ساری - ایرنا - رئیس اداره مراتع منابع طبیعی مازندران منطقه ساری گفت که طبق بررسی های کارشناسی به دلیل وجود برف و سرما در ارتفاعات و کامل نشدن رویش علوفه ، زمان ورود دام به مراتع بالا دست با یک هفته تاخیر از بیست دوم خرداد آغاز می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، مناطق کوهستانی و ییلاقی مازندران اواخر اسفند ماه پارسال و اوایل فروردین ماه امسال شاهد بارش برف سنگین بود که آب شدن آن در برخی مناطق تا اواخر فروردین به درزا کشید.


بر اساس آمارهای رسمی بیش از 387 هزار هکتار مرتع در حوزه اداره کل منابع طبیعی مازندران - ساری قرار دارد که از نظر میزان و پراکندگی پوشش گیاهی به مراتع درجه یک ، دو و سه تقسیم می شوند. از این میزان مرتع بیش از 60 درصد درجه یک و خوب به شمار می رود که با مدیریت، نگهداری و کنترل ورود دام و قرق، پوشش گیاهیشان حفظ می شود.


نعمت الله کوهستانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبر نگار ایرنا افزود : 13 هزار و 500 خانوار بهره بردار دام متکی به مراتع  در این منطقه هستند که باید از ورود زود هنگام و مازاد و به همراه داشتن دام  بیشتر از پروانه صادر شده به مراتع خودداری کنند.


وی با بیان اینکه زمان کوچ دامداران به مراتع ییلاقی و بالا دست منطقه آمل بیست دوم خرداد اعلام شده است،  ادامه داد : زمان کوچ دامداران بابل و سوادکوه شمالی نیز شانزدهم خرداد است.


کوهستانی با بیان اینکه فقط دامداران سوادکوه جنوبی می توانند از فردا هشتم خرداد وارد مراتع میانبند شوند ، گفت : ورود دام دامداران ساری ، نکا، بهشهر و گلوگاه نیز طبق سنوات گذشته از پانزدهم خرداد است.  


وی تاکید کرد : ورود هر گونه دام به مراتع خارج از زمانبندی ممنوع است و انتظار داریم برای جلوگیری از تخریب مرتع دامداران به این زمان بندی توجه کنند.


این مسئول با بیان اینکه حداکثر چرای دام در مرتع 90 تا 100 روزه است ، گفت : یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی با هر گونه بی توجهی دامداران نسبت به ورود زودهنگام و دام مازاد بر پروانه دام به مراتع برخورد می کند.


کوهستانی با اشاره به اینکه  حدود یک میلیون و 200 هزار واحد دامی در حوزه منابع طبیعی مازندران منطقه ساری وجود دارد ، اظهار داشت : هر چند وضعیت فعلی مراتع به دلیل بارندگی مناسب در فروردین ، مطلوب است ، اما رعایت قوانین و مقررات زمان ورود و خروج و دام دارای پروانه ضروری است .


مازندران حدود 2میلیون و 400 هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و 700 هزار هکتار آن عرصه های طبیعی اعم از جنگل و مرتع است
برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران 2 اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارد که منطقه ساری حدود 71 درصد و نوشهر حدود 29 درصد این عرصه ها را مدیریت می کند


  6990/1654