بیروت- ایرنا- آزادی جنوب لبنان در سال 2000 در حالی وارد نوزدهمین سالگرد خود شد که حزب الله اکنون در زمینه های مختلف نظامی و مهارت های رزمی به سطحی از توانمندی رسیده است که دشمن صهیونیستی نیز آشکارا به آن معترف است.

رزمندگان حزب الله با بیرون راندن اسرائیلی ها از جنوب لبنان، عید مقاومت را به ثمر نشاندند و روند ارتقای سطح توانمندی و قدرت بازدارندگی خود را ادامه دادند و به سطحی از مهارت های نظامی و تاکتیکی دست یافتند که دوست و دشمن به آن اذعان دارند.


**افزایش توانمندی های حزب الله از سال ۲۰۰۶ به بعد



شبکه تلویزیونی المیادین در یک گزارش به بررسی توانمندی های حزب الله پس از جنگ ۳۳ روزه و توسعه تسلیحاتی آن در دو بخش کمی و کیفی پرداخته و اعلام کرد رسانه ها و کارشناسان نظامی رژیم صهیونیستی نیز به این موضوع اذعان داشته اند، از جمله اینکه شبکه دو تلویزیون این رژیم با پخش یک گزارش مفصل توانمندی های موشکی حزب الله در سال ۲۰۰۶ با ۲۰۱۶ را مورد مقایسه قرار داد و اعلام کرد، حزب الله در تابستان ۲۰۰۶، حدود ۱۰ تا ۱۶ هزار موشک و خمپاره انداز در اختیار داشت که ۲۰ درصد آن دور بُرد بوده و بُرد آن به حیفا و الخضیره می رسد که به عنوان نمونه می توان به موشک ها "زلزال" و "فجر ۵" اشاره کرد.


این شبکه مدعی شد، ارتش اسرائیل توانست در ۳۰ ساعت نخست جنگ ۳۳ روزه بخش زیادی از زرادخانه موشک های دور برد حزب الله را منهدم کند و در پایان جنگ حزب الله فقط هفت هزار موشک و خمپاره انداز در اختیار داشت، اما یک دهه بعد توانمندی های موشکی خود را دو چندان کرد و اکنون بیش از یکصد و ۵۰ هزار فروند انواع موشک و خمپاره انداز در اختیار دارد که بُرد آن به مرکز نقب و حتی آن سوی آن می رسد و علاوه بر این به خرید موشک های زمین به هوا از نوع " اس. ای. ۱۷" و "۲۲" و موشک های زمین به دریا ادامه داده است و همین روند می تواند قوانین بازی را به طور کامل تغییر دهد. همچنین حزب الله در سطح نیروهای پیاده نظام که تعداد آنان حدود ۵۰ هزار نفر است، پیشرفت زیادی داشته و ۱۵ هزار نفر از این نیروها در یگان های نخبه فعالیت دارند.


**روزهای سخت اسرائیل در جنگ احتمالی آینده



مجموعه گزارش های مراکز امنیتی و نظامی اسرائیل در مورد احتمال شعله ور شدن جنگ با حزب الله و میزان آمادگی نیروهای زمینی، هوایی و دریایی اسرائیل برای آن حاکی از یک نتیجه است: این جنگ برای اسرائیل بسیار بدتراز جنگ های گذشته خواهد بود به ویژه اینکه برتری نیروی هوایی ارتش اسرائیل مانند گذشته نیست و نمی تواند ضمانتی برای جنگ آینده باشد.


یک افسر بلندپایه نیروی هوایی ارتش اسرائیل نیز با مقایسه توانمندی حزب الله در سال ۲۰۰۶ با سال ۲۰۱۶ گفت: باید اعتراف کرد که حزب الله در دهه گذشته دست روی دست نگذاشت، بلکه ضمن مجهز شدن به موشک های پیشرفته ضد هوایی، برتری نیروی هوایی ارتش اسرائیل رابه چالش کشید؛ به نظر می رسد در جنگ آینده همه هواپیماهای اسرائیلی نخواهند توانست به سلامت به آشیانه های خود بازگردند.


بنابر اعلام شبکه المیادین، در جنگ آینده، حزب الله روزانه بین سه تا چهار هزار موشک به سمت اهداف اسرائیلی شلیک خواهد کرد که به طور میانگین برابر است با ۱۵۰ موشک در هر ساعت و این چیزی است که "الکس فیشمن" کارشناس نظامی اسرائیلی در روزنامه "یدیعوت آحارانوت" به آن اشاره داشته و گفت، موشک های حزب الله در جنگ آینده بُرد و دقت و قدرت تخریبی بیشتری خواهد داشت و این سناریوی خیالی نیست بلکه یک تحلیل امنیتی و نظامی است.


