به گزارش خبرنگار ایرنا ، احمد حسین زادگان روز سه شنبه در نشست شورای اداری مازندران در ساری افزود : کار آواربرداری خسارتهای ناشی از سیل در مناطق سیلزده با حضور دستگاههای اجرایی ، بسیج سازندگی و بنیادمسکن انقلاب اسلامی خاتمه یافته است و مرمت و بازسازی واحدهای مسکونی نیز در برخی مناطق شروع شد.
وی گفت : بر اساس برنامه ریزی ، کار مرمت واحدهای مسکونی خسارت دیده تا اوایل تابستان سال جاری تکمیل میشود.
نماینده عالی دولت در مازندران با اعلام این که بازسازی واحدهای تخریبی نیز در مرحله تکمیل پی ریزی است و حتی در برخی مناطق در مرحله اسکلت سازی قرار گرفته است ، پیش بینی کرد که تکمیل این واحدهانیز تا پیش از فرا رسیدن فصل سرما پایان یابد.
حسین زادگان گفت که به طور میانگین تاکنون تا سقف 50 میلیون ریال غرامت به خسارت دیدگان سیل و سیلاب در استان از سوی ستاد بازسازی پرداخت شده است و کارها در مناطق سیلزده همانند روزهای اول ادامه دارد.
وی تاکید کرد که در حال حاضر مشکلی برای ساخت واحدهای مسکونی و پرداخت تسهیلات ساخت و مرمت مناطق سیلزده وجود ندارد ،
سیل و سیلاب اواخر اسفند 97 و فروردین سال جاری به حدود ۶ هزار واحد مسکونی در مازندران بین ۳۰ تا ۱۰۰ درصد خسارت زد. بر اساس مصوبه هیأت دولت ، برای ساخت واحدهای مسکونی در روستاها تا سقف ۴۰۰ میلیون ریال و شهرها نیز ۵۰۰ میلیون ریال ریال تسهیلات بازسازی و نوسازی پرداخت میشود.
** مشکل مالی ، علت تاخیر در بازسازی زیرساخت
استاندار مازندران در پاسخ به انتقاد برخی از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی در باره کندی روند بازسازی زیرساخت ها در مناطق سیلزده ، گفت که تاخیر در مرمت تأسیسات زیربنایی خسارت دیده از سیل ناشی از کمبود اعتبار عمرانی به دلیل محدودیت مالی دولت است.
حسین زادگان توضیح داد : دولت برای جبران مشکل مالی برای مرمت تأسیسات زیربنایی در مناطق سیلزده درخواست صدور مجوز دریافت 2 میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی را از رهبر معظم انقلاب اسلامی را ارائه کرد که با موافقت معظم له این اعتبار تخصیص و مرمت پروژههای زیرساختی نیز سرعت میگیرد.
براثر وقوع سیل حدود یکهزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به مازندران خسارت وارد شد که یک سوم از این خسارتها مربوط به تأسیسات زیربنایی آب، برق، راه و گاز بود.
سیل و سیلاب اواخر اسفند پارسال و اوایل فروردین امسال 15 شهرستان از 22 شهرستان استان و همچنین 12 نقطه شهری و بیش از 700 روستای مازندران را تحت تاثیر قرار داده بود.
۶۹۸۲/1654