تهران-ایرنا-سخنان رئیس جمهوری آمریکا در سفر چهار روزه اش به توکیو و استقبال دونالد ترامپ از سفر آتی نخست وزیر ژاپن به ایران و ایفای نقش میانجیگر برای کاهش تنش میان تهران و واشنگتن به موضوع مورد توجه رسانه های داخلی تبدیل شده است.

به گزارش گروه نشریات خبری، بررسی امروز سه شنبه ۷ خرداد روزنامه ها، خبرگزاری ها و تارنماهای داخلی نشان می دهد که میانجیگری ها برای حل تنش میان ایران و آمریکا، موضوع مشترکی است که مورد توجه رسانه های اصلاح طلب و اصولگرا قرار گرفته است.


رسانه های نزدیک به جریان اصلاح طلب در خصوص میانجیگری ها برای حل تنش میان ایران و آمریکا آورده اندکه "این روزها شاهدیم هر از چندی قاصدی از جانب کشوری ثالث روانه تهران می شود تا شاید کورسوی امیدی در روابط میان تهران- واشنگتن ایجاد کند این در حالی است که تمام آنهایی که تحت عنوان میانجی گری به ایران سفر کرده‌اند با نه بزرگ مقامات کشورمان مواجه شده‌اند".همچنین رسانه های منتسب به جریان اصولگرا نیز به در این خصوص این گونه نوشتند: "خیمه شب بازی ترامپ جواب نداد واسطه‌ها را به صف کرد".


تنش های میان ایران و آمریکا و لزوم هوشیاری ایران درباره همکاری آمریکا- روسیه از دیگر محورهای مورد توجه رسانه های اصلاح طلب و عقب نشینی ترامپ از تقابل نظامی با ایران از دیگر محورهای موردتوجه رسانه های اصولگرا است.


رسانه های اصلاح طلب


رسانه های اصلاح طلب سخنان اخیر ترامپ را نشانه عقب نشینی آمریکا دانسته و آورده اند: بعد از تهدیدات اخیر دونالد ترامپ علیه ایران و اعزام ناو هواپیمابر یو.اس.اس آبراهام لینکلن به خلیج فارس و مقاومت ملت ایران در برابر این تهدیدات، تیم ترامپ به این نتیجه رسید که از رهگذر تهدید نخواهد توانست ایران را وادار به تسلیم کند.


برخی عبارت های کانونی مورد توجه رسانه های اصلاح طلب را در ادامه می خوانیم: سفر رئیس‌جمهوری آمریکا افکار عمومی را به سمت موضوع میانجیگری بین ایران و واشنگتن سوق می‌دهد؛ سیاست چماق و هویج آمریکا در برابر ایران در طول سال‌های اخیر به یک سیاست نخ‌نما و شکست خورده تبدیل شده است؛ اولین سیگنالی که پوتین به آمریکا و جهان داد یعنی ایران در این بحران با آمریکا، روی ما حساب نکن؛ بسیاری از ناظران معتقدند که خصومت میان تهران و واشنگتن به حساس‌ترین مرحله خود رسیده است؛ سرنوشت صدام را برای ترامپ نیز متصور هستم؛ جنگ‌افروزی‌های ترامپ در نهایت وی را به ورطه نابودی خواهد کشاند.