**بی پناهی شهرک نشینان در جنگ آینده



"اویگدور لیبرمن" وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در آوریل ۲۰۱۶ با اذعان به صحت این سناریو اعلام کرد، در جنگ آینده ۳۰ درصد شهرک نشینان در معرض خطر قرار خواهند داشت و بسیاری از ساکنان شهرک های شمالی نیز پناهگاهی نخواهند داشت و این یعنی نیاز هزاران مجروح به درمان. نکته قابل توجه اینکه راهکاری که برخی کارشناسان اسرائیلی ارائه کرده اند توسعه دامنه جنگ با لبنان به سمت جولان سوریه است.


روزنامه "هاآرتص" نیز با اذعان به افزایش توانمندی های حزب الله به امکان هدف قرار گرفتن سکوهای گازی رژیم صهیونیستی اشاره کرده و نوشت: باید در نظر داشت که حزب الله وقت را هدر نمی دهد بلکه در حال تقویت توانمندی های خود است و امکان تسلط آن بر شهرک های مرزی، اسرائیل را نگران کرده است.


در این میان چیزی که موجب ترس و نگرانی اسرائیل شده است، نه فقط تعداد موشک های حزب الله بلکه کیفیت و دقت اصابت آن به اهداف است.


**ناتوانی اسرائیل در متوقف کردن روند قدرت گرفتن حزب الله


مسئولان اسرائیلی ضمن اذعان به افزایش قدرت نظامی حزب الله در دو سطح کمی و کیفی به ناتوانی در متوقف کردن روند قدرت گرفتن روز افزون حزب الله اعتراف کردند و مهم تر اینکه به استفاده از گزینه نظامی در سطح وسیع و یا محدود تمایلی ندارند زیرا به این نتیجه رسیده اند که باید از هرگونه اقدامی که موجب تحریک قدرت حزب الله شود، خودداری و به اصطلاح از گزینه بازدارنده استفاده کرد.


ایزنکوت: با حزب الله وارد جنگ نشویم



اما "گادی ایزنکوت" رئیس ستاد ارتش اسرائیل که در نیمه ژانویه ۲۰۱۹ این پست را ترک کرد، در اظهاراتی در موسسه سیاست های شرق دور واشنگتن خواستار تلاش برای جلوگیری از وقوع جنگ با حزب الله شد و آن را گزینه بسیار سخت برای دو طرف دانست.


عجیب اینکه ایزنکوت از طرفداران راهبرد تخریب و حمله به غیر نظامیان و زیر ساخت ها و ویران کردن روستاها و شهرک های لبنانی بود و این راهبرد را در سال ۲۰۰۷ چارچوب دکترین ضاحیه مطرح کرده بود، اما اکنون حفظ آرامش و جلوگیری از وقوع جنگ را خواستار است.


به نوشته روزنامه "الاخبار سرلشکر "گرشون هاکوهین" از افسران بلندپایه ارتش صهیونیستی گفت: در سال های اخیر جنگ در سوریه، حزب الله فقط سرگرم جنگ نبود بلکه تجربه رزمی بسیار پیشرفته ای به دست آورد که شامل حملات منظم و سازمان یافته و هماهنگ شده بود.


رزمندگان حزب الله لایق دریافت جایزه نوبل ابتکار عمل



هاکوهین در خصوص تاکتیک های جنگی نیز گفت: اگر من بودم به نیروهای حزب الله جایزه نوبل ابتکار و نوآوری می دادم زیرا آنان ارتش اسرائیل را گرفتار کردند تا جایی که اکنون اسرائیل باید نیروهای نخبه را برای دفاع در برابر نقشه های هجومی حزب الله اختصاص دهد حال آنکه قدرت هجومی اسرائیل فقط به نیروی هوایی محدود است.


به گفته وی حزب الله توانست عملاً توازن راهبردی با اسرائیل برقرار کند.


"سیما شین" محقق مرکز مطالعات امنیت اسرائیل و رئیس سابق بخش تحقیقات موساد نیز گفت: حزب الله در دهه اخیر به تهدید خطرناکی علیه اسرائیل تبدیل شده و اکنون یک بازیگر منطقه ای به شمار می آید و بی شک در مقایسه با وضعیت قبل در سطح منطقه و در لبنان وضعیت بهتری یافته است.


راه فرار اسرائیلی ها بسته است



جالب اینکه بنابر گزارش شبکه سه تلویزیون رژیم صهیونیسی جنگ سوم لبنان اگر به وقوع بپیوندد، اسرائیلی ها جایی برای فرار نخواهند داشت زیرا تل آویو هر روز زیر آتش دهها موشک قرار خواهد داشت و حیفا نیز روزانه هدف صدها موشک قرار خواهد گرفت و به عبارت دیگر هر چند دقیقه یک موشک سنگین به آن اصابت خواهد کرد و فرودگاه و بنادرتعطیل خواهند شد و راهی برای فرار وجود نخواهد داشت.


خاورم **۱۱۱۰ **۱۱۴۴