کرمانشاه-ایرنا- لذت و ثوابی که از طنین «خلصنا من النار یا رب» شب های قدر از زبان مومنان در محافل جمعی، مساجد و بقاع متبرکه شنیده می شود موجب اجابت بهتر دعا در فرصت طلایی شب های قدر است.

به گزارش ایرنا، ارزش شب های قدر و به ویژه شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان که شب های نزول قرآن است بسیار والا و گرانقدر است، این شب ها در ماهی که ابتدایش رحمت، میانه اش مغفرت و پایانش اجابت و آزادی است قرار گرفته است.


شب های قدر که از آن به عنوان فرصت طلایی برای آمرزیده شدن گناهان و صیقل دادن دل و جان یاد می شود، لحظاتی گرانبها هستند که بر عبادت همراه با بینش و راز و نیاز جمعی در آن تاکید شده است.


مساجد، امامزادگان و بقاع متبرکه و محافل تکایای مذهبی از جمله پایگاه هایی هستند که در این شب ها پذیرای مردم متدین و ولایت مدار کرمانشاه هستند که حضور پرشور مردم بر اجرای یک برنامه خوب و معنوی در شبهای قدر تاثیرگذار است و بر بصیرت شب زنده داران می افزاید.


**جسم را برای آمرزش گناهان به زحمت اندازیم


یک عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه به ایرنا گفت: شب قدر از جهات مختلف اهمیت ویژه ای دارد که نزول قرآن مهم ترین ویژگی آن است و تمام مقدرات سالانه ما در این شب تعیین می شود.


محمدنبی احمدی ادامه داد: شب های قدر باید با ناله و تضرع و استغفار همراه باشد در این شب مهماندار ما خدای سبحان است همواره مهماندار به اکرام مهمان می پردازد که فرصت طلایی برای ما می باشد باید هم خواهان سال خوب و آمرزش گناهان باشیم و هم از اشتباهات سال گذشته پشیمان باشیم و طلب استغفار کنیم.


به گفته این استاد معارف و الهیات، همانطور که از کار خطا لذت برده ایم باید در زمان استغفار جسم را برای توبه کردن به زحمت انداخت.


**توجه ویژه مهماندار رمضان بر عبادت گروهی


احمدی با تاکید براینکه حضور در جمع مومنان از نکات توصیه شده در این شب ها است، افزود: هدف از حضور این است تا به برکت حضور گروهی و تقدسی که مکان دارد پروردگار توجه ویژه به بنده کند.


وی اضافه کرد: نباید فرصت طلایی این شب ها را از دست داد و باید به بهترین نحو از آن استفاده برد.


وی با بیان اینکه جوانان باید به این شب ها توجه ویژه ای داشته باشند، ادامه داد: وجود این جوانان بر پرشور شدن و رنگ و بوی الهی داشتن در این شب ها می افزاید و نباید از فضیلت شب بیست و سوم غافل بود.


**اسلام دین اجتماعی است


در ادامه مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: دین اسلام دین اجتماعی است و بارها در ادعیه افعال جمع به کار برده شده است و این روایت معروف که «دست خدا با جماعت است» به گوش همگان رسیده است.


حجت الاسلام افشین کلات پور اضافه کرد: در روایت آمده کسی که با وضو وارد مساجد شود و به اقامه نماز به جماعت بپردازد گناهان وی آمرزیده می شود که چنین ثواب بزرگی در عبادت فردی وجود ندارد.


وی بر حضور گروهی مردم در مساجد و محافل جمعی به ویژه در شب ۲۳ رمضان تاکید کرد و این شب را شب تعیین سرنوشت عنوان کرد.


کلات پور یادآور شد، مساجد همانند سنوات گذشته دارای مراسم شب های احیا هستند اما در زمینه برنامه شب های قدر در مساجدی که کانون های فعال دارند می توان به مسجد معتضدی واقع در میدان انقلاب (شهرداری سابق)، مسجد نورالحسین شاطرآباد، مسجد النبی (ص) تاق بستان و مساجد فعال در سطح شهر اشاره کرد که برنامه آنان معمولاً از ساعت ۱۹ آغاز می شود.


کلات پور درخصوص برنامه های شاخص شب های قدر به تلاوت قرآن، برپاداشتن نماز قضا، بیان احکام نماز و روزه اشاره کرد و افزود: اطلاع رسانی این احکام آنقدر ضرورت دارد که ندانستن آن موجب بطلان نماز و روزه می شود و نباید از این موضوع که نماز و وظیفه واجب بر عبادت مستحب برتری دارد غفلت شود.


