به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان، بهرام نصراللهی زاده در سومین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان با اشاره به اینکه اعتبارات عمرانی استان در سال ۹۸ بر اساس مواردی که تاکنون ابلاغ شده حدود ۱۴ هزار میلیارد ریال است، اظهار داشت: این اعتبار ات شامل طرح های ملی، ملی استانی شده، استانی و قانون استفاده متوازن از امکانات کشور است.
وی با اشاره به اینکه حدود ۹ هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان از این اعتبارات استانی است اضافه کرد: سه هزار و ۵۶۰ میلیون ریال آن از محل اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای، یک هزار و ۶۳۰ میلیارد ریال از محل ۲ درصد درآمد حاصل از فروش نفت و گاز، ۴۱۰ میلیارد ریال از محل ۲۷ صدم درصد مالیات بر ارزش افزوده و مابقی نیز از دیگر محل ها تامین می شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان افزود: افزایش اعتبارات عمرانی استان در سال ۹۸ بسیار قابل توجه است و هنوز برخی ردیف های متفرقه در قانون بودجه وجود دارد که ابلاغ نشده است و به طور حتم از محل آنها نیز مبالغ دیگری به استان ابلاغ می شود.
وی به شرایط توزیع این اعتبارات بین شهرستان های استان اشاره کرد و گفت: مجموع ۶۷ شاخص در مورد میزان توسعه یافتگی و نیافتگی، برخورداری و غیربرخورداری شهرستان ها احصا شده و توزیع اعتبارات بر اساس این ۶۷ شاخص صورت می گیرد.
** اعتبارات عمرانی شهرستان ها باید به پروژه های اولویت دار تخصیص داده شود
نصرالهی زاده گفت: کمیته های برنامه ریزی شهرستان ها باید این اعتبارات را از بین طرح های اولویت دار شهرستان توزیع کنند.
وی با اشاره به اینکه طرح های اولویت دار شهرستان ها با همکاری و هماهنگی فرمانداران و دستگاه های اجرایی احصا شده است، اظهار داشت: یاید اعتبارات به گونه ای بین طرح های اولویت دار تقسیم کرد که در کوتاهترین زمان ممکن اثرات مثبت انجام این پروژه ها به مردم بازگردد.
** شروع طرح جدید در استان بدون اخذ مجوز کمیسیون ماده ۲۳ ممنوع است
نصراللهی زاده یادآور شد: شروع طرح های جدید عمرانی در استان بدون اخذ مجوز کمیسیون ماده ۲۳ ممنوع است و جز در موارد خاص آموزشی یا آبرسانی یا برخی طرح های حساس، سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان با شروع پروژه های جدید مخالف است.
وی با اشاره به اینکه از گذشته طرح های متعددی در همه مناطق استان شروع شده، اضافه کرد: منابع مالی دولت محدود است و نمی توان همزمان همه این پروژه ها را به انجام رساند به همین دلیل باید در هزینه کرد اعتبارات نهایت دقت و حساسیت را داشته باشیم تا از هدر رفت منابع جلوگیری شود.
** اعتبارات هزینه ای استان در سال ۹۷ بیش از ۱۰۰ درصد تخصیص داشته است
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان در مورد اعتبارات هزینه ای استان نیز گفت: در سال ۹۷ بیش از ۱۰۰ درصد اعتبارات هزینه ای استان تخصیص داده شد اما ضروری است در سال ۱۳۹۸ دستگاه های اجرایی صرفه جویی بیشتری در موضوع اعتبارات هزینه ای داشته باشند.
وی افزود: بر اساس قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور خرید یا اجاره ساختمان و خرید خودرو توسط دستگاههای اجرایی ممنوع است که البته در مورد خودرو در مقابل فروش و خروج خودروهای دستگاه های اجرایی، به همان تعداد امکان خرید وجود دارد.
** درآمدهای مصوب کردستان در سال ۹۸ حدود ۴۹ صدم درصد درآمد کشور است
نصراللهی زاده گفت: درآمد مصوب استان در سال ۹۷ حدود چهار هزار و ۱۶۰ میلیارد ریال و در سال ۹۸ حدود ۶ هزار و ۴۴۰ میلیارد ریال است و امسال نسبت به پارسال حدود ۲۹ درصد افزایش نشان می دهد در حالی که متوسط رشد درآمدهای اختصاصی در کشور حدود ۳۴ درصد است.
وی با اشاره به اینکه غالب درآمدهای کشور از سه محل فروش نفت، مالیات و درآمدهای گمرکی تامین می شود، اظهار داشت: در سال ۹۷ حدود ۵۱ صدم درصد در این استان تامین شده و انتظار می رود در سال ۹۸ نیز حدود ۴۹ صدم درصد درآمد کشور از کردستان تامین شود.
۳۰۳۴/۹۱۰۲
تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۲
سنندج - ایرنا - رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان گفت: امسال اعتبارات عمرانی این استان بر اساس ابلاغ شده های دو ماه اول سال حدود ۱۴ هزار میلیارد ریال است که در مقایسه با سال ۹۷ حدود ۳۸ درصد افزایش دارد.