوکزامبورگ، لهستان، پرتغال، رومانی، اسلونی، اسپانیا و سوئد روز یکشنبه پای صندوقهای رای رفتند. انتخابات شامگاه یکشنبه در تمام ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا به پایان میرسد.
آلمان:
بر اساس این نتایج حزب دموکرات با ۱۵،۶ درصد شکست سختی متحمل شده اند.
دو حزب دموکرات و سوسیال مسیحی با کسب حدود ۲۷،۹ درصد(با اینکه از آرای آنها کاسته شده)، اما همچنان قویترین فراکسیون را تشکیل میدهند.
بر اساس ارزیابی کارشناسان، بسیاری از آرای سوسیال دموکراتها و دو حزب دموکرات و سوسیال مسیحی به سمت حزب سبزها تغییر یافته است.
حزب دموکراتهای آزاد (لیبرالها) و حزب چپها هر یک به ۵،۵ درصد و حزب راستگرای "آلترناتیو برای آلمان" به ۱۰،۵ درصد آراء دست یافتهاند.
در انتخابات روز یکشنبه آلمان برای انتخاب 96 نماینده، 68 میلیون و 400 هزار نفر واجد شرایط رای دادن بودند. اروپا از روز جمعه تا شامگاه یکشنبه شاهد برگزاری انتخابات پارلمانی اروپا بود.
مقامات اروپایی امیدوار به مشارکت بالای حدود 427 میلیون شهروند اروپایی واجد رای دادن در این انتخابات هستند با این حال برآوردها حاکی از استقبال نه چندان گرم آنها از این انتخابات است.
فرانسه:
خبرگزاری یورو نیوز یکشنبه شب گزارش داد: حزب اتحاد ملی به رهبری مارین لوپن، جریان اصلی راست افراطی فرانسه بر اساس نتایج نظرسنجیها در خروجی صندوقهای رای با کسب ۲۳/۲ درصد آرا پیشتاز این انتخابات است: یک پیروزی بزرگ برای ملیگرایان فرانسه دو سال پس از شکست در برابر امانوئل ماکرون در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۷.
حزب جمهوری به پیش به رهبری امانوئل ماکرون احتمالا کسب با ۲۱/۹ درصد آراء در جایگاه دوم قرار دارد. حزب اروپای اکولوژیست سبزها به رهبری یانیک ژدو هم با ۱۲/۸ درصد آراء سوم است.
یونان:
محافظهکاران یونان چپگراهای حاکم را شکست دادند.
نخستین نتایج نظرسنجیها در یونان نشانگر پیشتازی حزب دموکراسی نوین، جریان اصلی راست میانه این کشور با کسب ۳۲ تا ۳۶ درصد آراء است. حزب چپگرای سیریزا به رهبری الکسیس تسیپراس، نخست وزیر احتمالا با کسب ۱۹ تا ۲۵ درصد آراء در جایگاه دوم قرار خواهد گرفت.
اتریش:
حزب محافظهکار مردم اتریش به رهبری سباستین کورتس با کسب ۳۴/۵ درصد آرا، برنده بزرگ انتخابات اتریش خواهد شد. حزب سوسیال دموکرات این کشور که در جریان انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی گذشته بازنده اصلی بود، این بار میتواند با کسب حدود ۲۴/۱ درصد آراء دومین جریان اصلی سیاسی این کشور اروپای مرکزی باشد. حزب راستگرای افراطی آزادی اتریش که اخیرا با رسوایی ایبیزاگیت از دولت خارج شد، احتمالا با کسب ۱۷/۵ درصد در جایگاه سوم قرار میگیرد.
ایرلند:
بر اساس آرای شمرده شده که نتیجۀ آن روز شنبه منتشر شد، حزب سبز ایرلند توانسته است رقبا را پشت سر گذاشته و وارد پارلمان اروپا شود.
هلند:
حزب کارگر هلند (PvdA) برخلاف پیش بینی تمام نظرسنجیها در جریان انتخابات پارلمان اروپا بیشترین آرا را به دست آورد. نتایج آخرین نظرسنجیها پیش از برگزاری انتخابات نشانگر پیشتازی عوامگرایان و راستهای میانه بود.