میانجیگری ها برای حل تنش میان ایران و آمریکا


"پیشنهاد در زمین گلف" عنوان مطلب روزنامه شرق است که در بخشی از آن می خوانیم: سفری بیشتر تفریحی تا سیاسی؛ از غرب کره جغرافیا به شرق آن. رؤسای‌جمهور آمریکا و ژاپن گلف بازی کردند، به تماشای کشتی سنتی ژاپنی نشستند و با کلاه‌های رنگی و لباس راحتی سلفی گرفتند و در حاشیه تفریحاتشان به چند موضوع سیاسی هم پرداختند؛ ایران و کره‌شمالی. میزبان ژاپنی هم گویی رگ خواب میهمان آمریکایی را می‌شناخته؛ پیشنهاد را حین بازی گلف داده است؛ تلاش برای حل تنش بین تهران- واشنگتن. همتای آمریکایی نیز استقبال کرده است. این را روزنامه قدیمی یومیوری منتشر کرده است…سفر رئیس‌جمهوری آمریکا با نیت‌های متفاوت هم که باشد، افکار عمومی را به سمت موضوع میانجیگری بین ایران و واشنگتن سوق می‌دهد، زیرا ژاپن به‌تازگی و با بالاگرفتن بحث‌ها بین ایران و ایالات متحده، موضوع میانجیگری را مطرح کرده است.دونالد ترامپ نیز در ژاپن از میانجیگری نخست‌وزیر ژاپن میان ایران و آمریکا استقبال کرد.



مردم سالاری زیر عنوان "عقب‌نشینی ترامپ" نوشت: رئیس‌جمهور آمریکا در نشست خبری مشترک با نخست‌وزیر ژاپن، از تمایل او برای استفاده از روابط خوب با جمهوری اسلامی ایران جهت برقراری گفت‌وگوی احتمالی بین واشنگتن و تهران استقبال کرد.به گزارش مانیتورینگ گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا بامداد دوشنبه از تمایل «آبه شینزو» نخست‌وزیر ژاپن برای میانجی‌گری بین ایران و آمریکا جهت کاهش تنش‌ها در منطقه حمایت کرد.ترامپ در گفت‌وگو با خبرنگاران حین دیدار با آبه در توکیو، گفت: «می‌دانم که آقای نخست‌وزیر و کشور ژاپن روابط بسیار خوبی با رهبری ایران دارد، پس منتظر می‌مانیم تا ببینیم چه اتفاقی می‌افتد».وی درباره سفر احتمالی نخست‌وزیر ژاپن به ایران نیز تصریح کرد: «آقای نخست‌وزیر درباره آن با من صحبت کرده و من معتقدم که ایران خواستار صحبت خواهد شد. اگر آنها بخواهند صحبت کنند، ما نیز خواستار گفت‌وگو خواهیم بود. خواهیم دید که چه می‌شود… کسی نمی‌خواهد شاهد وقوع اتفاقات بد باشد، مخصوصاً من».



آرمان نوشت: این روزها بحث ارتباط ایران و آمریکا و کاهش تنش‌ها میان دو کشور به بحث روز رسانه‌های خارجی و مقامات کشورها بدل شده و روزها از پی هم هر یک از مقامات اروپایی یا منطقه‌ای نسبت به ایجاد آرامش در فضای بین‌المللی به‌خصوص در حوزه روابط ایران و آمریکا تاکید کرده‌اند. از این روست که شاهدیم هر از چندی قاصدی از جانب کشوری ثالث روانه تهران می‌شود تا شاید کورسوی امیدی در روابط میان تهران- واشنگتن ایجاد کند. این در حالی است که تمام آنهایی که تحت عنوان میانجی‌گری به ایران سفر کرده‌اند با «نه» بزرگ مقامات کشورمان مواجه شده‌اند. البته سابقه میانجی‌گری میان ایران و آمریکا کم نیست و آخرین آن را می‌توان در سال ۲۰۱۲ و در دولت اوباما دید که بازهم عمانی‌ها و شخص سلطان قابوس میانجی ارتباط دو کشور شد.



