تهران - ایرنا - نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: غیرنظامیان یمن همچنان زیر رگبار بمبارانهای نیروهای ائتلاف به رهبری سعودی کشته می شوند و آمریکا با کمک های نظامی خود همچنان پشتیبان عربستان سعودی است .

 نیویورک تایمز در گزارشی با اشاره به خسارات و تلفات ناشی از حملات هوایی ائتلاف عربی - غربی به سرکردگی رژیم سعودی علیه مردم مظلوم یمن ؛ نوشت : کشتار مردم بی دفاع یمن خشم افکار عمومی جهان را برانگیخته است .


این روزنامه آمریکایی روز سه شنبه در گزارشی به قلم " دکلان والش " به حمایت های آمریکا از رژیم سعودی در حمله به مواضع غیرنظامیان یمن اشاره کرد و نوشت : آمریکا همچنان پشتیبان نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی است .


نویسنده این گزارش یکی از بمباران های اخیر نیروهای  ائتلاف  علیه مردم یمن یادآور شد و نوشت : بمباران یکی از محلات پرجمعیت شهر صنعا پایتخت یمن در پنجشنبه گذشته منجر به تخریب چندین باب منزل مسکونی و کشته و زخمی شدن دستکم 36 نفر شد . 5 کودک جان باختن و 31 نفر دیگر که 15 نفر آنان نیز کودک بودند ؛ مجروح شدند.


حملات سعودی علیه مردم یمن از سال 2015 تاکنون ؛ هزاران کشته برجای گذاشته است .


همچنین نیروهای ائتلاف بابت جلوگیری از ارسال محموله های غذایی به کشور قحطی زده یمن، بشدت از سوی افکار عمومی جهان مورد سرزنش قرار گرفته اند.


از ابتدای سال 2019 میلادی که با میانجیگری سازمان ملل پیمان ترک مخاصمه در بندر کلیدی "حدیده" در "دریای سرخ" امضا شد؛ میزان تلفات غیرنظامیان  کاهش یافته است اما حملات یکسره که هیچ تمایزی میان نظامی و غیرنظامی قائل نیست نظیر حمله ای که پنجشنبه گذشته در صنعا اتفاق افتاد، کماکان ادامه دارد.
در این کشتارها و خونریزی غیرنظامیان، آمریکا مسئول است.
ژنرال " جوزف اف. دانفورد" رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در آوریل 2018 به کنگره مدعی شد که آمریکا اگرچه متحد نزدیک ائتلاف است، اما در "زنجیره قتل" در یمن دخالتی ندارد.


منتقدان جنگ یمن ؛ ادعای دخالت نداشتن آمریکا در کشتار یمنی ها را کتمان بیشرمانه حقیقیت می دانند
اما منتقدان جنگ یمن در کنگره و همچنین جامعه مدافعان حقوق بشر این ادعا را قبول نکردند و آن را کتمان بیشرمانه حقیقت ذکر می کنند. در جنگ یمن خلبانان سعودی و اماراتی هستند که ماشه جنگ در دستانشان است و این آمریکاست که هواپیماهای جنگی ، مهمات و اطلاعات لازم را در بسیاری از این حملات در اختیار ائتلاف قرار می دهد.
این باتلاق اخلاقی امسال به یک طوفان سیاسی بدل شد و کنگره با حمایت هردو حزب مصوبه ای را از تصویب گذراند و دست حمایت آمریکا را از جنگ یمن بیرون کشید. اما "ترامپ" رییس جمهوری آمریکا این مصوبه را وتو کرد..
ترامپ این اقدام خود را در حیطه اختیارات قانونی اش در چارچوب قانون اساسی دانست و مدعی شد که برای " حفظ جان شهروندان آمریکایی و سربازان وظیفه کشور این اقدام را انجام داده است".
ژنرالهای آمریکایی در دفاع از نقش خود در جنگ یمن مدعی اند که خلبانان و نیروهای نظامی متحدان عرب آمریکا آموزش های علمی و رزمی لازم را ندیده اند و نیز اشاره می کنند که از زمان آغاز جنگ در سال 2015، آمریکا یک سری اقداماتی را بر ائتلاف تحمیل کرده است تا جلوی کشتار غیرنظامیان در این جنگ هوایی گرفته شود.


به رغم همه این تدابیر اندیشیده شده؛ هنوز هم غیرنظامیان در یمن کشته می شوند.


در همین ارتباط گزارش یک نهاد که میزان تلفات و خسارات جنگ یمن را برآورد می کند ؛ ائتلاف به رهبری سعودی مسئول مرگ 4800 غیرنظامی از  مجموع 7 هزار غیرنظامی کشته شده در جنگ یمن از سال 2016 تا کنون است.


همانند ائتلاف، شورشیان حوثی هم به سهم خود متهم به دست بردن در کمکهای فوری امدادی هستند که برای مردم قحطی زده و جنگزده یمن ارسال می شود. هفته گذشته " برنامه جهانی غذا" تهدید کرد کمک هایش را به نواحی در کنترل حوثی ها ارسال نمی کند. این برنامه حوثی ها را متهم کرده است جلوی کاروان های امدادرسانی را می گیرد و در کار توزیع مواد غذایی اخلال ایجاد می کند.
 یک مقام سابق آمریکایی در یمن در ارتباط  گفت : " کشتار غیرنظامیان یمنی یک بار دیگر اهمیت این موضوع را برجسته کرد که لازم است یک بازنگری کلی در شیوه معاونت نظامی آمریکا در یمن و میادین رزمی دیگر در نقاط مختلف جهان صورت بگیرد".
" لاری لوئیز" که بین سالهای 2015 تا 2017 به عنوان مشاور وزارت خارجه در امور تلفات غیرنظامیان با ائتلاف به رهبری سعودی در جنگ یمن کار می کرد شرح می‌دهد که از سال 2016 از تعداد تلفات غیرنظامیان در حملات ائتلاف کاسته شده است، اما در مجموع نرخ تلفات غیرنظامیان بالا رفته و از 8 درصد به حدود 15 درصد رسیده است.
لوئیز یادآور می شود که آمریکا باید برنامه های آموزش به شرکای نظامی اش را بیشتر کند و این آموزش ها را شرط اول برای ارسال کمک های نظامی به شرکایش مقرر نماید.
وی اشاره می کند: " موضوع مرگ و میر غیرنظامیان باید از نزدیک رصد بشود تا چنانچه آمار آن به سطحی غیرقابل قبول برسد، ارسال کمکهای نظامی قطع یا معلق شود".
" اندرو میلر" از مقامات سابق وزارت خارجه آمریکا که با " پروژه دمکراسی در خاورمیانه" کار می کند؛ می گوید: " هدف آمریکا از حمایت نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان ؛ جلوگیری از نفوذ ایران در منطقه است . به همین خاطر واشنگتن احساس می کند لازم است همچنان به ارسال کمک های نظامی اش به عربستان و متحدانش ادامه بدهد".
میلر تصریح می کند:" فرقی نمی کند که ائتلاف اصلا" نگران جان غیرنظامیان یمنی باشد یا نه و یا اینکه کشتار غیرنظامیان را یک تاکتیک سودمند بداند و آن را تنبیه دسته جمعی مردم یمن به حساب آورد یا نهبه هرحال؛ کشتار غیرنظامیان مطلقا قابل دفاع نیست. منتها مسئله این است که خاورمیانه نقطه ای است که یک چنین تاکتیک هایی در آن موج می زند."
اروپام** 1591 ** 1546