مجارستان:
حزب ملی گرا فیدز، حزب حاکم مجارستان (به رهبری ویکتور اوربان) با کسب ۵۶ درصد آرا پیروز بزرگ انتخابات اروپایی در مجارستان است. احزاب چپ میانه و راست افراطی نیز کمتر از ۲۰ درصد آرا را بدست آوردند و در جایگاههای دوم و سوم قرار دارند.
کرواسی:
حزب اتحاد دموکراتیک، جریان اصلی محافظهکار در کرواسی به همراه حزب سوسیال دموکراتیک به ترتیب با ۲۳/۴۳ و ۱۸/۳۸ درصد آراء پیشتاز انتخابات هستند.
گزارش ها حاکی است که تنها ۳۲ درصد شهروندان این کشور در انتخابات پارلمان اروپا شرکت کرده اند. کرواسی بیستوهشتمین عضو اتحادیه اروپا است.
لهستان:
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: محافظه کاران حاضر در قدرت حاکمه لهستان در انتخابات مجلس پیروز شدند. با این حال، درصد کسب آراء از سوی این حزب اعلام نشده است. این حزب "قانون و عدالت" نام دارد و هم اکنون توسط یاروسلاو کاچینسکی رهبری می شود.
ایتالیا:
نتایج اولیه در ایتالیا حکایت از پیشتازی حزب راستگرای افراطی لگا (به رهبری ماتئو سالوینی وزیر کشور ایتالیا) دارد. در رده های بعدی، حزب دموکرات (چپ میانه) و جنبش پنج ستاره قرار گرفته اند.
اسپانیا:
شمارش رسمی ۸۵ درصد از آراء انتخابات پارلمان اروپا در اسپانیا حکایت از پیروزی "حزب سوسیالیست"، حزب حاکم در این کشور دارد. این حزب ۳۳ درصد آراء را به خود اختصاص داد. در رده های بعدی، حزب محافظه کار مردم حدود ۲۰ درصد و حزب عوامگرای اسپانیا نزدیک به ۶/۵ درصد آرا را کسب کردند.
انگلستان:
حزب برکسیت با کسب دستکم ۳۱/۵ درصد آرا در انتخابات پارلمان اروپا پیشتاز است. رهبری این حزب به عهده نایجل فاراژ است. پیروزی حزب برکسیت نوعی تناقض را تداعی می کند؛ آنها با این پیروزی به پارلمان اروپا راه می یابند و از سویی دیگر برای خروج انگلستان از اتحادیه تلاش می کنند.
به گزارش یورو نیوز، حزب لیبرال دموکرات، بهعنوان جریان سیاسی اصلی مخالف خروج بریتانیا با ۱۹/۴ درصد آرا در جایگاه دوم قرار دارد. حزب کارگر با ۱۴/۸ درصد آراء سوم است و محافظهکاران حاکم تنها ۸/۳ درصد آرا را کسب کردند.
لیتوانی:
شمارش ۹۰ درصد از آرا در لیتوانی نشان میدهد که حزب راست میانه "اتحادیه میهن" با حدود ۱۷/۴۱ درصد آرا پیشتاز است. حزب سوسیال دموکراتیک با ۱۶/۹۰ درصد از آرا در جایگاه دوم قرار دارد. ائتلاف کشاورزان و سبزها هم با نزدیک به ۱۴ درصد آراء، مکان سوم این رقابت را به خود اختصاص داده است.
استونی:
در استونی، حزب لیبرال «اصلاح» با کسب ۲۶/۲ درصد آراء صدرنشین انتخابات و حزب سوسیال دموکراتیک با ۲۳/۳ درصد آرا در جایگاه دوم قرار دارد و حزب میانه با ۱۴/۴ درصد آرا سوم است. راستگراهای افراطی "حزب مردم" نیز ۱۲/۷ درصد آرا را کسب کردند.
بلژیک:
با نتایج شمارش ۹۷ درصد آراء در بلژیک، پیروزی احزاب متعدد ملیگرای فلامان (هلندی زبان) در این کشور مسجل شده است. سه حزب عمده ملیگرای فلامان بلژیک نزدیک به ۲۷ درصد آراء را کسب کرده اند.
فنلاند:
در فنلاند حزب ائتلاف ملی (جریان اصلی راست میانه) با کسب ۲۰/۱۰ درصد آرا پیشتاز انتخابات است. احزاب سوسیال دموکرات با کسب 15 درصد آرا و جبهه سبز با کسب 10 درصد آرا در مکانهای دوم و سوم قرار دارند.
شبس**9460**9122