روزنامه ایران نوشت: مقام‌های امریکایی که گویا در زیر پوسته تهدید و تحریم خواستار میانداری کشورهای ثالث و گفت و گو با ایران هستند؛ پس از عمان و عراق، این بار خواستار میانجیگری ژاپن شده‌اند.دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا در نشست خبری مشترک با «شینزو آبه» نخست‌وزیر ژاپن این را به صراحت مطرح کرد و با استقبال از تمایل آبه برای استفاده از روابط خوبش با جمهوری اسلامی ایران جهت برقراری گفت‌وگوی احتمالی بین واشنگتن و تهران، به سفر احتمالی آبه به ایران اشاره کرد …طرح احتمال میانجیگری ژاپن در حالی است که تلویزیون دولتی ژاپن روز جمعه گزارش داده بود که آبه در حال بررسی سفر به ایران در نیمه ماه ژوئن (اواخر خردادماه) است و قصد دارد طی دیداری که با ترامپ در توکیو خواهد داشت، درباره این مسأله مشورت کند تصمیمی که می‌توان آن را واکنشی به اعلام مواضع ایران در سفر اخیرش به توکیو دانست…فارغ از اینکه سفر آبه به ایران به عنوان سفر نخستین مقام عالی دولت ژاپن به تهران در ۴۰ سال اخیر چه ابعادی دارد، از حیث مأموریت میانجیگرانه‌اش باید گفت که او نخستین کسی نیست که در هفته‌های اخیر این مأموریت را بر عهده گرفته است. پس از سفر یوسف بن علوی وزیر خارجه عمان به ایران که کشورش به طور سنتی میانجی موضوعات تنش آلود میان تهران و واشنگتن به حساب می‌آمده، هیأت‌هایی از عراق، آلمان و انگلیس هم این مأموریت را پی گرفته‌اند.



به گزارش آرمان، بعد از تهدیدات اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا علیه ایران و اعزام ناو هواپیمابر یو.اس.اس آبراهام لینکلن به خلیج فارس و مقاومت ملت ایران در برابر این تهدیدات، تیم ترامپ به این نتیجه رسید که از رهگذر تهدید نخواهد توانست ایران را وادار به تسلیم کند. سیاست چماق و هویج آمریکا در برابر ایران در طول سال‌های اخیر، به یک سیاست نخ‌نما و شکست خورده تبدیل شده و همه روسای جمهور ایالات متحده در طول چهار دهه گذشته، برای اجرایی شدن سیاست چماق و هویج شکست خوردند. اکنون رئیس‌جمهور آمریکا برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که در سال آینده میلادی برگزار خواهد شد، نیازمند اجرایی کردن پروسه معامله قرن است تا بتواند از آن به عنوان پروپاگاندای انتخاباتی استفاده کند… رئیس‌جمهور آمریکا از قطر، پادشاهی عمران، عراق و ژاپن درخواست کرده تا ضمن وساطت بین آمریکا و ایران شرایطی فراهم کنند که جمهوری اسلامی ایران به مذاکره با آمریکا تن در دهد. اگر رئیس‌جمهور آمریکا ایران را به انجام مذاکره جدید قانع کند و طرح معامله قرن را عملیاتی سازد، در انتخابات آینده ریاست جمهوری پیروز خواهد شد در غیر اینصورت در انتخابات ۲۰۲۰ ایالات متحده آمریکا با شکست مواجه خواهد شد و رقبای دموکرات ترامپ او را از کاخ سفید اخراج خواهند کرد.



