همدان- ایرنا- معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر با توجه به اهمیت و حساسیت ویژه بازار تاریخی این شهر و حفظ امنیت اصناف و کسبه فعال در این بنای تاریخی، مهلت زمانی از چهار روز تا دو ماه برای ساماندهی بازار تعیین کرد.

قدرت الله ولدی روز سه شنبه در جلسه اعضای کارگروه ایمنی و آتش نشانی ستاد مدیریت بحران شهرستان ملایر با موضوع بررسی مسائل و طرح ساماندهی بازار تاریخی این شهر افزود: طرح ساماندهی بازار تاریخی هر چه سریع‌تر باید به نتیجه برسد و عزم ما در تأمین ایمنی بازار جدی است.


وی تاکید کرد: اجرای تمامی مصوبات این جلسه ضروری است و دستگاه‌های اجرایی مربوطه باید طبق برنامه زمان بندی شده وظایف خود را در زمینه ساماندهی بازار انجام دهند و چنانچه کوتاهی صورت گیرد، به شدت با آن برخورد می‌کنیم.


فرماندار ویژه ملایر با تاکید بر اینکه جایی که با حفظ جان و مال مردم در ارتباط باشیم، با کسی تعارفی نداریم بیان کرد: نباید فرصت و زمان را برای ساماندهی بازار تاریخی ملایر از دست بدهیم و اجازه نمی‌دهیم اتفاق‌های بد و ناگواری همچون بازار تبریز برای بازار ملایر رخ دهد.


ولدی بیمه اجباری حوادث را در درجه نخست اهمیت برای واحدهای مستقر در بازار عنوان کرد و افزود: تمامی واحدهای مستقر در بازار موظف به بیمه اجباری حوادث هستند، مگر واحدهایی که خود تمایل به بیمه نداشته باشند و باید در این زمینه تعهد بدهند.


وی با تاکید بر اینکه بیمه اجباری حوادث کسبه بازار ملایر باید در ۱۵ روز آینده تعیین تکلیف و اجرایی شود ادامه داد: بیمه اجباری حوادث نخست برای اصناف و کسبه بازار و در مراحل بعد برای پاساژها، اماکن تجاری، ساختمان‌های پزشکان، کارخانجات، واحدهای چوب بری و نمایشگاه‌های مبل و منبت و تمامی واحدهایی که در معرض خطر هستند، باید اجرا شود.


معاون استاندار همدان خواستار تشکیل هیأت مدیره بازار ملایر ظرف مدت ۱۰ روز آینده شد و گفت: تنها با کمک و همراهی کسبه، اصناف و هیأت مدیره بازار ملایر است که می‌توانیم به اهداف و ضرورت‌های تعیین شده در طرح ساماندهی بازار دست پیدا کنیم.


ولدی همچنین ساماندهی مشکل برق و گاز بازار ملایر را از دیگر اولویت‌ها برشمرد و مهلت هفت روزه برای تعیین تکلیف طرح و برآورد هزینه مورد نیاز و حداکثر یک ماه زمان برای اجرای آن تعیین کرد.


وی از شهرداری ملایر و دستگاه‌های خدمات رسان نیز درخواست کرد: برای رفع سد معبر و ساماندهی راه‌های دسترسی به بازار و بازارچه‌های اطراف، چهار روز تا یک هفته آینده طرحی را تهیه و طی دو هفته آتی اقدامات نهایی در این زمینه را انجام دهند.


فرماندار ویژه ملایر نصب سیستم اعلام حریق را نیز از دیگر مصوبات مهم این نشست عنوان کرد که تا یک هفته آینده اطلاعات اولیه و طرح مورد نیاز باید تهیه و مرحله نخست این طرح طی یک ماه اجرا شود و تا دو ماه آینده طرح به اتمام برسد.


ولدی با تاکید بر اینکه این مصوبات با جدیت توسط فرمانداری پیگیری و رصد می‌شود گفت: نتیجه کارها طبق برنامه زمانبندی باید از سوی دستگاه‌های اجرایی به صورت مکتوب اعلام شود و چنانچه این مصوبات طبق برنامه و به موقع اجرا نشود، هیچ عذری را از مدیران نمی‌پذیریم.


وی تاکید کرد: به دنبال ارتقای امنیت و ایمنی بازار سنتی ملایر هستیم و تمام تلاش ما بر این است کسبه و بازاریان در آرامش خاطر به کسب و کار بپردازند و نگرانی در این زمینه نداشته باشند.


به گزارش ایرنا، در حال حاضر ۴۱۱ باب مغازه و واحد صنفی در مجموعه بازار تاریخی ملایر وجود دارد که تاکنون نسبت به پایین بودن ایمنی بازار و خطرساز بودن سیم کشی های برق هشدارهای لازم داده شده است.


بازار سنتی ملایر حدود ۱۵۰ سال قدمت دارد و سال ۱۳۵۵ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.


۷۵۲۸/‏۲۰۹۰