کلات پور یادآور شد، سعی شده از سخنرانان بومی و محلی در این شب ها استفاده شود و حجت الاسلام قلی پور به عنوان آموزگار و استاد طب سنتی در چندین مسجد و دانشگاه به تدریس و سخنرانی می پردازد.


**کرمانشاه بیش از ۱۲۰ مسجد دارد


به گفته وی، در شهر کرمانشاه بیش از ۱۲۰ مسجد و در سطح استان ۵۵۷ کانون فعال وجود دارد.


این مسوول از برگزاری مراسم سخنرانی، برپایی سفره های افطار و اقامه نماز به عنوان برنامه رایج ماه رمضان در این مساجد یاد کرد و ادامه داد: به اعضای کانون توصیه شده تا در قالب یاور به روزه داران خدمت کنند.


کلات پور با بیان اینکه سعی شده محافل انس با قرآن در اکثر مساجد برگزار شود، افزود: برنامه ها در رمضان و شب های قدر با محوریت امور قرآنی باید باشد.


**آستان مقدس امامزادگان کرمانشاه میزبان مراسم لیالی قدر است


در پایان مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه در گفت و گو با ایرنا با تاکید براینکه شب های قدر فرصتی برای الگو گرفتن از زندگی قرآنی امیرالمومنین (ع) است، اظهار داشت: آستان مقدس امامزادگان شاخص کرمانشاه میزبان مراسم لیالی قدر است.


حجت الاسلام آیت عباسیان افزود: اداره اوقاف در راستای نیات واقفین خیراندیش و الگوگیری از امام علی (ع) در شبهای قدر نیز سفره‌های افطاری ساده برپا کرده و همچنین اطعام نیازمندان را در اولویت‌های برنامه‌های خود قرار داده است.
وی افزود: افطاری ساده در پنج بقعه متبرکه سطح استان پس از نماز مغرب و عشاء، افطاری به ۲ هزار نفر از معلولین بهزیستی و افطاری به ۹ هزار نفر از مردم مناطق محروم سطح استان، کمیته امداد، متکدیان اردوگاه چشمه سفید و سایر اقشار تا پایان ماه مبارک رمضان از محل موقوفه حاج محمدتقی اصفهانی از جمله اقدام‌های این اداره کل بشمار می‌رود.
عباسیان ادامه داد: تاریخ زندگی و سیره و راه و روش امیرالمؤمنین علی (ع) را نمی‌توان به عنوان انسان والایی که در زمان یا مکانی محصور باشد، مطرح کرد و راه و روش آن حضرت، تنها به عنوان تاریخ زندگی یک شخصیت والا مطرح نیست، بلکه راه و روش آن حضرت به عنوان یک الگو و سرمشق و تابلو درس آموز پیش روی همه شیعیان و علاقه مندان آن حضرت در همه تاریخ خواهد بود.
وی با اشاره به لیالی قدر و ضرورت بهره‌گیری از این شب‌ها، گفت: شب‌های قدر فرصت بسیار مناسبی برای استغفار و عبادت است لذا باید قدر این شب‌های مبارک را بدانیم و با خواندن ادعیه و اعمال ذکر شده در کتب مذهبی از فرصت بزرگ این شب‌ها استفاده کنیم.
وی افزود: شب قدر شب نزول قرآن است و خداوند متعال از آن به بزرگی یاد کرده بنابراین این شب قدر فرصتی برای عبادت، استغفار و طلب آمرزش از خدای متعال است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه با بیان اینکه امام علی (ع) و امام حسن مجتبی (ع) بهترین درس و الگوی یتیم‌نوازی هستند، ادامه داد: امام علی (ع) در سخنان متعدد خود بر ضرورت توجه به نیازمندان و ایتام و دوری از بی اعتنایی نسبت به آنان تاکید کرده است.
حجت الاسلام عباسیان در پایان اظهار داشت: اداره اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه نیز در جوار بقاع متبرکه شاخص استان کرمانشاه و مناطق محروم ویژه برنامه‌های شب قدر و همچنین برپایی سفره افطاری و اطعام را برگزار می‌کند.


گزارش از زهره کریم زاده


۷۴۶۰/۸۰۶۶