لزوم هوشیاری ایران درباره همکاری آمریکا- روسیه


شرق در یادداشتی به قلم "سیدعلی خرم" استاد حقوق بین‌الملل نوشت: دونالد ترامپ با خروج از برجام واکنش‌های جهانی را علیه خود برانگیخت ولی با برنامه ریزی در عرض یک‌سال سعی کرد این خروج را طوری مدیریت کند که با تحریم‌های مهلک و با به‌زانودرآوردن مردم ایران، فشار حداکثری را بر جمهوری اسلامی وارد کند. اگر ترامپ قادر نشود این بازی را از ایران ببرد، در ایام انتخابات دو شکست پای او محسوب خواهد شد. شکست اول به‌دلیل خروج غیرقانونی از برجام که حمایت جهانی را دارد و شکست دوم لشکرکشی به اطراف ایران و خروج بی‌حاصل از منطقه که هزینه سنگینی بر دوش خزانه عمومی آمریکا می‌گذارد و انگشت سرزنش سایر رقبا را فراهم می‌کند.بدین ترتیب ترامپ برای رهایی از چنین بن‌بست‌هایی به نقش و کمک روسیه توجه کرد و مایک پمپئو را به ایستگاه کرملین نشینان فرستاد تا هم روابط جدید برقرار کند و هم از روسیه برای کسب موفقیت در سه موضوع فوق در سیاست خارجی بهره گیرد. ولادیمیر پوتین که از این تقاضای عاجزانه آمریکا در پوست نمی‌گنجید، بسیار خشنود شد و از پمپئو استقبال گرمی به عمل آورد، زیرا درحالی‌که روسیه به‌عنوان یک ابرقدرت در صحنه سوریه مشغول فرمانروایی است، آمریکا با گردن کج آمده و روسیه می‌تواند از این موقعیت برای رفع و رجوع‌کردن اوضاع اوکراین و جزایر کریمه کاملاً استفاده کند… اولین سیگنالی که پوتین به آمریکا و جهان داد درباره ایران بود که گفت روسیه آتش‌نشان نیست که آتش هر بحرانی را خاموش کند؛ یعنی ایران! در این بحران با آمریکا، روی ما حساب نکن و بدین ترتیب خیال آمریکا راحت شد که حتی در صورت درگیری نظامی با ایران، روسیه دخالتی نخواهد کرد!



تنش های میان ایران و آمریکا


آیت‌ا… سیدمحمد موسوی بجنوردی، فقیه و حقوقدان برجسته کشور در گفت و گو با آرمان معتقد است: اسلام دین عقلانیت است و عقلانیت یکی از مبانی اصلی تشیع به‌شمار می‌رود. در شرایط کنونی ایران نباید تحت‌تأثیر احساسات و هیجانات بیرونی قرار بگیرد و نباید از مدار عقلانیت خارج شود. اینکه ناوهای آمریکایی وارد خلیج فارس شده‌اند از ترس آنهاست. این اقدامات نشان می‌دهد که آمریکا چقدر از ایران ترسیده است. اگر آمریکا احساس می‌کرد در جنگ با ایران پیروز خواهد شد تاکنون به ایران حمله کرده بود. ملت ایران ملت مقاومی است و این مسأله را در جنگ ایران و عراق به‌خوبی نشان داده است. بنده سرنوشت صدام را برای ترامپ نیز متصور هستم و معتقدم جنگ‌افروزی‌های ترامپ در نهایت وی را به ورطه نابودی خواهد کشاند.



دیوید کرت‌رایت استاد علوم سیاسی و مطالعات صلح و روابط بین‌الملل دانشگاه نوتردام در آمریکا در گفت‌وگو با ایلنا در مورد افزایش تنش میان ایران و آمریکا گفت: این روزها همه نگران افزایش تنش میان ایران و آمریکا هستند و همگی این نگرانی را دارند که افزایش تنش به رویارویی و درگیری نظامی در منطقه منجر شود. اتفاقی که بسیار فاجعه‌آمیز است. اما چیزی که نباید آن را فراموش کرد این است که آمریکا اکنون بیش از یک دهه است که گرفتار جنگ عراق است و مطمئناً نمی‌خواهد اشتباهی که در مورد عراق مرتکب شد، در مورد ایران هم انجام دهد.



فرارو در مطلبی نوشت: در چهل سال گذشته، مناسبات ایران و آمریکا هرگز دوستانه نبوده، اما به طور متناوب، دوره‌هایی از آرامش نسبی را تجربه کرده است و معمولاً با تغییر روسای جمهور آمریکا تنش‌ها بین تهران و واشنگتن به شکل کنترل‌شده کم و زیاد می‌شد. در گذشته ایران و آمریکا درگیری مستقیم نظامی داشته‌اند، امروز، اما به رغم اینکه هیچ نوع درگیری از این نوع بین دو کشور اتفاق نیفتاده، ولی بسیاری از ناظران معتقدند که خصومت میان تهران و واشنگتن به حساس‌ترین مرحله خود رسیده است. این دسته از ناظران معمولاً به لغو معافیت های فروش نفت ایران و تلاش آمریکا برای به صفر رساندن صادرات نفت این کشور اشاره می کنند.


رسانه های اصولگرا


رسانه های اصولگرا در خصوص حمایت آمریکا از میانجیگری ژاپن در خصوص ایران نوشتند: ترامپ پس از واسطه کردن سوئیسی‌ها برای مذاکره با ایران، این بار از کانال ژاپن به ایران پل زده است تا شاید با کمک این کشور بتواند به خواسته خود دست پیدا کند.


برخی عبارت های کانونی مورد توجه رسانه های اصولگرا را در ادامه می خوانیم: ترامپ بعد از تهدیدهای به بن‌بست خورده و بی‌مشتری‌اش در ایران، این بار باب وسوسه و تطمیع را باز کرده است؛ رئیس جمهور آمریکا به یک باره رنگ عوض کرده و لحن خود درباره ایران را تغییر دادتا سیاست های متناقض و پاندولی او در قبال ایران ادامه یابد؛ ترامپ به تئوری دستکش مخملی بازگشت.


میانجیگری ها برای حل تنش میان ایران و آمریکا


در گزارش کیهان از بن‌بست باج‌خواهی آمریکا می خوانیم: خیمه‌شب‌بازی ترامپ جواب نداد واسطه‌ها را به صف کرد. ترامپ بعد از تهدیدهای به بن‌بست خورده و بی‌مشتری‌اش در ایران، ظاهراً این بار باب وسوسه و تطمیع را باز کرده تا با دادن وعده‌های نسیه درباره امکان فروش نفت و از این قبیل، گره از کار فروبسته دولت آمریکا بگشاید.دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا بامداد دیروز (دوشنبه) از تمایل «شینزو آبه» نخست‌وزیر ژاپن برای میانجیگری بین ایران و آمریکا جهت کاهش تنش‌ها در منطقه حمایت کرد. ترامپ در گفت‌وگو با خبرنگاران حین دیدار با آبه در توکیو، گفت: می‌دانم که آقای نخست‌وزیر و کشور ژاپن روابط بسیار خوبی با ایران دارند، پس منتظر می‌مانیم تا ببینیم چه اتفاقی می‌افتد…اظهارات ترامپ درباره میانجیگری ژاپن در حالی است که پیش از این نیز مقامات عمانی، سوئیسی و یکی دو دولت از این قبیل پیغام آورده و مدعی بودند که می‌خواهند واسطه شوند تا مذاکره ایران با دولت ترامپ پا بگیرد.ظاهراً نقش این واسطه‌ها آن است که بعد از تهدیدهای به بن‌بست خورده و بی مشتری ترامپ در ایران، باب وسوسه و تطمیع را باز کنند و با دادن وعده‌های نسیه درباره امکان فروش نفت و از این قبیل، گره از کار فروبسته دولت آمریکا بگشایند.این در حالی است که اگر واقعاً این دولت‌ها کاری از دستشان - ولو اندازه پیک و پیام‌رسان- برمی‌آمد، باید به دولت آمریکا می‌گفتند ایراد از فقدان مذاکره نیست بلکه عدم پایبندی همیشگی دولت (های) آمریکا به نتایج مذاکره است.



کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت: همه از میانجی گری برای کاهش احتمال درگیری نظامی می‌گویند. در حالی که به این حقیقت توجه نمی‌کنند که ایالات متحده تهدیدهای نظامی خود علیه ایران را زمانی تشدید کرده که به فاصله بسیار کوتاهی قبل از آن، تحریم‌های شدیدی را علیه ایران اعمال کرد. از لغو معافیت‌ها برای خرید نفت ایران توسط کشورهای خریدار نفت کشورمان تا فاصله کوتاهی بعد از آن، اعمال تحریم فلزات، فشارهایی بودند که طرف آمریکایی تلاش کرد از لحاظ اقتصادی به اوج برساند. بعد از آن بود که طرف آمریکایی سراغ تهدید نظامی آمد…گویی کسی دغدغه تحریم‌های ایران را ندارد، به‌عبارت دیگر میانجی گری می کنند تا به قول مثل معروف «مرگ را بگیرند تا به تب راضی شویم»، استثنا هم ندارد شامل همه می‌شود.
 


روزنامه جوان در خصوص میانجیگری ژاپن نوشت: ترامپ پس از واسطه کردن سوئیسی‌ها برای مذاکره با ایران، این بار از کانال ژاپن به ایران پل زده است تا شاید با کمک این کشور بتواند به خواسته خود دست پیدا کند. به گزارش خبرگزاری رویترز، دونالد ترامپ دیروز از تمایل نخست‌وزیر ژاپن برای میانجیگری بین ایران و امریکا جهت کاهش تنش‌ها در منطقه حمایت کرد. ترامپ گفت: «می‌دانم که آقای نخست‌وزیر و کشور ژاپن روابط بسیار خوبی با رهبری ایران دارد، پس منتظر می‌مانیم تا ببینیم چه اتفاقی می‌افتد» …به گزارش آسوشیتدپرس، نخست‌وزیر ژاپن با هدف میانجیگری میان ایران و امریکا بر سر برنامه هسته‌ای و نیز امنیت منطقه به دنبال افزایش تنش میان تهران و واشنگتن به ایران سفر می‌کند. شینزو آبه پس از دیدار با ترامپ بر اهمیت فروکش کردن تنش میان ایران و امریکا تأکید کرد.



به گزارش روزنامه خراسان، رئیس جمهور آمریکا که پیشتر چند بار مردم ایران را تروریست خطاب کرده و حتی در هفته گذشته با نسبت دادن صفت تروریست به ملت ایران، از پایان دادن به ایران سخن گفته بود، به یک باره رنگ عوض کرده و لحن خود درباره ایران را تغییر دادتا سیاست های متناقض و پاندولی او در قبال ایران ادامه یابد. او در خلال سفرش به ژاپن از میانجی گری ژاپن در این زمینه استقبال کرده است!



جعفر قناد باشی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت وگو با خبرگزاری دانشجو در خصوص رفت و آمد هیئت‌های مختلف از جمله عراق و عمان به ایران به منظور آنچه میانجیگری بین ایران و امریکا خوانده می‌شود گفت: به هر حال به نظر می‌رسد امریکایی‌ها در شرایط نظامی بسیار آسیب پذیر قرار دارند از این رو کوشش می‌کنند هر تصوری که در ایران پدید آمده و باعث شده آن‌ها حالت تهاجمی بگیرند از بین برود. وی با بیان اینکه امریکایی‌ها به دنبال این هستند که با رویکرد مذاکره به ایران و افکار عمومی داخل این اطمینان را بدهند که قصد جنگ ندارند، تا اتحاد داخل را کاهش دهند، گفت: امریکا بسیار آسیب پذیر است از سوی دیگر منافع آن‌ها در منطقه لوله‌های نفت و گاز و امنیت رژیم صهیونیستی است که اگر حمله‌ای در منطقه صورت بگیرد، اولویت اصلی امریکایی ها را مورد تهدید قرار می‌دهد و از طرف دیگر پنتاگون نیز اعلام کرده که آمادگی جنگ با ایران را ندارد.



عقب نشینی ترامپ از تقابل نظامی با ایران


وطن امروز نوشت: مواضع روز گذشته دونالد ترامپ در ژاپن را می‌توان در ادامه موضع‌گیری‌های قبلی وی درباره رد گزینه نظامی علیه ایران برشمرد با این تفاوت که موضع‌گیری جدید کمی با چاشنی تعدیل و عقب‌نشینی نیز همراه شده است. اگرچه در تبلیغات رسانه‌ها و محافل آمریکایی از ترامپ به عنوان شخصیتی پیش‌بینی‌ناپذیر و ماجراجو یاد می‌شود اما مرور مواضع هفته‌های اخیر وی نسبت به ایران نشان دهنده روند عقب نشینی های پی در پی در مقابل مواضع محکم جمهوری اسلامی است.



به گزارش روزنامه صبح نو، دو هفته بعد از عبور ایران از مرحله تهدید به اقدام، آمریکا در یک عقب‌نشینی آشکار با تاکید بر حفظ شاکله حکومت فعلی، مجدداً برای مذاکره اعلام آمادگی کرد؛ این اظهارنظر دونالد ترامپ همسو با خبرسازی‌هایی است که توسط محور رسانه‌ای سعودی در منطقه شکل گرفته که ایران با آمریکا در حال مذاکرات غیررسمی است؛ خبری که از اساس دروغ است و نه کسی پیامی برای ما آورده و نه ایران به کسی پیامی داده است.



روزنامه فرهیختگان زیر عنوان "بازگشت ترامپ به تئوری دستکش مخملی" نوشت: دونالد ترامپ پس از ناکارآمدی تئوری «مرد دیوانه» و سیاست خارجی نامنسجم آمریکا در پرونده ایران، در ژاپن از راهبرد جدیدش که تکرار اقدامات روسای جمهور سابق آمریکا در برابر ایران است، رونمایی کرد.



راه دانا در گزارشی نوشت: در خصوص ایران به نوعی دولت آمریکا شاهد یک رسوایی شده است. از این رو ترامپ سعی دارد این رسوایی را از دامن خود پاک کند. هر چند در این خصوص اقدامات ظریف در برجسته کردند جنگ طلبان آمریکایی با نامگذاری «گروه ب» خالی از تاثیرگذاری نبود اما اینکه بولتون سعی کرد که آمریکا را وارد یک جنگ کند که جز تخریب خاورمیانه و کشته شدن شمار زیادی از نیروهای این کشور چیزی عاید کسی نمی کرد، خود محل اتهام وی در آمریکا محسوب می شود. از سوی دیگر باید گفت که کشورهای عربی منطقه که خواهان جنگ آمریکا علیه ایران بودند نیز با موضوع امنیت در خاورمیانه یک قمار بزرگ را شروع کرده بودند که بسیاری از کارشناسان این حوزه این هشدار جدی را به آنها دادند و حوادث اخیر نشان داد که امنیت را نمی توان فدای قدرت کرد.



به گزارش تارنمای الف، بی‌شک یکی از مهمترین علل اجتناب غربی‌ها از مواجهه نظامی با ایران اسلامی، آگاهی آنها از حقانیت انقلاب است و آنها به‌رغم افکار شیطانی خود، به‌خوبی می‌دانند که چنین نظامی از عنایت الهی و حمایت گسترده مردمی در سراسر جهان برخوردار است و لذا خود را قادر به مصاف با چنین نیرویی نمی‌دانند.ناکامی آنها در جریان حمله نظامی به طبس، بی‌نتیجه بودن اقدامات آنها برای به آشوب کشیدن و ایجاد اغتشاش در کشور، اخذ نتیجه معکوس از اجرای این اقدامات و یا عدم اخذ نتیجه مطلوب در جریان اجرای توطئه‌های دیگری مثل؛ تخریب، ترور و تحریم نیز، عوامل دیگری هستند که، برتری قدرت فرامادی ایران را به آنها ثابت نموده و مانع از تحقق خیال خام آنها در مورد جمهوری اسلامی ایران شده است.به عبارت دیگر؛ قدرت معنوی رزمندگان ایرانی عامل دیگری است که سربازان آمریکایی کاملاً از مزایای آن بی‌بهره‌اند و متقابلاً به این عامل باید مواردی مانند؛ بی‌انگیزگی و ترس سربازان آنها برای جنگ با یک کشور ثالت قدرتمند در کیلومترها دورتر از سرزمین خود را اضافه نمود.


**گروه نشریات خبری


پژوهشم **۱۱۸۱**۱۷۳۲